De instellingen van DNS records (A, AAAA, CNAME, MX, TXT...)

DNS records  worden gebruikt voor een  simpele doorverwijzing van het domein, de diensten die u bij dit domein gebruikt worden dan beëindigd  . Het gebruik van individuele  DNS records kan hosting voor een website herkennen, of een provider instellen voor email diensten

Individuele  DNS records kunt u vinden bij uw  provider, indien u uitsluitend gebruik maakt van onze diensten, vindt u de benodigde IP adressen in het volgende nuttige artikel  Hoe verwijst u een  domein naar een website?

De instellingen van DNS records worden verstrekt via uw provider van de naam servers, waar de DNS records worden bewaard, anders zou het geen invloed hebben op de werking van het domein zelf.

Wat zijn DNS records?

Individuele DNS records zorgen voor het correct functioneren van de diensten op een domein. Zij bepalen wat er getoont moet worden wanneer een domeinnaam wordt ingetypt in de browser Er wordt ook bepaald waar e-mails afgeleverd  worden.

Bijvoorbeeld,bij het instellen of wissen van een A record kun je een website "in" of "uit" schakelen, anders zou u een niveau 3 domein subdomein kunnen creëren

De records kunnen refereren naar verschillende providers en diensten. Een website kan functioneren op domena.xy, en een e-shop op subdomain eshop.domena.xy - Hoe creëert u niveau 3 domein (subdomein)?

De meest gangbare DNS records en waar zij invloed op hebben:

A record: ingevoerd is een IPv4 adres. Deze heeft invloed op websites die getoond worden (website browser geeft de voorkeur aan IPv4).

AAAA: ingevoerd is een IPv6-adres.Deze heeft invloed op websites die getoond worden (website browser geeft de voorkeur aan IPv6).

CNAME: ingevoerd is een domein naam en geld alleen voor een subdomein. Deze verwijst het subdomein door naar het gewenste domein.

MX: ingevoerd is de naam van de e-mail server (bijvoorbeeld mx1.active24.com). Dit definieert, waar de e-mails heen moeten gaan.
NOTITIE: MX records van onze e-mailpakketten Start E-mail en Active24 E-mail kunt u vinden bij Instellingen van de DNS records en poorten voor e-mails.

Hoe stelt u DNS records in?

De benodigde DNS records voor onze diensten kunt u vinden  bij e-mail instellen, deze worden verzonden binnen 30 minuten vanuit diensten instellen. U kunt ze ook vinden in het artikel Hoe verwijst u een domein naar een website?

Als de hosting, of e-mail diensten niet worden geleverd door ons bedrijf, kunnen de benodigde DNS records worden gevonden bij de provider van de desbetreffende diensten.

NOTITIE: Instellingen van nieuwe DNS records zijn niet gelijk zichtbaar,pas na het reloaden van nieuwe records op internet binnen 2 - 24 hours
  1. Log in op het  Controlepaneel.
  2. Ga naar  domein management (Diensten/Domeinnamen/Domein overzicht).
  3. Kies het domein waar u de records wilt toevoegen.
  4. Klik op DNS beheer.
  5. Hier kunt u nieuwe DNS records  toevoegen of wijzigen.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inlog gegevens om in te loggen in het  Controlepaneel. U kunt ze ook  hier opvragen.
  2. Nadat u bent ingelogd, kiest u het domein, waar u de DNS records wilt toevoegen (Diensten/Domeinnamen/Domein overzicht).
  3. Klik op DNS beheer en kijk waar het domein naar toewijst . Domeinen worden na registratie ingesteld op onze default IP address 81.95.96.29 en hebben geen MX records.
  4. Als het  domein andere A or MX records nodig heeft kunt u ze toevoegen door op de edit knop te klikken. Of u kunt ze wissen door op de het delete/prullebak icoon te klikken. Toevoegen van de nieuwe DNS records is mogelijk door op de  Edit knop te klikken.

Hoe creëert u een domein op 3rd level (subdomein) ?

Het creëren van een subdomein is compleet gratis. U stelt een nieuw DNS record in welke naar het subdomein verwijst .

Daarvoor kunt u de CNAME record gebruiken en daarmee verwijst u  het  subdomein naar een werkend  domein of u kunt een A record creëren en het domein verwijzen via  hosting.