Glossari de termes

Antispam

Antispam és una combinació de diverses submesures que poden eliminar la majoria dels missatges no sol·licitats a la seva bústia de correu electrònic. Antispam s'executa a nivell del servidor, però actualment la majoria dels clients de correu electrònic moderns també tenen aquesta característica.
 Veure articles relacionats

CMS

Content Management System - Sistema de gestió de continguts. Un sistema per gestionar el contingut del lloc web a través d'una interfície d'administració en línia. Active 24 ofereix el sistema d'edició personalitzat Mi Website en paquets especials. No obstant això, és possible instal·lar qualsevol sistema d'edició per al qual es compleixin els requisits del sistema. En servidors Linux, oferim la instal·lació dels sistemes de gestió de continguts més comuns, com Joomla, Wordpress o phpBB, amb OneClick Installer (OCI). En el sistema operatiu Windows, pot utilitzar Microsoft WebMatrix per instal·lar fàcilment DotNetNuke, Umbraco, Kentico i més.
 Veure articles relacionats

DNS

Domain Name System és un sistema de noms de domini jeràrquic que és implementat per servidors DNS i el protocol del mateix nom pel qual intercanvien informació. El seu principal propòsit i causa són les transferències mútues de noms de domini i adreces IP de nodes de xarxa. Posteriorment, però, va obtenir característiques addicionals (com el correu electrònic o la telefonia IP) i de facto és una base de dades distribuïda d'informació de xarxa.
 Veure articles relacionats

DNSSEC

Domain Name System Security Extensions és una versió segura dels registres DNS on es redueix el risc d'abús. Amb aquest domini configurat, estarà més segur que, a l'escriure-ho en un navegador web, apareixerà el contingut del domini desitjat.
 Veure articles relacionats

FAQ

Frequently Asked Questions són respostes a preguntes freqüents publicades en articles del nostre Centre d'ajuda.
 Veure articles relacionats

FTP

FTP és un acrònim de File Transfer Protocol. És un protocol per a la transferència de dades i s'utilitza especialment per pujar els arxius de llocs web al servidor.
 Veure articles relacionats

FTPS

FTP amb seguretat SSL/TLS (de vegades confós amb el terme FTP segur, consulti SFTP)
 Veure articles relacionats

HTTP

HyperText Transfer Protocol és un protocol d'Internet dissenyat originalment per intercanviar documents d'hipertext en format HTML. Normalment utilitza el port TCP / 80.
 Veure articles relacionats

HTTPS

HTTPS és una extensió de TI del protocol de xarxa HTTP que li permet assegurar la connexió entre el navegador web i el servidor web abans d'accedir a la informació i també li permet verificar la identitat de l'altra part. HTTPS utilitza HTTP, les dades que es transmeten es xifren utilitzant SSL o TLS, i el port estàndard del servidor és 443.
 Veure articles relacionats

IMAP

Internet Message Access Protocol és un protocol d'Internet per a l'accés remot a la bústia de correu electrònic. A diferència del protocol POP3, IMAP requereix una connexió permanent (en línia), però ofereix avançades capacitats d'administració remota (gestió de carpetes, migració de missatges, exploracions de servidor, etc.). Actualment està en ús IMAP4 .
 Veure articles relacionats

IP

Una adreça IP és un número d'equip que identifica de forma única una interfície de xarxa en una xarxa informàtica que utilitza el protocol IP. Actualment, la versió més popular de IPv4 la componen adreces de 32 bits, com 192.168.0.1.
 Veure articles relacionats

IPv6

El Protocol d'Internet Versió 6 (IPv6) és un protocol per transferir paquets d'informació entre ordinadors a Internet i altres xarxes. Està desenvolupat per reemplaçar el protocol IPv4 a tot el món que és el pilar de l'actual Internet. Un dels canvis més importants que porta IPv6 és molt més espai d'adreces. Conté un total de 2 ^ 128 (aproximadament 3,4 × 10 ^ 38) adreces, que correspon a 5 × 10 ^ 28 adreces per a cada un dels 6,5 milions de persones que viuen avui dia.
 Veure articles relacionats

NS

Nameserver = el servidor de noms en el qual es guarden els registres DNS dels dominis de segon nivell. Els servidors NS de ACTIVE24 són, per exemple, alfa.ns.active24.cz y beta.ns.active24.cz.
 Veure articles relacionats

NSSET

Identificador del conjunt de servidors de noms. Conté noms de servidors DNS. Es pot utilitzar en més d'un domini. En registrar un domini, s'assigna individualment a ACTIVE24 o s'estableix per l'usuari. (Utilitzat bàsicament per a dominis .cz)
 Veure articles relacionats

On The Fly

On The Fly significa que les dades estan encriptades i seran desxifrades quan sigui necessari.
 Veure articles relacionats

PEAR

PEAR és una abreviatura per a aplicacions d'extensió i aplicacions,  PHP Extension and Application Repository. El propòsit és proporcionar biblioteques estructurades de codi obert per a usuaris de PHP.
 Veure articles relacionats

