POP en IMAP - email instellingen (Outlook, Thunderbird, Apple..)

POP3 en IMAP zijn standaard internet protocollen die gebruikt worden door e-mail klanten om de e-mails te downloaden van de e-mailserver. Beide werken in principe hetzelfde maar op een iets andere manier- geen van de twee synchroniseert contacten en kalenders.

Welke e-mail dienst synchronisatie gebruikt voor data kunt u zien in dit  artikel.

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

POP3 (Post Office Protocol v.3)

Als u gebruik maakt van POP3, downloadt u alle e-mails die op dat moment op de server staan naar uw  toestel, waar u op op dat moment mee werkt. Afhankelijk van de instellingen worden de berichten gelijk verwijderd van de server, of bijvoorbeeld na 14 dagen.

Het gebruik van dit protocol heeft als voordeel,dat het niet veel ruimte in beslag neemt in de mailbox zelf omdat de e-mails op uw plaatselijke toestel worden opgeslagen en niet op de e-mail server heeft u meer controle over uw e-mails.

Het nadeel is het verwijderen van de berichten van de server. De gebruiker ziet alleen de ongelezen berichten tijdens het inloggen op verschillende toestellen . Een ander nadeel is het terugzetten van een backup van het e-mail account, het zal alleen de berichten terugzetten vanuit de back-up die op dat moment op de server staan.

Als u een mailbox met meer gebruikers wilt delen, of openen vanaf meerdere apparaten raden we aan om IMAP te gebruiken.

IMAP (Internet Message Access Protocol)

U bewerkt de e-mails direct op de server. De gebruiker kan normaal gesproken direct zien of er e-mails zijn bekeken of verstuurd door iemand. De e-mail zelf blijft in de mailbox staan. Als het verwijderd is kunt u het op geen een apparaat meer zien die is aangesloten op de mailbox.

Het grote voordeel is de beschikbaarheid van de e-mails, omdat elke e-mail op de server blijft staan kunt u deze overal openen.

Hoewel IMAP erg handig is voor het verbinden met de mailbox  ondersteund het de synchronisatie niet van contacten en kalender op een mobiele telefoon. Voor synchronisatie van alle data adviseren wij u onze PLUS mailbox te gebruiken, deze ondersteund de zogeheten Exchange diensten.

Hoe voegt u een mailbox aan MS Outlook 2013 toe

Het instellen van een mailbox in MS Outlook 2013, om uw mail te behandelen met het gebruik van POP3 of IMAP, kunt u doen aan de hand van onze eenvoudige toelichting. Deze instellingen kunnen gebruikt worden voor zowel Start mail als Active24 E-mail. De toelichting bevat geen instellingen voor contacten en kalender synchronisatie. Contacten en kalender synchronisatie kunnen alleen worden ingesteld bij Active24 E-mail en staan beschreven bij de "A24 mail synchronisatie"toelichting.

1. Gebruik handmatig instellen om een nieuw account toe te voegen en kies voor POP3 of IMAP.
  2. Voer uw login gegevens in,de uitgaande en inkomende e-mail servers zijn email.active24.com - zowel voor POP3 als IMAP.
  3. Bij meer instellingen onder de tab Server voor uitgaande e-mail klikt u op: dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail.
  4. Onze server heeft SSL/TLS verificatie nodig, in de tab geavanceerd klik op encryptie vereist. Voor POP3 poort 995, voor IMAP poort 993.
  5. uitgaande server (SMTP) maakt gebruik van poort 587, met de versleutelde verbinding STARTTLS / automatic.Of  poort 465 met SSL

Uitgebreide toelichting:

1. Na het openen van het programma kiest u links boven voor Bestand(1) en klik op de optie Account toevoegen(2).
  2. klik op serverinstellingen handmatig configureren(3) en daarna op POP of IMAP(4).
  3. Vul Gebruikersgegevens(5) in,en kies Type account(6) - POP3 of IMAP? server voor inkomende en uitgaande e-mail* is email.active24.com (7), Gebruikersgegevens(8) zijn de gegevens van een uw mailbox.Als u uw wachtwoord niet meer weet kunt u deze makkelijk veranderen door onze Toelichting.te gebruiken. Ga verder door op meer instellingen(9) te klikken.

