Een domein naar een website verwijzen

Na het invoeren van uw domeinnaam in de zoekbalk van uw Webbrowser, zal de vertaling van de domeinnaam naar een IP adres plaats vinden. Al naar gelang de opzet van het IP adres (A record) zal het de website tonen.

Hoe verwijst u een domein naar Active24 ?

Wanneer een domein verwezen/ingesteld wordt naar onze naam servers en op hetzelfde moment niet gericht staat naar andere diensten zal dit automatisch verlopen. Indien dit niet het geval is is het nodig om bij de A record het IP adres in te stellen bij het domein. De lijst van diensten en de bijbehorende  IP adressen kunt u onderaan dit artikel vinden.

Hosting - De IP adressen van de hosting kunt u vinden in het Controlepaneel in detail of virtual server.

Superpage -Het A record voor het gekozen domein van het 2e. of 3e. niveau moet op IP 81.95.96.76 staan.

Web Forward - Het A record voor het gekozen domein van het 2e. of 3e. niveau moet op IP 81.95.96.29 staan.

Mail Forward -De MX record moet op mail forward.globe.cz.staan

Fotogalerie -Het A record moet op IP 81.95.96.181 staan

MojeStránky -Het IP adres kunt u in het Controlepaneel bij overzicht van de dienst My Website.vinden

NOTITIE: MX records van uw e-maildiensten, Start E-mail en Active24 E-mail kunt u vinden bij Instellingen van de DNS records en de poorten voor de e-mails.

Doorverwijzing via Web forward

Wanneer u de dienst Web forward wilt gebruiken kunt u uw  domein instellen/ laten wijzen naar een website van uw keuze. De betreffende dienst kan ingesteld worden als het domein is geregistreerd bij Active24 en u gebruik maakt van  onze naam servers , tevens moet het IP adres van het domein op 81.95.96.29.staan

Wanneer u een doorverwijzing heeft ingesteld, ziet u in de browser de website van bestemming staan, zodat het voor de bezoeker duidelijk is dat hij wordt doorverwezen.

De diensten kunnen eenvoudig worden ingesteld als u ons artikel Web forward - doorverwijzen van het domein leest.

Het gebruik van DNS records

Een domein doorverwijzen kan worden ingesteld via verschillende DNS records (A, AAAA, CNAME etc.). Als het domein onze naam servers gebruikt, kunt u verdergaan met ons artikel  DNS instellingen.

Mocht het domein  naam servers gebruiken van een andere provider,neem dan alstublieft contact op met hen of stel de naam servers van ACTIVE24 in.