Verhuis uw website naar ACTIVE 24

Door uw website van een andere provider naar Active 24 over te brengen, bieden wij u gratis 100% extra web hosting. Bijvoorbeeld, als u voor een jaar voor een web hostingpakket bij ACTIVE 24 betaalt, krijgt u automatisch het tweede jaar de web hosting gratis.

Tip: Onze specialisten helpen U uw website over te zetten van uw huidige hosting provider naar ons. Neem contact op met onze KLantenservice.

Dit artikel legt uit hoe uw website te verhuizen. Het verhuizen van uw domeinnaam vanaf een ander provider wordt beschreven in dit artikel: Domein transfer naar Active 24.

Het kiezen van hosting service

Afhankelijk van de behoeften van uw website, kies uit ons aanbod het meest geschikte hosting pakket voor uw project.

Voor het CMS content management systeem (Word press, Joomla, Drupal, etc.) is het Complete Linux pakket geschikt. Als u niet zeker weet welk pakket u wilt kiezen, raadpleeg dan uw beheerder

U kunt het hosting pakket bestellen via ons aanvraag formulier. Gedurende de aanvraag, kunt U de bestelling toevoegen op uw klantenkaart als U al klant bij ons bent of een nieuwe klantenkaart aanmaken, waar U uw diensten kunt beheren.

Wanneer u de bestelling ingevuld heeft, ontvangt u een betalingsverzoek op de mail van de contactpersoon. De 100% gratis extra web hosting wordt actief zodra de betaling bij ons is ontvangen. Zie promotievoorwaarden 100% web hosting extra gratis

Het aanmaken van de hosting

De web hosting diensten worden automatisch geconfigureerd nadat de betaling op ons account is ontvangen.

Binnen 60 minuten na de installatie van de service, ontvangt U per mail alle informatie welke betrekking heeft op de hosting en andere belangrijke informatie.

Als U een multi hosting pakket heeft besteld voor hosting voor meerdere websites, moet U een virtuele server configureren voor elk geselecteerd in het Controle paneel.

Gebruik van een backup voor een verhuizing

Voor het verhuizen van uw website, moet U eerst de data downloaden bij uw huidige provider naar uw PC.

Login op hun server, gebruikmakend van een FTP programma als Total Commander of Filezilla en download de bestanden van uw website naar uw computer.

Als U de huidige FTP gegevens niet meer weet, neem dan contact op met uw huidige provider, die U deze gegevens zou moeten kunnen geven.

Als uw website gebruik maakt van een database verzeker U er dan van dat ook deze wordt geëxporteerd. Voor het exporteren van uw database raden we aan contact op te nemen met uw huidige provider.

Zodra alle gegevens zijn gedownload kunt U met de nieuwe FTP gegevens verbinding maken met virtuele server van ACTIVE 24. De nieuwe gegevens vindt U in de email  met de configuratie details

Als het domein nog niet naar de nieuwe server wijst pas dat dan aan bij DNS beheer.Laadt de bestanden op naar de folder: WWW (of WWWRoot)

Als U beschikt over de databasegegevens, kunt U ze importeren naar de database die U met ACTIVE 24 heeft aangemaakt. Importeer de MySQL databasegegevens  met behulp van de interface phpMyAdmin, gebruik de interface mssqlbackup.active24.cz voor de database MSSQL.

Bewerk het configuratiebestand

Als U het content management systeem gebruikt (Word press, Joomla, Drupal, etc.), is het meestal nodig om de data toegang tot de database in een configuratiebestand te bewerken.

De toegangsgegevens tot de database vindt U in de configuratie email of kunt U hier aanpassen.

Het volgende is de locatie van de configuratiebestanden voor de meest voorkomende content management systemen:

Wordpress – /www/wp-config.php

Joomla – /www/configuration.php

Drupal – /www/sites/default/settings.php

Controleer de functionaliteit van de pagina's in een alternatief adres

In de configuratie-e-mail vindt u het zogenaamde alternatieve adres dat direct naar de locatie van de webhost op onze server leidt en is dus functioneel, zelfs als het domein niet naar onze server wijst.

Op dit adres kunt u de werking van uw website controleren voordat u het domein naar de nieuwe server verwijst.

Note: Voor sommige content management systemen (zoals Word press) hangt de juiste weergave van pagina's, met name hun stijlen en/of afbeeldingen, af van de domeinnaam die u toegang geeft. Onder het alternatieve adres wordt het mogelijk niet correct weergegeven!

Wijzigen naar onze e-mail service

Alle Active24 Web Hosting pakketten bevatten e-mail service. Als u uw mailboxen naar ons bedrijf wilt overzetten, moet u deze eerst in het Controle paneel aanmaken in het gedeelte E-mails door op de domeinnaam in het Overzicht te klikken.

Configureer de mailboxen in uw mailprogramma volgens onze gedetailleerde instructies. Om de juiste algemene configuratie van de servers en poorten te weten, consulteer  Register van de DNS en configuratie van de poorten voor email.

Verhuizen van berichten is mogelijk als u zowel de originele mailbox als de nieuw gemaakte mailbox in Outlook configureert (of een ander mailprogramma). U hoeft alleen de gegevens binnen de mail client van de ene naar de andere map te verplaatsen naar het account dat is gemaakt voor de nieuwe mailbox

U kunt ook via onze website de mail bereiken: interface web

Tip: Voor meer informatie over onze e-mail service, inclusief configuratie tips en algemene problemen, zie de help-pagina's.

DNS-domeinconfiguratie

Als de website eenmaal correct functioneert op het alternative adres en is de email gereed om mail via onze server te ontvangen, is de laatste stap het domein pointen.

Als het domein onze naam servers gebruikt, kunt U zelf eenvoudig een redirect instellen in het Controle paneel.

Bij Domeinen, klik op de domeinnaam en daarna op DNS records.

Om een domein naar een website te pointen, moet u een A-record opstellen voor het tweede level domein en voor www naar het IP-adres van de server waarop de website draait. Dit IP-adres staat in de configuratie email, maar U kunt deze ook vinden in het Controle paneel bij de details van de virtuele server.

Om de email correct te laten functioneren is het nodig de MX records te veranderen naar de onderstaande:

Prioriteit:     Mailserver

10            mx1.active24.com.
20            mx2.active24.com.
Waarschuwing: Wijzigingen in de DNS-instellingen worden niet onmiddellijk van kracht, het duurt soms een paar uur. Tussen 2 en 24 uur wordt het domein doorgestuurd en vanaf dan loopt de inhoud volledig via ons bedrijf.