VMS - server beheer

Virtual Managed Servers is voor klanten die iets meer wensen dan de standaard hosting en waarvoor Managed server (zogenaamde toegewijde servers) niet genoeg gebruikt worden. Het is ook voor klanten die het niet nodig hebben of niet willen om de volledige administratie van de server in eigen handen te hebben. De instellingen van de gehele server is in handen van onze getalenteerde administrators.

VMS geeft de voordelen van een Managed server, bijvoorbeeld het gekozen pakket is direct gereserveerd voor de klant en dankzij deze VMS kan het niet beïnvloed worden door servers van andere klanten, zoals dat wel op shared hosting kan gebeuren.

Het heeft dezelfde functionaliteit als de Managed server maar is voordeliger. Alle VMS servers zijn opgeslagen op hoogwaardig toegankelijke HyperV-Cluster (voor VMS - Windows), terwijl de data zelf opgeslagen wordt op multinode External data Storage.

Ons Controle paneel vervangt applicaties voor het serverbeheer als Plesk of cPanel. Wilt U daar wel mee werken dan is VPS de oplossing. Via het controle paneel kunt U een ongelimiteerde hoeveelheid virtuele servers, mailboxen en databases beheren.

Hoe voegt U een virtual server toe?

Op een VMS server kunt U een ongelimiteerd aantal virtuele servers aanmaken. Aan elke server wijst U een bepaalde disk quota toe, het maximaal aantal quota hangt af van het gekozen VMS package

Virtuele servers aangemaakt onder VMS zijn aparte servers, elk met zijn eigen beheer van email-boxen, FTP en databases.

1. Log in op het Controle paneel.
  2. In het menu kies VMS en kies op welke server U de virtuele server wilt aanmaken. (Diensten/Webhosting en servers/VMS).
  3. In VMS overzicht klik op virtual server toevoegen.
  4. Vul de domeinnaam in voor de nieuwe webhosting en stel de quota voor de data in. U kunt ook e-mailboxen aanmaken.
  5. Bevestig de instellingen door te klikken op Toevoegen. Binnen 10 minuten zult U de login informatie ontvangen met de bevestiging van het succesvol aanmaken van de virtuele server.

Gedetailleerde uitleg:

1. Log in op het Controle paneel. Of vraag een nieuw wachtwoord aan.
  2. In het menu kies VMS(1)and bij Server(2), kies waar U de virtuele server wilt aanmaken. (Diensten/Webhosting en servers/VMS). Bij overzicht klik op virtual server toevoegen(3)
  3. Vul de naam van het domein(4) in voor de nieuwe webhosting en stel de quota voor de data(5) in. U kunt nu e-mailboxen (6) aanmaken, dit kan ook later bij het mailbeheer. De  hoeveelheid quota wordt afgetrokken van de hoeveelheid die bij het gekochte pakket hoort. Bevestig dit door te klikken op Toevoegen(7)
    Notitie: Schijf quota kan verhoogd worden, uitleg daarover bij: verander de schijf quota. Op dezelfde manier kunt U de quota voor emails verhogen. Mailruimte kan op elke tijdstip gekocht worden. De prijs is dezelfde bij elk VMS pakket. Prijslijst voor het verhogen van VMS e-mails.
  4. Als U de goede domeinnaam heeft gekozen en de quota is niet overschreden,de virtuele server zal aangemaakt worden. Binnen 10 minutes krijgt U de bevestiging en de inloggegevens.

Veranderen van de schijf quota voor webhosting

Maximum schijf quota van de virtuele server aangemaakt onder de VMS kan op elk moment verhoogd worden. Let op voor over gebruik van de VMS schijfruimte.

Het verhogen van de e-mail quota is beschreven bij Administratie van de mailboxen.

Notitie: Als U wilt weten hoeveel ruimte er over is op de VMS, kijk dan bij verkeersstatistieken van de server bij data gebruik van de rootschijf.
  1. Log in op het Controle paneel.
  2. In  het menu kies de service VMS (Diensten/Webhosting en servers/VMS).
  3. Bij VMS overzicht klik op Toevoegen virtuele servers.
  4. Klik op de domeinnaam van de webhosting, waar U de schijf quota wilt verhogen.
  5. In de categorie Quota en het huidige gebruik  ga naar instellingen bij de optie Quota.
  6. Kies de nieuwe quota, verandering wordt bevestigd door te klikken op de Set button.

