Contact .CZ identifier (owner handle)

Het centrale register van .CZ domeinnamen gebruikt als gebruiker of administratie informatie de contact Identifier. Contact identifier werkt als een code van de eigenaar, welke de contact informatie bevat en dit contact kan gebruikt worden voor verschillende .CZ domeinen.

Registratie van contact identifier

Als U een verandering van eigenaar wilt doen van een .CZ domein, moet de nieuwe eigenaar een eigen contact identifier aanmaken. Een nieuwe contact identifier moet ook aangemaakt worden als de naam van het bedrijf of de eigenaar veranderd wordt.

1. Log in op het  Controle paneel.
  2. Bij de sectie Diensten/Domeinnamen/.CZ domeinregistratie kies om het Contact  te registreren.
  3. Vul de benodigde data in gemarkeerd door een asterisk.  Sommigen kunnen verborgen zijn.
  4. Registratie van het nieuwe contact kan gecontroleerd worden bij Diensten/Domeinnamen/DNS records aanvraag.
  5. Als de Status van een nieuwe identifier gedaan is, kunt u het gebruiken als verandering van eigenaar.

Uitgebreide toelichting:

1. Met de login gegevens logt u in op het Controle paneel. Of U kunt  hier een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Als U ingelogd bent, kies Diensten/Domeinnamen/.CZ domeinregistratie kies om het Contact  te registreren
  3. Vul de eigen gewenste gegevens in, de naam van de identifier kan ook veranderd worden,  het moet uniek zijn en geschreven in hoofdletters. Sommige informatie kan verborgen zijn , deze zullen niet zichtbaar zijn in publieke lijsten van de WHOis domein registratie database.
  4. Als de nieuwe identifier bewaard is, controleer de status bij  Diensten/Domeinnamen/DNS records aanvraag.
  5. Als de Status van een nieuwe identifier gedaan is, kunt u het gebruiken als verandering van eigenaar.

Standaard contact identifier voor registratie van .CZ domeinen.

Op elke klantenkaart kan een standaard contact identifier voor de registratie van een NIC.CZ. De gekozen identifier zal de gebruiker zijn op alle nieuwe geregistreerde domeinen met .CZ TLD, als het niet anders is gespecificeerd in de bestelling.

Als er geen identifier is opgezet zal er tijdens de eerste domeinregistratie met een .CZ TLD, automatisch een nieuwe identifier aangemaakt worden. Deze identifier zal standaard zijn voor de volgende registraties.

Het veranderen van de standaard contact identifier kan op elk moment gedaan worden in het  Contolepaneel bij Klantgegevens.

NOTITIE: Bij een verandering van de standaard identifier, zal er geen verandering gemaakt worden op reeds geregistreerde domeinen. Hoe dat wel gedaan moet worden wordt verderop beschreven Verandering van eigenaar met .CZ domeinen.
  1. Log in bij het Controle paneel.
  2. In de sectie Klantgegevens klikt u op de optie NIC.CZ identifier en dan op de button bewerk.
  3. Vul de volledige naam van de contact identifier in en selecteer Bewaar.
  4. Nu kunt U nieuwe orders maken van .CZ domeinen voor de geselecteerde contact identifier.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw login gegevens om in te loggen op het Controle paneel. U kunt hier een nieuw wachtwoord aanmaken.
  2. In de sectie Klantgegevens  klik op de optie NIC.CZ identifier en dan op de button bewerk. Als U de identifier niet weet maar U weet wel bij welk domein het hoort dan kunt U de identifier met dit artikel vinden: Hoe vind ik de contact identifier bij .CZ domain. Of u kunt een nieuwe identifier aanvragen via Registration of contact identifier.
  3. Nadat de nieuwe identifier is bewaard kunt U onmiddellijk nieuwe .CZ domeinen voor de geselecteerde  eigenaar bestellen.

Verander de contact informatie van de identifier

Het veranderen van de contactinformatie kan  gedaan worden in het Controle paneel, veranderingen moeten bevestigd worden door te reageren op de verificatie mail, die verzonden wordt naar het contact email adres van de identifier.

NOTITIE: Als het contact emailadres niet toegankelijk idan moet eerst dat adres aangepast worden met een formulier. Download formulier. Het formulier moet naar ons opgestuurd worden per mail met een geldig ID.

Als identifier kan de bedrijfsnaam of de eigenaar niet veranderd worden. Om dat te veranderen is het nodig eerst de nieuwe contact identifier te registreren en dan de verandering van eigenaar van het domein. Andere veranderingen kunnen gedaan worden in het controle paneel, zoals hieronder beschreven.

