E-mail Aliassen

Een mailbox alias kan gezien worden als een bijnaam of als de naam van de mailbox.

Bijvoorbeeld: De mailbox info@bedrijf.nl kan ook worden geschreven met de naam aanvragen@bedrijf.nl . Het blijft fysiek nog steeds één en dezelfde mailbox.

De domeinalias vertegenwoordigt daarentegen de domeinnaam deze postbus info@bedrijf.nl kan e-mails ontvangen die verzonden zijn naar e-mailbox info@eenanderdomein.com

Mailbox alias

U kunt een e-mail postvak gebruiken als verschillende e-mailadressen

Bijvoorbeeld: Het postvak info@bedrijf.nl kan ook met de naam worden gebruikt aanvragen@bedrijf.nl.

Dit is nog steeds een  fysieke mailbox terwijl de alias op hetzelfde moment werkt als de gebruikersnaam

Start email

Meld U aan op het Controle Paneel met uw inloggegevens hetzij met de gebruiker, hetzij met de account die is geconfigureerd als postmaster @.

Selecteer in de sectie Services/E-mails/Overzicht, het domein en klik vervolgens op het postvak waaraan u de alias wilt toevoegen. In de lijst met de opties kunt u aliassen voor de mailbox vinden

Schrijf de naam zonder spaties, eenmaal toegevoegd, werkt de alias onmiddelijk.

Active24 E-mail

Meld u aan bij het controle paneel met uw inloggegevens, hetzij met de gebruiker, hetzij met het account die geconfigureerd is als postmaster@.

Selecteer in de sectie Services/E-mails/Overzicht, het domein en klik vervolgens op de kolom Alias van het postvak waaraan u de alias wilt toevoegen. Als er al een geconfigureerde alias bestaat, klikt u simpelweg op de naam van de alias. In de volgende stap kunt u alle aliassen beheren.

Typ in het volgende scherm de naam van de alias en klik op de knop Alias toevoegen.

Domain Alias (domeinalias van het 2e niveau)

Als u meerdere domeinen heeft maar slechts een e-mailservice kunt u deze configureren om e-mailberichten te ontvangen die naar de andere domeinen zijn verzonden. Dit zijn de genaamde domeinaliassen.

Op deze manier hoeft u geen nieuwe e-mailservice aan te vragen voor het nieuwe domein. Deze aliassen kunnen in de mailbox worden gestart om e-mail te verzenden en ontvangen.

Start email

Voor de e-mailservice van Start Mail kunt u maximaal 5 domein-aliassen gratis configureren.

Meld u aan op het  Controle Paneel met uw login gegevens, hetzij met de gebruiker,hetzij met de account die geconfigureerd is als postmaster@.

Selecteer in het gedeelte Services/E-mails/Overzicht,het domein met een e-mailservice en waaraan u een domein-alias wilt toevoegen. In het volgende scherm vindt u in de eerste regel de optie  Domeinaliassen toevoegen

De alias wordt ingevoerd in het domein formaat van het tweede niveau, bijvoorbeeld, mijnbedrijf.com.Voor domeinen die als aliassen zijn toegevoegd moet u onze MX-records configureren anders zou u geen e-mailberichten kunnen ontvangen.

Active24 E-Mail

Voor de Active24 e-mailservice hebben domeinaliassen een meerprijs volgens onze actuele prijslijst.

Nadat de betaling van het domein-alias verzoek is voltooid, kunt u het configureren via het Controle Paneel

Meld u aan op het Controle Paneel met de gebruiker of met het account dat is geconfigureerd als postmaster@.

Selecteer in het gedeelte  Services/E-mails/Overzicht/ het domein met een e-mailservice waaraan u een domeinalias aan wilt toevoegen. Op het volgende scherm ziet u de optie Domeinaliassen toevoegen.

De alias wordt ingevoerd in het formaat van het domein van het tweede niveau, por ejemplo, mijnbedrijf.nl Voor domeinen die als alias zijn toegevoegd, moet u onze MX-records configureren, anders kunnen er geen e-mailberichten ontvangen worden.