Verklarende woordenlijst

Anti spam

Anti spam is een combinatie van verschillende sub maatregelen die de meeste ongevraagde berichten in je mailbox kunnen elimineren. Anti spam draait op server niveau, maar momenteel hebben de meeste moderne email programma´s ook deze functie.
 Zie gerelateerde artikelen

CMS

Content Management System - inhoudelijk systeembeheerder.Een systeem voor het beheer van de inhoud van de site via een online management interface. Active 24 biedt het aangepaste bewerkingssysteem My Website in speciale pakketten.Het is echter mogelijk om een willekeurig bewerkingssysteem te installeren om aan de systeemvereisten te voldoen.Op Linux servers bieden wij de installatie van de meest voorkomende content management systemen aan, zoals Joomla, Wordpress of phpBB, met de  One Click Installer (OCI).In het Windows-besturingssysteem kunt u Microsoft Web Matrix gebruiken om o.a.DotNetNuke, Umbraco, Kentico eenvoudig te installeren
 Zie gerelateerde artikelen

DNS

Domain Name System is een hiërarchische domeinnamen systeem dat wordt uitgevoerd door DNS-servers en het protocol met dezelfde naam waarmee zij informatie uitwisselen.Het voornaamste doel en de functie hiervan zijn de wederzijdse overdrachten van domeinnamen en IP adressen van netwerk knooppunten. Vervolgens krijgt het echter extra functies (zoals e-mail of IP-telefonie) en in feite is het een gedistribueerde database van netwerkinformatie.
 Zie gerelateerde artikelen

DNSSEC

Domain Name System Security Extension is een veilige versie van DNS-records waar het risico op misbruik wordt verminderd. Met deze configuratie op het domein, kunt u er zeker van zijn dat de inhoud van het gewenste domein wordt weergegeven wanneer u  het in een webbrowser typt.
 Zie gerelateerde artikelen

FAQ

Frequently Asked Questions zijn antwoorden op veelgestelde vragen die zijn geplaatst in onze support-artikelen.
 Zie gerelateerde artikelen

FTP

FTP is een afkorting voor File Transfer Protocol. Het is een protocol voor data-overdracht en wordt speciaal gebruikt voor het uploaden van bestanden van websites naar de server.
 Zie gerelateerde artikelen

FTPS

FTP met SSL / TLS-beveiliging (soms verward met de term "beveiligde FTP", zie SFTP)
 Zie gerelateerde artikelen

HTTP

HyperText Transfer Protocol is een internet protocol dat oorspronkelijk ontworpen is om hypertext documenten uit te wisselen in HTML-formaat. Gebruik meestal de TCP / 80-poort.
 Zie gerelateerde artikelen

HTTPS

HTTPS is een IT-extensie van het HTTP-netwerkprotocol waarmee u de verbinding tussen de webbrowser en de webserver kunt beveiligen, alvorens de informatie te openen. Ook kunt u de identiteit van de andere partij controleren. HTTPS gebruikt HTTP, de doorgestuurde gegevens worden gecodeerd met SSL of TLS, en de standaardpoort van de server is 443.
 Zie gerelateerde artikelen

IMAP

Internet Message Access Protocol is een internet protocol voor externe toegang tot de mailbox. In tegenstelling tot het POP3-protocol vereist IMAP een permanente (on-line) verbinding, maar biedt geavanceerde functies voor remote management (map beheer, bericht migratie, server scans, enz.). IMAP4 is momenteel in gebruik.
 Zie gerelateerde artikelen

IP

Een IP-adres is een computernummer dat een netwerkinterface uniek identificeert op een computernetwerk dat het IP-protocol gebruikt. Momenteel bestaat de meest populaire versie van IPv4 uit 32-bits adressen, zoals 192.168.0.1.
 Zie gerelateerde artikelen

IPv6

Internet Protocol Versie 6 (IPv6) is een protocol voor het overbrengen van informatie pakketten tussen computers op internet en andere netwerken. Het is ontwikkeld om het wereldwijde IPv4-protocol te vervangen dat de basis is van het huidige internet. Eén van de belangrijkste veranderingen die IPv6 brengt, is veel meer adresruimte. Het bevat in totaal 2 ^ 128 adressen (ongeveer 3,4 × 10 ^ 38), wat overeenkomt met 5 × 10 ^ 28 adressen voor elk van de 6,5 miljoen mensen die vandaag leven.
 Zie gerelateerde artikelen

NS

Nameserver =de naam server waarop de DNS records van de domeinen op tweede niveau zijn opgeslagen. De ACTIVE24 NS servers zijn bijvoorbeeld alfa.ns.active24.cz en beta.ns.active24.cz.
 Zie gerelateerde artikelen

NSSET

Naam server identification code. Bevat DNS-servernamen. Het kan in meer dan één domein worden gebruikt. Bij het registreren van een domein, wordt het individueel toegewezen aan ACTIVE24 of door de gebruiker ingesteld. (in principe gebruikt voor .cz domeinen)
 Zie gerelateerde artikelen

On The Fly

On The Fly betekent dat de data versleuteld is en desgevraagd wordt gedecodeerd.
 Zie gerelateerde artikelen

PEAR

PEAR is een afkorting voor aanvullende toepassingen en applicaties, PHP Extension en Application Repository. Het doel is gestructureerde open source bibliotheken voor PHP gebruikers te bieden.
 Zie gerelateerde artikelen

