Veranderen van de naam servers van het domein

De Naam server ofwel DNS (Domain Name Server) is nodig om de juiste richting te geven aan het domein. Op de naam server server worden de DNS records bewaard (bijv: A record, CNAME, MX records enz), dankzij deze gegevens wordt de website getoond die u aan het domein wilt linken, of de mail wordt doorverwezen naar de juiste e-mail provider.

Hoe u de individuele DNS records kunt veranderen, staat beschreven in het artikel Settings van DNS records.

NOTITIE: Voor sommige niet veel voorkomende TLDs kan het zijn dat er extra kosten worden gerekend voor het veranderen van de naam servers.U wordt over de bijkomstige kosten geïnformeerd tijdens de aanpassing in het controlepaneel of via onze customers service.

Welke naam servers gebruik ik nu?

De domein/en die in uw bezit zijn kunnen diverse naamserver instellingen hebben van verschillende providers. Om individuele instellingen bij de DNS records in ons controlepaneel in te stellen moet het betreffende domein de naam servers van Active24  gebruiken.

Hoe weet ik welke naam servers op dit moment worden gebruikt voor mijn domein?

Dit kunt u nakijken bij WHOIS m.b.t geselecteerde TLD, of door de  DNS lookup tool gebruiken , bijvoorbeeld MXtoolbox of G SUIT toolbox van Google.

Naam servers van Active24

De naam servers die  ACTIVE 24 in gebruik heeft:

Set of nameservers (NSSET):

- NSS:GLOBE-SGLO000001:1

Deze zijn alleen in gebruik voor  .CZ domeinen
Eerste DNS:

- alfa.ns.active24.cz
  IPv4: 81.95.96.2
  IPv6: 2a02:4a8:ac24:100::96:2

Tweede DNS:
beta.ns.active24.cz
  IPv4: 81.0.238.27
  IPv6: 2001:1528:151::12

Derde DNS:

- gama.ns.active24.sk
  IPv4: 194.9.95.219

Het wijzigen van NSSET bij .CZ domein

Bij CZ domeinen is het niet mogelijk om direct onze naam server in te stellen,wij gebruiken dan set of name servers (NSSET)..

Mocht het zo zijn dat er een andere naam server in gebruik is dan die van Active24, kunt u de juiste NSSET settings vinden bij uw huidige provider of bij de persoon die de e-mail services op dit moment host.

Het kan gebeuren,dat de benodigde name servers NSSET niet zijn gecreëerd zijn, in dit geval kunt u deze creëren.

Meer informatie hierover kunt u vinden bij dit artikel Hoe creëer ik NSSET (opzetten van naam servers).

NOTITIE:het veranderen van naam servers (NSSET) worden na een paar minuten verwerkt in het centrale register na de confirmatie/bevestiging. Het veranderen van de nieuwe naam servers, (de richting waar het DOMEIN naar wijst in het netwerk) zal zichtbaar zijn na de reload van de DNS records.De complete verandering zal binnen 2-24 uur gedaan zijn.
  1. Log in op het Controlepaneel.
  2. Selecteer het domein (Domeinen/Lijst van domeinnamen).
  3. Klik op Details achter het gewenste domein, en daarna kies voor de optie Naamservers veranderen.
  4. Daarna wordt de huidige configuratie getoond. Door middel van de knop Voeg toe kunt U de gewenste verandering doen.
  5. Als de veranderingen gedaan zijn klikt U op Bewaar wijzigingen.
  6. De verandering van de naam servers moet bevestigd worden via het contact e-mailadres van de eigenaar van het domein,dit is waar de confirmatie link heen wordt gestuurd. De verandering zal binnen 2-24 uur zichtbaar zijn in het netwerk

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inlog gegevens om in te loggen in het Controlepaneel. Vraag anders om een nieuw wachtwoord.
  2. In het menu aan de linkerkant, Domeinen/Lijst van domeinnamen, en klik op  Details achter het gewenste domein waarop U de verandering wilt aanbrengen.
  3. U wilt de naamservers veranderen, dus U kiest voor Naamservers veranderen. Daarna wordt de huidige configuratie getoond.
  4. Klik op Voeg toe.
  5. In het veld Naamserver set vult U de nieuwe NSSet in, daarna bevestig de wijziging door te klikken op Bewaar wijzigingen.
  6. De verandering van de naam servers moet bevestigd worden via de contact e-mail van de eigenaar van het domein. Wij sturen een confirmatie link op die bevestigd moet worden. Na de bevestiging zal de verandering plaats vinden  (het kan direct bevestigd worden op register of CZ domains). De verandering zal binnen 2-24 uur zichtbaar zijn.

