Canvi de nameservers al domini

Nameserver o DNS (Domain Name Server) és l'eina essencial per a l'enrutament dels dominis. Al servidor "nameserver" estan emmagatzemats els registres DNS necessaris (per exemple, els registres A, CNAME, MX, etc.), gràcies als quals el domini mostra la pàgina web assignada, o el missatge de correu electrònic és dirigit al proveïdor de serveis de correu electrònic correcte.

Com canviar els registres DNS individuals es descriu a l'article Configuració de registres DNS.

NOTA: Per a alguns TLDs poc comuns el canvi de nameservers pot tenir algun cost. En el cas que hi hagi cost serà informat durant el procés de canvi al tauler de control o pel nostre servei d'atenció al client.

Quins nameservers estic utilitzant actualment?

A cada domini del que sigui titular, pot tenir establerts diferents nameservers de diferents proveïdors. Perquè les configuracions individuals de registres DNS al nostre tauler de control tinguin influència en el domini, el domini ha d'utilitzar els nameservers d'Active24

Els nameservers que el domini fa servir actualment es poden esbrinar al WHOIS del TLD seleccionat, o mitjançant les eines anomenades DNS lookup, per exemple MXtoolbox o G SUIT toolbox de l'empresa Google.

Nameservers d'Active24

Els nameservers actualment proporcionats i utilitzats per ACTIVE 24 són els següents:

Set of nameservers (NSSET):

- NSS:GLOBE-SGLO000001:1

Utilitzat únicament per als dominis .CZ.
Primary DNS:

- alfa.ns.active24.cz
  IPv4: 81.95.96.2
  IPv6: 2a02:4a8:ac24:100::96:2

Secondary DNS:
beta.ns.active24.cz
  IPv4: 81.0.238.27
  IPv6: 2001:1528:151::12

Tertiary DNS:

- gama.ns.active24.sk
  IPv4: 194.9.95.219

Canvi del NSSET per a dominis .CZ

Per als dominis CZ no és possible configurar directament els nostres nameservers, per contra, cal utilitzar el que s'anomena set of nameservers (NSSET). Si necessita establir uns nameservers diferents dels nostres, haurà de sol·licitar el NSSET correcte al proveïdor del hosting o del servei de correu electrònic. Pot passar que per als nameservers que necessita, encara no s'hagi creat el NSSET corresponent, i sigui necessari crear un de nou, per esbrinar com fer-ho, llegeixi l'article següent: Com crear un NSSET (set of nameservers).

NOTA: El canvi de nameservers (NSSetu) es realitza al registre central passats uns minuts. El canvi de direccionament del domini a la xarxa, tindrà lloc un cop recarregats els registres DNS amb els nous nameservers. El canvi es completarà totalment entre 2 - 24 hores.
  1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Seleccioni el domini (Serveis/Dominis/Visió general de Domini).
  3. Vagi a l'apartat Serveis/Domini/Canvis a .CZ i .SK..
  4. Seleccioni el TLD .CZ i Canviar per al Domini.
  5. A Nom escrigui el nom del domini sense www (domini.cz).
  6. Al camp Nameservers set escrigui el NSSet, deixi buit el camp KeySet i confirmi el canvi clicant a Desar i continuar.
  7. El canvi ha de ser confirmat per el correu electrònic de contacte del titular del domini, al qual s'ha enviat un enllaç per a la validació. El canvi serà visible a la xarxa entre 2 - 24 hores.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Vagi a la secció Serveis/Domini/Canvis a .CZ i .SK , esculli  TLD .CZ i faci clic a Continuar.
  3. Anem a fer canvis en el domini, per tant esculli aquesta opció. En el camp nom escrigui el nom del domini sense WWW, per al que vol fer els canvis i confirmi mitjançant el botó Continuar.
  4. Deixi en blanc el camp KEYSET, el servei DNSSEC pot ser activat després de canviar els nameservers. Al camp Set of nameservers introdueixi el nou NSSet i confirmi els canvis mitjançant el botó Desar i continuar.
  5. El canvi dels nameservers al domini ha de ser confirmat en el correu electrònic de contacte del titular del domini, al qual s'ha enviat un enllaç per a la validació. Un cop rebuda la confirmació s'efectuarà el canvi (pot comprovar-ho directament en el registre de dominis CZ). El canvi serà visible a la xarxa entre 2 - 24 hores.

Canvi de NS per a altres dominis

La configuració de nous servidors de noms és la mateixa per a la majoria dels dominis. Cal sempre confirmar el canvi des del correu electrònic de contacte que consta en el domini, els canvis seran visibles entre 2 i 24 hores després de la confirmació.

NOTA: Per a alguns TLDs poc comuns el canvi de nameservers pot tenir algun cost. En el cas que hi hagi cost serà informat durant el procés de canvi en el tauler de control o pel nostre servei d'atenció al client.
  1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Seleccioni el domini (Serveis/Dominis/Visió general de Domini).
  3. A detalls del domini faci clic a l'opció Canvi de nameservers.
  4. A l'apartat Nameservers pot afegir un nou NS o canviar els actuals.
  5. El canvi dels nameservers en el domini ha de ser confirmat en el correu electrònic de contacte del titular del domini, al qual s'ha enviat un enllaç per a la validació. El canvi serà visible a la xarxa entre 2 - 24 hores.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Un cop hagi accedit, triï el domini per al qual vol canviar els nameservers (Serveis/Dominis/Visió general de Domini).
  3. A detalls del domini faci clic a l'opció Canvi de nameservers.
  4. A l'apartat Nameservers pot afegir un nou NS o canviar els actuals. Si vol gestionar els registres DNS del domini a l'Àrea de client, el domini ha d'utilitzar els nameservers d'Active24.
  5. El canvi dels nameservers en el domini ha de ser confirmat en el correu electrònic de contacte del titular del domini, al qual s'ha enviat un enllaç per a la validació. El canvi serà visible a la xarxa entre 2 - 24 hores.

Com crear un NSSet (set de nameservers)

1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Vagi a l'apartat Serveis/Dominis/Registre de identificador .CZ.
  3. En el camp Registre esculli NSSet i faci clic a Continuar
  4. A l'apartat ID del set nameserver escrigui el nom únic del nou set NS, com Contacte tècnic utilitzi l'identificador assignat com a titular del domini .CZ, a continuació escrigui les dades dels nameservers.
  5. El nou NSSet es crearà fent clic a Enviar i continuar.
  6. Pot comprovar que el NSSet ha estat registrat correctament a l'apartat Sol·licitar registres.
  7. Ara ja podrà assignar el NSSet creat a qualsevol domini .CZ - Canvi del NSSET per a dominis .CZ.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Vagi a l'apartat Serveis/Dominis/Registre de identificador .CZ
  3. En el camp Registre esculli NSSet i faci clic a Continuar.
  4. A l'apartat ID del set nameserver escrigui el nom únic del nou set NS, com Contacte tècnic utilitzi l'identificador assignat com a titular del domini .CZ, a continuació escrigui les dades dels nameservers.
  5. Pot comprovar que el NSSet ha estat registrat correctament a l'apartat Sol·licitar registres.
  6. Ara ja podrà assignar el NSSet creat a qualsevol domini .CZ - Canvi del NSSET per a dominis .CZ.