E-mail Aliassen

Een mailbox alias kan gezien worden als een bijnaam of als de naam van de mailbox.

Bijvoorbeeld: De mailbox info@bedrijf.nl kan ook worden geschreven met de naam aanvragen@bedrijf.nl . Het blijft fysiek nog steeds één en dezelfde mailbox.

De domein alias vertegenwoordigt daarentegen de domeinnaam deze postbus info@bedrijf.nl kan e-mails ontvangen die verzonden zijn naar e-mailbox info@eenanderdomein.com

Mailbox alias

U kunt een e-mail postvak gebruiken als verschillende e-mailadressen

Bijvoorbeeld: Het postvak info@bedrijf.nl kan ook met de naam worden gebruikt aanvragen@bedrijf.nl.

Dit is nog steeds een  fysieke mailbox terwijl de alias op hetzelfde moment werkt als de gebruikersnaam

Start email

1.- Meld u met uw toegangsgegevens aan bij het Controle paneel. Als u uw toegangsgegevens niet hebt, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.

2.- In de sectie E-mailadressen selecteer het domein en klik vervolgens op instellingen in de mailbox waaraan u de alias wilt toevoegen.

3.-In de lijst met opties kunt u vinden E-mailadres aliassen. Klik op Toevoegen.

4.-Voer de naam zonder spaties in en klik op Bewaren.

5.- Eenmaal bewaard werkt het alias onmiddellijk.

Active24 E-mail

1.- Meld u met uw toegangsgegevens aan bij Controle paneel. Als u niet over uw toegangsinformatie beschikt, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.

2.- Selecteer in het gedeelte E-mails het domein en klik vervolgens op Aliassen Toevoegen in het postvak waarnaar u de alias wilt instellen.

3.-In de lijst met opties kunt u vinden Aliassen. Klik op Toevoegen.

4.- Voer de naam zonder spaties in en klik op Toevoegen.

5.-Eenmaal bewaard, werkt het alias onmiddellijk.

Domain Alias (domein alias van het 2e niveau)

Als u meerdere domeinen heeft maar slechts een e-mailservice kunt u deze configureren om e-mailberichten te ontvangen die naar de andere domeinen zijn verzonden. Dit zijn de genaamde domein aliassen.

Op deze manier hoeft u geen nieuwe e-mailservice aan te vragen voor het nieuwe domein. Deze aliassen kunnen in de mailbox worden gestart om e-mail te verzenden en ontvangen.

Start email

Voor de e-mail service van Start Mail kunt u maximaal 5 domein-aliassen gratis configureren.

1.- Meld u met uw toegangsgegevens aan bij het Controle paneel. Als u niet over uw toegangsinformatie beschikt, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.

2.- In de sectie E-mails selecteert U het domein met een e-mailservice waaraan u een domein alias wilt toevoegen.

3.- In het volgende scherm vindt u in de sectie Configuratie de optie Domein aliassen,en klik op Toevoegen.

4.- Voer de alias in op het tweede niveau van het domein formaat, bijvoorbeeld mijnbedrijf.com. En klik vervolgens op Bewaren.

Voor domeinen die als aliassen zijn toegevoegd, moet u onze MX records configureren anders kunt u geen e-mailberichten ontvangen.

Active24 E-Mail

Voor de Active24 e-mailservice hebben domein aliassen een meerprijs volgens onze actuele prijslijst.

Nadat de betaling van het domein-alias verzoek is voltooid, kunt u het configureren via het Controle Paneel

1.- Meld u met uw toegangsgegevens aan bij het Controle paneel. Als u niet over uw toegangsinformatie beschikt, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.

2.- In de sectie E-mails selecteert U het domein met een e-mailservice waaraan u een domein alias wilt toevoegen.

3.- In het volgende scherm vindt u in de sectie Configuratie de optie  Domein aliassen en klikt U op Toevoegen.

4.- Voer de alias in op het tweede niveau van het domein formaat, bijvoorbeeld mijnbedrijf.com. En klik vervolgens op Bewaren.

Voor domeinen die als aliassen zijn toegevoegd, moet u onze MX records configureren anders zou U geen e-mailberichten kunnen ontvangen.