*In het geval dat de test e-mail niet kan worden verzonden via onze uitgaande server, neem dan contact op met uw  internet provider. Zij kunnen om veiligheidsredenen prioriteit geven aan hun eigen servers.
  4. Klik op de tab Server voor uitgaande e-mail.Vink aan Voor uitgaande server is verificatie vereist(10) Klik op de tab geavanceerd(11).
  5.  De opzet van de versleutelde verbinding hangt af van hoe het account is ingesteld. IMAP maakt gebruik van poort 993 en POP3 van poort 995, Gebruik de volgende type versleutelde verbinding: SSL. De uitgaande server maakt gebruikt van poort 587 met de versleutelde verbinding STARTTLS / automatic.Of  poort 465 met SSL
  6. U hoeft nu alleen alle instellingen te conformeren .Door te klikken op OK wordt het e-mail account toegevoegd aan MS Outlook 2013.

Hoe voegt u een mailbox aan  Mozilla Thunderbird toe

Het instellen van een mailbox in Mozilla Thunderbird, om uw mail te behandelen met het gebruik van POP3 of IMAP, kunt u instellen aan de hand van onze eenvoudige toelichting. Deze instellingen kunnen gebruikt worden voor zowel Start mail als Active24 E-mail. De toelichting bevat geen instellingen voor contacten en kalender synchronisatie. Contacten en kalender synchronisatie kan alleen worden ingesteld bij Active24 E-mail en worden beschreven bij de "A24 mail synchronisatie"toelichting.

1. Gebruik handmatig instellen om een nieuw account toe te voegen en kies voor POP3 of IMAP.
  2. Voer uw login gegevens in,de uitgaande en inkomende e-mail servers zijn email.active24.com - zowel voor POP3 als IMAP.
  3. Onze server heeft SSL/TLS verificatie nodig, in de tab geavanceerd klik op versleuteling vereist. Voor POP3 poort 995, voor IMAP poort 993.
  4. uitgaande server (SMTP) maakt gebruikt van poort 587, met de versleutelde verbinding STARTTLS / automatic.Of  poort 465 met SSL
  5. De gebruikersnaam is uw e-mail adres.

Uitgebreide toelichting:

1. Na het openen van het programma kies voor de categorie Accounts en de optie Nieuw account aanmaken.
  2.  Vul de inloggegevens in van uw mailbox account en klik op  ga verder.
  3. Mozilla Thunderbird zal onze mail servers automatisch vinden.U hoeft alleen de keuze te maken tussen POP3 of IMAP. Door op OK  te klikken voegt u een mailbox toe. In het geval dat de servers niet worden herkent, gebruik dan de optie handmatige instellen.
  4. In het geval van handmatig instellen kiest u voor POP3 of IMAP
    POP3 maakt gebruik van poort 995 met de versleutelde verbinding -SSL/TLS, de inkomende server is email.active24.com(1).
    IMAP maakt gebruik van poort 993 met de versleutelde verbinding - SSL/TLS, de inkomende server is email.active24.com(1) .
    Uitgaande server* (SMTP) is dezelfde als de inkomende server email.active24.com met poort 587 en de versleuteling STARTTLS/automatic (2) .Of  poort 465 met SSL
    Gebruikersnaam is uw hele e-mail adres (3).
  5. *In het geval dat de test e-mail niet kan worden verzonden via onze uitgaande server, neem dan contact op met uw internet provider. Zij kunnen om veiligheidsredenen prioriteit geven aan hun eigen servers.

Hoe voegt u een mailbox aan Apple Mac Mail toe

Het instellen van een mailbox in Apple Mac Mail, om uw mail te behandelen met het gebruik van POP3 of IMAP, kunt u instellen aan de hand van onze eenvoudige toelichting. Deze instellingen kunnen gebruikt worden voor zowel Start mail als Active24 E-mail. De toelichting bevat geen instellingen voor contacten en kalender synchronisatie. Contacten en kalender synchronisatie kunnen alleen worden ingesteld bij Active24 E-mail en worden beschreven bij de "A24 mail synchronisatie"toelichting.

1. In uw Apple apparaat vindt u de optie voeg nieuw account toe. Hier kiest u voor de laatste optie Voeg andere account toe..
  2. Voer uw naam in, het hele e-mail adres samen met het wachtwoord en klik op Log in.
  3. De eerste keer zal het inloggen niet lukken,vul alleen de e-mailservers in, inkomende en uitgaande mail server - email.active24.com.Sluit en open het mail programma.
  4. Vergeet niet het Type account- POP3 of IMAP te kiezen.

Uitgebreide toelichting:

1. In uw Apple toestel vindt u de optie voeg nieuw account toe. Hier kiest u voor de laatste optie Voeg andere account toe.
  2. Begin met het toevoegen van uw mailbox.
  3. Voer uw naam in, het hele e-mail adres samen met het wachtwoord en klik op Log in
  4. De eerste keer zal het inloggen niet lukken,vul alleen de e-mailservers in, inkomende en uitgaande mail server - email.active24.com.Sluit en open het mail programma.