De instellingen van DNS records (A, AAAA, CNAME, MX, TXT...)

DNS records  worden gebruikt voor een simpele doorverwijzing van het domein, de diensten die u bij dit domein gebruikt worden dan beëindigd  . Het gebruik van individuele  DNS records kan hosting voor een website herkennen, of een provider instellen voor email diensten

Individuele  DNS records kunt u vinden bij uw  provider, indien u uitsluitend gebruik maakt van onze diensten, vindt u de benodigde IP adressen in het volgende nuttige artikel  Hoe verwijst u een  domein naar een website?

De instellingen van DNS records worden verstrekt via uw provider van de naam servers, waar de DNS records worden bewaard, anders zou het geen invloed hebben op de werking van het domein zelf.

Wat zijn DNS records?

Individuele DNS records zorgen voor het correct functioneren van de diensten op een domein. Zij bepalen wat er getoond moet worden wanneer een domeinnaam wordt ingetypt in de browser Er wordt ook bepaald waar e-mails afgeleverd  worden.

Bijvoorbeeld,bij het instellen of wissen van een A record kun je een website "in" of "uit" schakelen, anders zou u een niveau 3 domein subdomein kunnen creëren

De records kunnen refereren naar verschillende providers en diensten. Een website kan functioneren op domena.xy, en een e-shop op subdomain eshop.domena.xy - Hoe creëert u niveau 3 domein (subdomein)?

De meest gangbare DNS records en waar zij invloed op hebben:

A record: ingevoerd is een IPv4 adres. Deze heeft invloed op websites die getoond worden (website browser geeft de voorkeur aan IPv4).

AAAA: ingevoerd is een IPv6-adres.Deze heeft invloed op websites die getoond worden (website browser geeft de voorkeur aan IPv6).

CNAME: ingevoerd is een domein naam en geld alleen voor een subdomein. Deze verwijst het subdomein door naar het gewenste domein.

MX: ingevoerd is de naam van de e-mail server (bijvoorbeeld mx1.active24.com). Dit definieert, waar de e-mails heen moeten gaan.
NOTITIE: MX records van onze e-mailpakketten Start E-mail en Active24 E-mail kunt u vinden bij Instellingen van de DNS records en poorten voor e-mails.

Hoe stelt u DNS records in?

De benodigde DNS records voor onze diensten kunt u vinden  bij e-mail instellen, deze worden verzonden binnen 30 minuten vanuit diensten instellen. U kunt ze ook vinden in het artikel Hoe verwijst u een domein naar een website?

Als de hosting, of e-mail diensten niet worden geleverd door ons bedrijf, kunnen de benodigde DNS records worden gevonden bij de provider van de desbetreffende diensten.

NOTITIE: Instellingen van nieuwe DNS records zijn niet gelijk zichtbaar,pas na het reloaden van nieuwe records op internet binnen 2 - 24 hours
  1. Log in op het  Controlepaneel.
  2. Selecteer het domein (Domeinen / Domeinoverzicht).
  3. Klik op Details voor het geselecteerde domein en kies vervolgens de optie DNS-records.
  4. De huidige DNS records wordt hier getoond.
  5. Hier kunt u nieuwe DNS records  toevoegen of wijzigen.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens om in te loggen in het Controlepaneel. U kunt ze ook  hier opvragen.
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar  Domeinen / Domein overzicht en klik op Details naast het domein waarin u de DNS-records wilt bewerken.
  3. Kies de optie DNS-records.
  4. Vervolgens wordt de huidige configuratie getoond en kunt u controleren waar het domein naar toe wijst. Domeinen worden na registratie ingesteld op onze default IP address 81.95.96.29 en hebben geen MX records.
  5. Als het domein verschillende A- of MX-records moet gebruiken, kunt u deze bewerken door op de knop Bewerken te klikken. U kunt ze ook volledig verwijderen door op de knop Verwijderen te klikken. U kunt nieuwe DNS-records toevoegen met de knop +DNS-record toevoegen.

Hoe creëert u een domein op 3rd level (subdomein) ?

Het creëren van een subdomein is compleet gratis. U stelt een nieuw DNS record in welke naar het subdomein verwijst .

Daarvoor kunt u de CNAME record gebruiken en daarmee verwijst u  het  subdomein naar een werkend  domein of u kunt een A record creëren en het domein verwijzen via  hosting.