Het veranderen van NS bij andere domeinen

De instellingen van nieuwe naam servers zijn meestal voor alle domeinen hetzelfde. Het is een vereiste om de wijziging te bevestigen via het contact e-mailadres, geregistreerd bij de klantgegevens van uw domein.De wijzigingen zijn zichtbaar binnen 2 - 24 hours na deze bevestiging.

NOTITIE: Bij sommige minder vaak voorkomende TLDs kan het wijzigen van de naam servers alleen tegen betaling. Tijdens een verandering wordt u op de hoogte gehouden van alle kosten via het controlepaneel of via de klantenservice.
  1. Log in op het Controlepaneel.
  2. Selecteer het domein (Domeinen/Lijst van domeinnamen).
  3. Klik op Details achter het gewenste domein, en daarna kies voor de optie Naamservers veranderen
  4. Daarna wordt de huidige configuratie getoond. Door middel van de knop Voeg toe kunt U de gewenste verandering doen.
  5. Als de veranderingen gedaan zijn klikt U op Bewaar wijzigingen.
  6. De verandering moet bevestigd worden via het  contact e-mail adres van de eigenaar van het domein, waar de bevestigingslink heen wordt gestuurd. Veranderingen zijn zichtbaar binnen 2-4 hours.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens om in uw Controlepaneel te komen. Of u kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. In het menu aan de linkerkant, Domeinen/Lijst van domeinnamen, en klik op  Details achter het gewenste domein waarop U de verandering wilt
  3. U wilt de naamservers veranderen, dus U kiest voor Naamservers veranderen. Daarna wordt de huidige configuratie getoond.
  4. Door middel van de knop Naamservers veranderen kunt U een nieuwe NS toevoegen of veranderen. Als U register gegevens van de DNS van het domein wilt veranderen, moet het domein de naamservers van Active24 gebruiken.
  5. De verandering moet bevestigd worden via het  contact e-mail adres van de eigenaar van het domein, waar de bevestigingslink heen word gestuurd. Veranderingen zijn zichtbaar binnen 2-4 hours.

Het creëren van NSSet (instellen van naam servers)

1. Log in op het Controlepaneel.
  2. Ga naar  Domeinen/ Wijzigingen in het centrale register.
  3. Selecteer de optie Creëer een nieuw contact voor NSSET voor NIC.CZ
  4. Onder  ID van de ingestelde naamservers vul het unieke nummer in van de nieuwe NS, als Technisch contact gebruikt u de naam van de eigenaar van het .cz domein, daarna vult U de gegevens in van de naamservers.
  5. De nieuwe NSSet wordt aangemaakt door te klikken op Doorgaan.
  6. Nu is het mogelijk om de geregistreerde NSSet gegevens bij elk  .CZ domain toe te voegen - Wijziging van de  NSSET bij .CZ domeinen.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens om in uw Controlepaneel te komen. Of u kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Ga naar  Domeinen/ Wijzigingen in het centrale register.
  3. Selecteer de optie Creëer een nieuw contact voor NSSET voor NIC.CZ
  4. Bij Instelling naam server ID vult u de unieke naam  in van de nieuwe NS set, als Technisch contactpersoon gebruikt u de  identiteit van de eigenaar van het .CZ domein en vul de gevraagde naam servers in.
  5. Als U klaar bent met invullen van alle informatie, klik op Aanmaken.
  6. Nu is het mogelijk om de geregistreerde NSSet gegevens bij elk  .CZ domain toe te voegen - Wijziging van de  NSSET bij .CZ domeinen.