FTP accounts - beheren en inloggen

FTP is een afkorting voor File Transfer Protocol, dat wordt gebruikt om data over te zetten, vaak is dat inhoud van een website presentatie op een hosting server.

Login gegevens voor de FTP wordt binnen 30 minuten van de virtuele server naar uw contact mailadres van uw klantenkaart gestuurd.

Inloggen op de FTP server

Zodra de virtual server is gecreëerd ontvangt U op uw contact email adres de FTP login gegevens. Als U de gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer weet, kunt U een nieuw wachtwoord aanmaken in het controle paneel.

Verderop in dit artikel beschrijven we hoe U via onze web administratie kunt inloggen en data kunt uploaden. Data kan ook ge-upload worden met andere FTP programma's (zoals: Total Commander, FileZilla enz.).

1. Op het adres webftp.active24.com kunt U de makkelijk te gebruiken FTP Manager vinden.
  2. In het veld FTP Host vult U het domein (als het domein niet gebruik maakt van onze hosting, vul daar dan het alternatief adres van de of virtual server in).
  3. Gebruikersnaam is de naam van het FTP account, als laatste vult u het wachtwoord in - dit kan op elk moment veranderd worden.
  4. Voordat U inlogt vergeet niet om uw taalvoorkeur voor de website administratie te kiezen.

Uitgebreide toelichting:

1. Op het adres webftp.active24.com kunt U de eenvoudig te gebruiken FTP Manager vinden. Om in te kunnen loggen moet U de domeinnaam, voor welke de hosting is gecreëerd, de gebruikersnaam en het wachtwoord
  2. Login informatie voor de FTP wordt binnen 30 minuten van de virtuele server naar uw contact mailadres of naar uw klanten mailadres gestuurd.  Als U de gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer weet is een nieuw wachtwoord in te stellen in het controle paneel.
  3. Bij het veld FTP Host vul in Host(1), dit is het domein (als het domein niet gebruik maakt van onze hosting, vul daar dan het alternatief adres van de of virtuele server
    Gebruikersnaam(2),  welke dezelfde naam is als die van het FTP account, en als laatste vult U het wachtwoord(3) in.
    Voordat U inlogt vergeet niet om uw taalvoorkeur voor de website administratie te kiezen.
  4. Zodra U ingelogd bent kunt U bestanden uploaden van uw computer naar de server. Data voor de website presentatie moet ge-upload worden naar de /www/ of /wwwroot/ map.
NOTITIE: Functies van individuele bestanden is beschreven bij server specificaties.

Veranderen van het wachtwoord

Wachtwoorden van FTP accounts zijn versleuteld, dus degene die in gebruik zijn kunnen niet getoond worden. Nieuwe wachtwoorden kunnen makkelijk worden aangemaakt in het controle paneel.

1. Log in op het  Controle panel.
  2. Kies op welke website  je het wachtwoord wilt veranderen (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij Dienst Informatie  klik bij FTP accounts op wijzig wachtwoord. Er kan één wachtwoord per FTP account per keer veranderd worden.
  4. Vul een nieuw wachtwoord in en bevestig dit door te klikken op Set.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw login informatie om in het controle paneel in te loggen. Of U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Nadat U ingelogd bent, kies:virtual server, klik op de domein van welke het FTP wachtwoord veranderd moet worden. (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij FTP accounts klik op de button wijzig wachtwoord. Op het plaatje kunt U zien dat de verandering is gemaakt voor account ftpc1.
  4. Vul in Nieuw wachtwoord (1), of gebruik de optie Generate(2). De verandering van het wachtwoord bevestigen door te klikken op Set(3).
  5. Met het nieuwe wachtwoord kunt U meteen inloggen op de FTP.
  6.                                                                                                                             NOTITIE: Als het domein niet wijst naar onze hosting server,kan het alternatieve adres gebruiken om toegang te krijgen tot de FTP.Dat werkt op ons domein: active24.cz., het begint met de naam van de hosting, gevolgd door the naam van de shared server. Op het plaatje hierboven,kunt U zien dat we als voorbeeld gebruik maken van domain.xy.uvirt57.active24.cz.

Hoe maak je een nieuw FTP account aan?

Als U iemand anders toegang wenst te geven tot de Linux server, kunt U eenvoudig een extra FTP gebruiker aanmaken in het controle paneel.

