Instellingen synchroniseren agenda en contacten (Outlook, Apple mail)

ACTIVE 24 E-mail is een intelligente oplossing voor uw e-mail. Het heeft genoeg ruimte voor uw berichten en voor het delen van uw contacten, agenda of documenten.  Meer informatie.

• MS Outlook - OutSync
  • Apple Mac Mail

MS Outlook - OutSync

Voor een volledige synchronisatie van de agenda en contacten tussen  Active24 E-mail en MS Outlook is het nodig om OutSync te downloaden. (Download).

OutSync geeft de synchronisatie functie voor alle  Active24 E-mail mailadressen, voor zowel PLUS mailadressen en de klassieke versie. Tijdens de installatie vult U de gegevens in van uw emailadres, als deze wordt toegevoegd aan het e mailprogramma.

1. Start met de installatie van OutSync en kies de taal van de installatie. Vergeet niet de licentievoorwaarden te bevestigen.
  2. Kies het type van de installatie ( afhankelijk van de gebruikersrechten of het besturingssysteem)
  3. Vul het emailadres, het wachtwoord en de profielnaam in. De OutSync plugin maakt in Outlook voor elke emailadres een nieuwe profiel aan. De instellingen moeten handmatige gedaan worden.
  4. Vul de login informatie van het e-mailaccount in, de host en de poort in - die kunt U hier vinden DNS records en poort instellingen voor de e-mail.
  5. Kies de map waar U de OutSync plugin geïnstalleerd wilt hebben en rondt de installatie af.
  6. Als de installatie klaar is, zal Outlook geopend worden. De synchronisatie zal automatisch beginnen.

Uitgebreide toelichting:

1. Start met de installatie van OutSync en kies de taal van de installatie. Vergeet niet de licentievoorwaarden te bevestigen.
  2. Kies het type van de installatie. Gebruiker betekent dat OutSync alleen is geïnstalleerd voor de huidig ingelogde gebruiker in het besturingssysteem. Alle gebruikers moeten de plugin installeren voor elke gebruiker van de computer.(U heeft toegang nodig tot Administratie login informatie).
  3. Vul de login informatie van het e-mailaccount het wachtwoord en de profielnaam in. De OutSync plugin maakt in Outlook voor elke emailadres een nieuwe profiel aan. De instellingen moeten handmatige gedaan worden.
  4. Vul de login informatie van het e-mailaccount in, de host en de poort. Gebruik server email.active24.com, IMAP,  poort 993 en encryption SSL/TLS. Bevestig de instellingen door de verbinding te testen.
  5. Instellingen van de uitgaande email zijn hetzelfde als de inkomende, email.active24.com. Poort 587, encryption TLS. Test de instellingen
  6. Op het eind kies file (bestand) waar de plugin OutSync geïnstalleerd moet zijn en maak de installatie af.
  7. Als de installatie is afgerond zal Outlook opnieuw starten. De synchronisatie zal automatisch starten. Zo ziet Outlook eruit met een correct geïnstalleerde OutSync.

Apple Mac Mail

Desktop e-mail programma´s van Apple ondersteunen niet de verbinding met de server via ActiveSync, daarom moet het e mailadres in verschillende stappen worden toegevoegd. Voeg eerst het emailadres zelf toe, daarna de agenda en de contacten. Hoewel het er ingewikkeld uit kan zien is, zijn het toch enkele eenvoudige stappen.

1. Voeg een emailadres toe op uw Apple apparaat. Kies de laatste optie: voeg "ander" account toe.
  2. Begin met het e-mailadres toe te voegen.
  3. Vul uw naam in, het hele emailadres en het wachtwoord. Kies login.
  4. Het E-mailadres is toegevoegd. Als U ook de agenda wilt synchroniseren, voeg een "ander" account toe.
  5. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam in. Gebruikersnaam is het hele emailadres.
  6. De agenda is toegevoegd, U kunt kiezen om ook de notes toe te voegen. Die worden niet meteen toegevoegd maar Active24 email ondersteund dit. Als U ook de contacten wilt toevoegen, kies wederom de "plus" button (onderaan links)
  7. Nadat een nieuw contact is toegevoegd, kies Voeg ander account toe en dan CardDav.
  8. Type van de account moet handmatig gedaan worden, gebruikersnaam is het hele emailadres en het wachtwoord. Servernaam is hetzelfde als in de vorige instellingen.
  9. De Mailbox is nu samen met de contacten en de agenda succesvol toegevoegd op uw Apple apparaat.

Uitgebreide toelichting:

1. Voeg een nieuw contact toe op uw Apple apparaat.  Kies de laatste optie: voeg "ander" account toe.
  2. Begin met het e-mailadres toe te voegen.
  3. Vul uw naam in, het hele emailadres en het wachtwoord. Kies login.
  4. Het E-mailadres is toegevoegd. Als U ook de agenda wilt synchroniseren, voeg een "ander" account toe.
  5. Voeg wederom een "ander account" toe en kies dan de optie Account CalDav.
  6. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam in. Gebruikersnaam is het hele emailadres.
  7. De agenda is toegevoegd, U kunt kiezen om ook de notes toe te voegen. Die worden niet meteen toegevoegd maar Active24 email ondersteund dit. Als U ook de contacten wilt toevoegen, kies wederom de "plus" button (onderaan links)
  8. Nadat een nieuw contact is toegevoegd, kies Voeg ander account toe en dan CardDav.
  9. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam in. Gebruikersnaam is het hele emailadres.