Phishing

El Phishing és una tècnica fraudulenta utilitzada a Internet per recopilar dades confidencials (contrasenyes, números de targetes de crèdit, etc.) de la víctima de l'atac. És el principi d'enviar missatges de correu electrònic que apareixen com una sol·licitud oficial d'un banc o una altra institució similar i convidar al destinatari a introduir les seves dades a la pàgina enllaçada. Per exemple, aquesta pàgina pot imitar la finestra d'inici de sessió de Banca per Internet i l'usuari ingressa el seu nom d'usuari i contrasenya. Això revelarà les dades als atacants que són capaços d'obtenir diners del seu compte.
 Veure articles relacionats

POP3

Post Office Protocol v. 3 és un protocol d'Internet que s'utilitza per descarregar missatges de correu electrònic d'un servidor remot a un client de corrreo. Aquest és un protocol d'aplicació que s'executa a través d'una connexió TCP/IP.
 Veure articles relacionats

RDP

Remote Desktop Protocol - RDP - significa un protocol de xarxa que permet a l'usuari controlar un ordinador remot mitjançant la connexió al seu entorn de control. La connexió funciona a la base client-servidor quan un usuari utilitza un client simple per mostrar un entorn d'usuari gràfic en un equip que s'executa en un equip remot.
 Veure articles relacionats

SEO

Search Engine Optimization és un mètode d'edició de pàgines web de tal manera que el seu contingut és adequat per al processament automatitzat en els motors de cerca d'Internet. L'objectiu d'aquesta optimització és aconseguir una posició més alta en el resultat de la cerca per la pàgina web donada, una millor visibilitat de l'enllaç.
 Veure articles relacionats

SFTP

Transferència segura d'arxius amb SSH (Secure File Transfer Protocol)
 Veure articles relacionats

SMTP

Simple Mail Transfer Protocol és un protocol d'Internet destinat a la transmissió de missatges de correu electrònic entre portadors de correu electrònic. El protocol proporciona el lliurament de correu a través d'una connexió directa entre el remitent i el destinatari; el missatge es lliura a l'anomenada bústia del destinatari, al qual es pot accedir mitjançant protocols POP3 o IMAP.
 Veure articles relacionats

SPAM

L'spam és un missatge no sol·licitat de propagació massiva (la majoria de les vegades publicitat) i difós a través d'Internet. Originalment utilitzat principalment per correus electrònics de publicitat no sol·licitats, amb el temps aquest fenomen ha afectat a altres tipus de comunicacions per Internet, com fòrums, comentaris o missatgeria instantània (ICQ,SKYPE,Live Messaging).
 Veure articles relacionats

SSH

Secure Shell és una etiqueta de programa tant per a un programa com per a un protocol de comunicació segur en xarxes informàtiques que utilitzen TCP / IP. SSH ha estat dissenyat per reemplaçar telnet i altres protocols remots no segurs (rlogin, rsh, etc.) que envien la contrasenya en forma no segura per permetre que sigui interceptada quan es transmet a través d'una xarxa d'ordinadors.
 Veure articles relacionats

SSL

Secure Sockets Layer, SSL és un protocol, que consisteix en una capa incrustada entre una capa de transport (per exemple, TCP / IP) i una capa d'aplicació (per exemple, HTTP) que proporciona seguretat de comunicació xifrant i autenticant a les parts que es comuniquen.
 Veure articles relacionats

TCP/IP

La família de protocols TCP / IP conté un conjunt de protocols per a la comunicació en una xarxa informàtica i és el principal protocol d'Internet global. Un protocol de comunicació és un conjunt de regles que determinen la sintaxi i el significat de cada missatge en la comunicació (per exemple, HTTP s'executa principalment en el port TCP 80).
 Veure articles relacionats

TLD

El Top Level Domain (TLD) és el domini d'Internet de nivell superior de l'arbre de dominis d'Internet. El nom de domini és el domini de nivell superior que apareix al final (per exemple en www.active24.cat al Top Level Domain (TLD) seria CAT).
 Veure articles relacionats

TLS

Transport Layer Security (TLS) és un protocol criptogràfic que proporciona comunicacions segures per Internet per a serveis com WWW, correu electrònic, fax per Internet i altres transferències de dades.
 Veure articles relacionats

TTL

TTL indica al DNS la quantitat màxima de temps que les dades poden ser emmagatzemats en la memòria cau del servidor. El temps habitual és de 86.400 segons, que és de 24 hores. Un temps més llarg redueix la càrrega de la xarxa a causa de que les consultes DNS no han de repetir-se i un temps més curt limita la quantitat de temps necessari per fer canvis a tot el món per part dels administradors de DNS del servidor DNS principal.
 Veure articles relacionats

VDS

El servei de hosting VDS (Virtual Dedicated Server) com a tal es basa en el fet que el client adquirirà un sistema totalment dedicat amb un espai de memòria i disc generalment més petit administrat pels tècnics de ACTIVE24.
 Veure articles relacionats

VMS

Virtual managed servers: Productes de hosting per a clients que no tenen un servidor web regular i el Servidor gestionat no estaria prou aprofitat i no volen preocupar-se per l'administració del servidor. L'administració del servidor és proporcionada per administradors experimentats.
 Veure articles relacionats

VPS FC

Virtual Private Server Full Control - és un servidor virtual per al qual el client rep un administrador (root o admin RDP)
 Veure articles relacionats