Uitgebreide toelichting:

1. Log in op het Controle paneel. Of vraag een nieuw wachtwoord aan.
  2. In het menu kies VMS(1) (Diensten/Webhosting en servers/VMS) en klik op Toevoegen virtuele servers(2)
  3. Bij Virtuele server overzicht staan de domeinnamen die zijn aangemaakt onder elk VMS dat U heeft. Klik op de domeinnaam(3), waar U de schijf quota wilt verhogen.
  4. In de categorie Quota en het huidige gebruik,ga naar de optie Quota en klik op Instellingen(4).
  5. Stel de nieuwe quota in (5), het is altijd in MB, de verandering moet bevestigd worden door te klikken op Set(6). Veranderingen zijn binnen 10 minuten te zien, tijdens de verandering kunt U andere wijzigingen niet doen.

Beheer van mailboxen

Opslagruimte van de mailservice bij de VMS oplossing is anders dan de schijfruimte op de database en de server zelf waar U de data bewaart via de FTP voor de website.

Notitie: Extra ruimt voor de e-mail kan elk moment gekocht worden: prijslijst extra services, deze is hetzelfde voor alle VMS pakketten.
  1. Log in op het  Controle paneel.
  2. In het menu kies service VMS (Diensten/Web Hosting end servers/VMS).
  3. Bij VMS overzicht bij opties Service omschrijving klik op Instellingen.
  4. Bij E-mail ruimte instellen kunt u de Toegewezen quota bij specifieke domeinen of bij bulk aanpassen naar allen.
  5. In tdeze sectie kunt U ook nieuwe mailboxen aanmaken voor andere domeinnamen.

Uitgebreide toelichting:

1. Log in op het Controle paneel. Of vraag een nieuw wachtwoord aan.
  2. In het menu kies service VMS(1) (Diensten/Webhosting en servers/VMS) en bij de optie Service omschrijving klik op Instellingen(2).
  3. Bij E-mail ruimte instellen op de server kunt u meer domeinen (3) kiezen en de Toegewezen quota veranderen bij collectieve instelling of op aparte domeinen, klik op de button Bewerk(4) en verander de hoogte.
  4. In deze sectie kunt U ook Nieuwe mailboxen aanmaken voor domeinen, waar U eigenlijk geen mailboxes voor wilde hebben of waarop U geen hosting nodig had.

Beheer van de VMS databases.

Databases MySQL zijn direct gelegen op de VMS. MSSQL databases worden aangemaakt op een gedeelde database server.  Om een MSSQL database te laten werken op VMS, moet U een licentie kopen bij Microsoft.

Het aantal databases op VMS is ongelimiteerd,  de grootte is wel gelimiteerd. MySQL worden aangemaakt met 1 GB ruimte, Microsoft SQL met 500 MB. Beheer van de databases zelf is hetzelfde als bij shared hosting.

Data statistieken op de VMS

De meest belangrijke informatie over het server gebruik wordt naar grafieken geschreven, welke gevonden kan worden in het controle paneel.

Volgens deze statistieken kunt U herkennen, of het VMS pakket voldoende is, of dat er website applicaties slecht geoptimaliseerd zijn.

1. Log in op het  Controle paneel.
  2. In het menu kies de optie VMS (Diensten/Web Hosting end servers/VMS).
  3. In het VMS overzicht bij opties van de name server klik op Data Statistieken (Tegenovergestelde pijlen).
  4. In het menu kunt U de grafiek kiezen bij het data type.

Gedetailleerde uitleg:

1. Log in op het Controle paneel. Of vraag een nieuw wachtwoord aan.
  2. In het menu kies service VMS(1) (Diensten/Webhosting end servers/VMS) en bij de optie met de naamserver klik op Data Statistieken(2)(Tegenovergestelde pijlen).
  3. Kies grafiek type(3):
  4. Proces Apache en MySQL: vergelijken van processen die worden uitgevoerd tussen de webserver en de database
    Gebruik van de root schijf: gebruik van de gekochte diskruimte
    Verkeer op de netwerkkaart: controleert het dataverkeer
    Inode-count: aantal van aangemaakte bestanden en mappen op de server
    Lengte van de wachtrij: meet de snelheid van de uitvoering van alle processen
    Mail-wachtrij: aantal uitgevoerde emails per server number
    Memory2: controleert het gebruik van het geheugen(RAM)
    Mysql Statistieken: berekent de snelheid en het aantal database transacties op de server (MySQL)
    Nginx-aanvragen: statistieken van voltooide processen vanaf de start van de server
    Processor gebruik: CPU server gebruik
    Web hits 3: acties gemaakt door bezoekers van de website

5. Notitie: Grafieken beschrijven het gebruik van de hele server, niet van de individuele virtuele servers.