Phishing

Phishing is een frauduleuze techniek die op internet wordt gebruikt om vertrouwelijke gegevens (wachtwoorden, creditcardnummers, enz.) van het slachtoffer van de aanval te verzamelen. Het principe is om e-mails te verzenden die als officieel verzoek van een bank of een ander soortgelijk instituut aankomen, en de ontvanger uitnodigen om hun gegevens op de gekoppelde pagina in te voeren. Bijvoorbeeld, een pagina nabootsen van het internetbankieren login venster,en de gebruiker voert dan zijn gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit zal de gegevens onthullen aan de aanvallers die dan geld van de rekening kunnen halen.
 Zie gerelateerde artikelen

POP3

Post Office Protocol v. 3 is een internet protocol dat wordt gebruikt om e-mailberichten van een externe server naar een mail client te downloaden. Dit is een applicatie protocol dat over een TCP / IP-verbinding loopt.
 Zie gerelateerde artikelen

RDP

Remote Desktop Protocol - RDP -betekent een netwerkprotocol waarmee de gebruiker een externe computer kan gebruiken door te verbinden met de beheer omgeving.De verbinding werkt op de client-server basis, wanneer een gebruiker "een eenvoudige client" gebruikt om een grafische gebruikersomgeving weer te geven op een externe computer.
 Zie gerelateerde artikelen

SEO

Search Engine Optimization is een methode om webpagina's zo te bewerken dat de inhoud ervan geschikt is voor geautomatiseerde verwerking op internet zoekmachines. Het doel van deze optimalisatie is het bereiken van een hogere positie in het zoekresultaat voor de gegeven webpagina, een hogere ranking voor uw website.
 Zie gerelateerde artikelen

SFTP

Beveiligde Bestandsoverdracht met Secure File Transfer Protocol (SSH)
 Zie gerelateerde artikelen

SMTP

Simple Mail Transfer Protocol is een internet protocol voor de verzending van e-mailberichten tussen e-mail providers. Het protocol zorgt voor de levering van mail via een directe verbinding tussen de afzender en de ontvanger; Het bericht wordt geleverd aan de mailbox van de  ontvanger, die via de POP3 of IMAP-protocollen (offline) kan worden geopend.
 Zie gerelateerde artikelen

SPAM

Spam is een ongevraagde massa-verspreide boodschap (meestal reclame) verspreid over het internet. Oorspronkelijk voornamelijk gebruikt voor ongevraagde reclame mails. Na verloop van tijd heeft dit fenomeen ook invloed op andere vormen van internetcommunicatie, zoals forums, reacties of internet berichten. (ICQ,SKYPE,Live Messaging).
 Zie gerelateerde artikelen

SSH

Secure Shell is een programma-tag voor zowel een programma als een veilig communicatieprotocol op computernetwerken met behulp van TCP / IP. SSH is ontworpen om telnet en andere niet beveiligde externe protocollen (rlogin, rsh, enz.) te vervangen die een wachtwoord onveilig verzenden,zodat het onderschept kan worden wanneer het via een computernetwerk wordt verzonden.
 Zie gerelateerde artikelen

SSL

Secure Sockets Layer, SSL is een protocol dat bestaat uit een laag die tussen een transportlaag (bijvoorbeeld TCP / IP) en een toepassingslaag (bijv. HTTP) zit, deze beveiligt de communicatie  door de communicerende partijen te coderen en te verifiëren.
 Zie gerelateerde artikelen

TCP/IP

De familie van TCP / IP-protocol bevat een reeks protocols voor communicatie in een computernetwerk, en is het belangrijkste wereldwijde internetprotocol. Een communicatie protocol is een set regels die de syntax en de betekenis van elk bericht in communicatie bepalen (bijvoorbeeld wordt HTTP hoofdzakelijk uitgevoerd op TCP poort 80).
 Zie gerelateerde artikelen

TLD

Het Top Level Domain (TLD) is het hoogste internetdomein niveau van de internetdomein hiërarchie. Bij een domeinnaam is het hoogste  internetdomein niveau,dat  wat op het einde staat (bijvoorbeeld bij www.active24.nl zou de Top Level Domain (TLD) nl zijn).
 Zie gerelateerde artikelen

TLS

Transport Layer Security (TLS) is een cryptographic protocol dat beveiligde communicatie over internet biedt voor diensten zoals WWW, e-mail, internet fax en andere gegevensoverdrachten.
 Zie gerelateerde artikelen

TTL

TTL vertelt de DNS de maximale tijd die gegevens in de servercache kunnen worden opgeslagen. Normaal gesproken is dat 86.400 seconden, dat zijn 24 uur. Een langere tijd verlaagt de netwerkbelasting,als gevolg van het feit dat DNS-raadplegingen niet herhaald zouden moeten worden.Een kortere tijd beperkt de tijd die nodig is om veranderingen door de DNS-beheerders over de hele wereld van de primaire DNS-server te maken.
 Zie gerelateerde artikelen

VDS

De VDS (Virtual Dedicated Server) hosting service is als zodanig gebaseerd op het feit dat de klant een volledig toegewijd systeem krijgt met een algemeen kleiner geheugen en schijfruimte die wordt beheerd door ACTIVE24-technici.
 Zie gerelateerde artikelen

VMS

Virtuele beheerde servers: Hosting producten voor klanten die geen vaste webserver hebben en de beheerde server niet voldoende zouden benutten, en geen zorgen willen hebben over serverbeheer. Serveradministratie wordt geleverd door ervaren beheerders.
 Zie gerelateerde artikelen

VPS FC

Virtual Private Server Full Control - is een virtual server waarvoor de klant een administrator ontvangt(root o admin RDP).
 Zie gerelateerde artikelen