Configuració de registres DNS (A, AAAA, CNAME, MX, TXT ...)

Els registres DNS s'utilitzen principalment per a la redirecció del domini, és a dir per determinar els serveis que utilitza el domini. L'ús de registres DNS individuals pot identificar l'allotjament per al lloc web o configurar el proveïdor del servei de correu electrònic

Els registres DNS individuals els pot obtenir del seu proveïdor de serveis. Si només utilitza els nostres serveis, pot trobar les adreces IP necessàries a l'article Com redirigir el domini al lloc web?

La configuració dels registres DNS ha de fer-se al proveïdor dels anomenats nameservers, on estan gravats els registres DNS, altrament no tindran efecte en el funcionament del domini.

Què són els registres DNS?

Els registres DNS individuals tenen efecte al funcionament dels serveis del domini. Determinen qué s'ha de mostrar, quan el nom del domini és introduït a la barra d'adreces del navegador d'internet i també defineixen on han de ser lliurats els correus electrònics.

Per exemple, en crear o suprimir un registre A és com si s'activés o desactivés la presentació del seu lloc web, llevat que hi hagi creat un domini de tercer nivell (subdomini).

Cada registre pot ser apuntat a un proveïdor de serveis diferent. La pàgina web pot estar funcionant a una adreça domini.xy, i la botiga en línia a un subdomini botiga.domini.xy - Com crear un domini de tercer nivell (subdomini)?

Registres DNS més comuns i a quins serveis afecten:

A record: conté una adreça IPv4. Afecta el lloc web mostrat (per a navegadors que prefereixen IPv4).

AAAA: conté una adreça IPv6. Afecta el lloc web mostrat (per a navegadors que prefereixen IPv6).

CNAME: conté el nom de domini i és només per subdominis. Redirigeix el subdomini al domini desitjat.

MX: conté el nom del servidor de correu electrònic (per exemple mx1.active24.com). Defineix on s'han de lliurar els correus electrònics.
CONSELL: Els registres MX per als nostres serveis de correu electrònic Start E-mail i Active24 E-mail els pot trobar a Registres DNS i configuració de ports per correu electrònic.

Com configurar els registres DNS?

Els registres DNS necessaris per als nostres serveis els trobarà a l'e-mail d'activació, que rebrà 30 minuts després d'haver creat el servei. També pot accedir a ells des de l'article Com redirigir el domini al lloc web?

Si el servei de hosting o de correu electrònic no són proporcionats per la nostra empresa, els registres DNS necessaris els haurà de sol·licitar al proveïdor dels corresponents serveis.

NOTA: La configuració de nous registres DNS no té efecte immediat, necessiten un temps de propagació a la xarxa Internet que oscil·la entre 2 i 24 hores.
  1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Seleccioni el domini (Dominis/Llista de dominis).
  3. Faci clic a Detall per al domini seleccionat, i tot seguit esculli l'opció Registres DNS.
  4. A continuació se li mostrarà la configuració actual.
  5. Aquí pot gestionar els registres actuals o afegir nous registres DNS.

Instruccions detallades

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Al menú de l'esquerra, vagi a la secció Dominis/Llista de dominis, i faci clic a Detall en el domini en el qual vol gestionar els registres DNS.
  3. Esculli l'opció Registres DNS.
  4. A continuació se li mostrarà la configuració actual i podrà comprovar cap a on apunta el domini. Quan són registrats, els nous dominis apunten per defecte a la nostra adreça IP 81.95.96.29 i no disposen de cap registre MX.
  5. Si el domini ha d'utilitzar registres A o MX diferents els pot editar fent clic al botó editar. També els pot eliminar completament fent clic al botó eliminar. Pot afegir nous registres DNS mitjançant el botó Afegir registre DNS.

Com crear un domini de tercer nivell (subdomini)?

La creació de subdominis és totalment gratuïta. Només ha de crear un nou registre DNS, que apunti el subdomini.

Per a això pot utilitzar un registre CNAME i apuntar el subdomini amb un domini existent o crear un registre A i apuntar el domini al hosting.