1. Log in op het Controle paneel.
  2. Bij Diensten/Domeinnamen/Wijziging in .CZ and .SK kies .CZ TLD.
  3. Kies Wijzig naar: Contact. en vul de volledige naam in van de contact identifier.
  4. Als de verandering bewaard is, wordt er een verificatie email verzonden naar het contact e-mailadres
  5. Veranderingen zijn binnen 2 uur te zien nadat er op de verificatie email is gereageerd. De link is 14 dagen geldig.

Overdracht van contact identifier

Als de contact identifier aangemaakt is bij een andere provider, dan kunnen wij deze niet wijzigen, dus via het Controle paneel kunnen er geen wijzigingen aangebracht worden. Om dat wel mogelijk te maken moet de contact identifier naar ons verhuisd worden.

Overdracht van contact wordt ook gebruikt als U verborgen gegevens wilt aanpassen. Door de overdracht zullen de verborgen gegevens gedeblokkeerd worden en kunnen ze aangepast worden.

1. Log in op het  Controle paneel
  2. Bij Diensten/Domeinnamen/Wijziging in .CZ and .SK kies: Contact
  3. Vul de volledige naam in van de identifier en vul de authinfo code in. Als U deze niet heeft dan kunt U die aanvragen via het email adres van de identifier.
  4. Zodra de overdracht bevestigd is, kunt U dat zien bij Diensten/domeinnamen/DNS Records aanvraag.
NOTITIE: Als U een overdracht van identifier doet om de verborgen gegevens te tonen, zal er een foutmelding komen:" Ons bedrijf is de registrator van deze identifier". Deze melding kunt U negeren, het contact is gedeblokkeerd voor alle veranderingen op het klantaccount, waar de overdracht wordt gedaan.

Hoe vindt U de contact identifier van een .CZ domain?

De houder van een  .CZ domein is altijd geregistreerd in de database van het register. Hoewel sommige details verborgen kunnen zijn, zal de basis informatie over de houder altijd beschikbaar zijn.

1. Ga naar de database van het register van .CZ domeinen - https://www.nic.cz/whois/
  2. Type het domein (zonder WWW) in de zoekbalk
  3. De domein identifier is genoteerd met naam van de eigenaar of bedrijfsnaam bij de optie Houder. De contact identifier is onderstreept.
  4. Door te klikken op contact identifier kunt U de gegevens zien van de domeinhouder.
NOTITIE: Op de regel Sponsoring registrar moet altijd staan REG-ACTIVE24 , ACTIVE 24, s.r.o. anders kunnen er in het controle paneel geen veranderingen gedaan worden voor het contact.

Verandering van eigenaar van .CZ domeinen (verandering van contact identifiers)

Een verandering van eigenaar met een TLD .CZ kan gedaan worden in het Controle paneel bij Diensten/Domeinnamen/Wijziging in .CZ and .SK.

Nadat de TLD is gekozen en de domeinnaam ingevuld  (inclusief .cz TLD) het formulier zal de details tonen van het centrale register CZ nic, welke hier veranderd kunnen worden.

De inhoud van het vak "Houder contact" veranderen naar de contact identifier van de nieuwe houder (deze ID moet goedgekeurd worden door de nieuwe eigenaar). In het geval dat het nieuwe contact niet is geregistreerd kunt U dat doen bij Diensten/Domeinnamen/ .CZ domeinregistratie. Als de toekomstige eigenaar al een .cz domein heeft, dan kunt U zijn/haar ID vinden bij http://www.nic.cz/whois na de domeinnaam in te vullen bij de regel: "Houder".

Als het nieuwe ID is opgezet, klikt u op "Bewaar en ga door", er wordt dan een bevestigingsmail verstuurd naar het contact email adres van de oude en de nieuwe eigenaar. De laatste handeling wordt gedaan bij de centrale registratie nadat er gereageerd is op de verificatie email door de oude en de nieuwe eigenaar. Er moet geklikt worden in de email op de verificatie link. Een verandering van eigenaar kan alleen gestart worden door de huidige eigenaar.

De verandering van eigenaar werkt meteen na bevestiging van beide partijen.

Als U geen toegang heeft tot het Controle paneel en uw email adres bij de centrale register is niet langer actief, dan kunt U dat d.m.v dit formulier laten aanpassen.

Door dit formulier te sturen gaat U akkoord met het volgende:
a) huidige algemene voorwaarden https://www.active24.nl/agreement/vop2018
b) huidige regels voor domeinregistratie van nic.cz (http://www.nic.cz/page/314/pravidla-a-postupy/),
c) verandering van eigenaar in de database bij de centrale register voor geselecteerde domeinen.
d) dat door het doen van deze aanvraag de klant - of factuurgegevens niet zullen veranderen in de klantendatabase van ACTIVE 24.