Op een extra FTP account op Linux kunt U schrijf en/of alleen lees regels instellen. Op een Windows server bestaat deze optie ook en wij doen dat graag voor U. U stuurt ons dan een geautoriseerde aanvraag

1. Log in op het Controle panel.
  2. Kies de domeinnaam op welke U een extra FTP gebruiker wilt aanmaken (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij FTP accounts klik op de button  toevoegen.
  4. Bij de nieuwe gebruiker kunt U het pad aangeven, waar naar de nieuwe gebruiker kan inloggen. (pad moet aangemaakt zijn).
  5. Na het aanmaken van het wachtwoord zullen alle FTP gegevens getoond worden.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens om in het controle paneel in te loggen. Of U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Nadat U bent ingelogd, kies de domeinnaam waarop U het extra FTP account wenst aan te maken. (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij FTP accounts klik op de button toevoegen.
  4. Bij een nieuw aan te maken gebruiker kunt U, behalve het wachtwoord, ook de directory aangeven waarop die gebruiker kan inloggen. Deze gebruiker kan dan niet andere mappen inzien die in de hiërarchie hoger of gelijkwaardig zijn - bv. de gebruiker kan niet schrijven in de /www/map (de map had al gecreëerd moeten zijn) Door te klikken op creëer account  zal de nieuwe gebruikersaccount meteen actief zijn en de FTP gegevens zullen worden getoond.

Veranderen van de directory van een nieuwe FTP gebruiker

Op reeds aangemaakte extra gebruikers kunt U de doeldirectory veranderen. Dit heeft geen gevolgen voor de gebruikersnaam en het wachtwoord. Bij de hoofdgebruiker kan de directory niet aangepast worden, deze heeft altijd toegang tot alle mappen op de server.

1. Log in op het Controle paneel.
  2. Nadat U bent ingelogd, kies de domeinnaam waarop U het extra FTP account wenst aan te maken. (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Klik bij  FTP accounts  op de button directory.
  4. Nu kunt U een andere directory ingeven, waar de nieuwe gebruiker op in kan loggen.(directory moet al gecreëerd zijn).

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw login informatie om in het controle paneel in te loggen. Of U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Kies de domeinnaam waarop U de verandering wenst aan te brengen.(Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Klik bij FTP accounts op de button directory.
  4. Vul het pad in van de gecreëerde directory en klik op button Set up.
  5. Als U gekozen heeft voor bestaande directory, en de naam van de map is correct geschreven, inclusief kleine en hoofdletters, dan kunt U daarmee meteen inloggen.

Toegang Beperking

Unieke veiligheidsoptie is om toegangsbeperking in te stellen voor bepaalde IP-adressen  of bepaalde landen. Door deze instellingen kunt U er zeker van zijn dat de data op de server veilig is , zelfs als het wachtwoord gestolen is.

Toegangsbeperking kan alleen ingesteld worden op een Linux server.

NOTITIE: Beperking is alleen geldig voor FTP, het heeft geen invloed op de optie om de website te laten zien.
  1. Log in op Controle paneel.
  2. Kies de domeinnaam waarop U de verandering wenst aan te brengen.(Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Klik bij  FTP accounts  op de button toegangsbeperking
  4. Klik op de optie eigen instellingen, daar kunt U de beperking instellen afhankelijk van het land of het IP-adres
  5. Als U probeert in te loggen vanaf een adres welke niet is toegestaan, dan krijgt U fout 530 Login incorrect te zien, dezelfde fout als U een fout wachtwoord of gebruikersnaam ingevoerd heeft.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw login informatie om in het controle paneel in te loggen. Of U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Kies de domeinnaam waarop U de verandering wenst aan te brengen.(Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Klik bij  FTP accounts op de button toegangsbeperking
  4. In het hoofdmenu ziet U de snelle opties, U kunt kiezen  voor specifiek land of IP-adres. Kies eigen instellingen(1) en klik op de button instellen(2).
    - Alleen van EU adressen (aanbevolen instelling) - geeft alleen toegang tot FTP van ip-adressen vanuit EU landen.
    - Toestaan - van alle adressen kan leiden tot ongeautoriseerde inmenging op de website en misbruik voor illegale activiteiten.
    - Verboden - volledig toegangsverbod voor het gekozen account.
    - Eigen instellingen - geeft de mogelijkheid instellingen te maken voor land of ip-adres of een combinatie.
    - Instellingen voor het hoofdaccount - is alleen op andere FTP accounts, zij hebben dezelfde beperking instelling als het hoofdaccount.
  5. Restricties kunnen opgezet worden voor specifieke landen(3) of door het eigen IP adres(4) toe te voegen. Natuurlijk kunt U elk IP-adres(5) toevoegen en voor een beter overzicht kan er een opmerking(6) toegevoegd worden. Het toegestane IP-adres moet bewaard (7) worden.
    NOTITIE: Als U een ip-adres invoert dan is het mogelijk de de complete structuur van de IP (CIDR) in te voeren. Bijvoorbeeld:192.168.0.0/16
  6. Als U tevreden bent over de instellingen, dan hoeft U niets te bevestigen, het is mogelijk om naar een andere sectie te gaan in het controle paneel of uit te loggen.