VPS - Virtual Private Server

Virtuele private servers (VPS) zijn geschikt voor klanten die een server in hun eigen beheer wensen maar niet de bronnen van hun eigen fysieke server nodig hebben. Zeer adequaat voor het uitvoeren van services en toepassingen die een ononderbroken toegang tot internet vereisen met een eigen IP-adres, maar waarvoor geen gebruikersaanmelding rechtstreeks op de server een noodzaak is. Applicatieservers

Als u een speciale virtuele server nodig hebt, maar prefereert om deze bij bekwame ACTIVE 24 beheerders te herbergen kunt u kiezen voor de VMS (Virtual Managed Servers) diensten.

VPS-servers worden in ontvangst genomen door de klant met een vooraf- geïnstalleerd besturingssysteem dat tijdens de bestelling uitgekozen is. Windows is voorradig en meerdere Linux distributies staat tot beschikking. Het geïnstalleerde systeem bevat normaal gesproken slechts een minimum a priori geïnstalleerde software en de klant heeft hierbij auto- support nodig.

NOTE: Het is absoluut noodzakelijk dat de klant zeker weet dat de server goed beschermd is tegen het feit dat er verschillende soorten robotaanvallen op internet zijn. We raden aan dat u een veilig wachtwoord en beveiligde toegang tot specifieke IP-adressen gebruikt.

Licentievoorwaarden voor VPS-gebruik

De functies van de Virtual private server (VPS) diensten worden gereguleerd op aanvulling van de  algemene handels voorwaarden  ACTIVE 24, s.r.o.(als  provider) volgens de onderstaande regels:

1. De Serviceprovider is verantwoordelijk voor het functioneren van de VPS en de connectiviteit ervan. Aanbieder garandeert OS- of VPS-applicaties die zijn opgenomen in de VPS diensten. Het is niet zo dat het VPS-inhoud een goede licentiëring en een klantbesturingssysteem of klantgerichte applicatie biedt.  Als de klant het besturingssysteem door eigen storing of fout beschadigt, kan hij VPS opnieuw installeren met behulp van het Controle paneel, de provider is niet verantwoordelijk voor de juiste werking  en controleert het niet.
  2. De provider maakt regelmatig back-ups van VPS-servers, maar kan de inhoud van dergelijke gegevens niet garanderen, met name,back-ups van databases en andere binaire opgeslagen gegevens.Als een klant van mening is dat gegevens op zijn server belangrijk zijn, zorgt de klant voor een separaat, passende en regelmatige back-up.
  3. De klant dient zijn VPS  te beveiligen tegen misbruik door derden. Het belangrijkste is dat Beheerders-toegang tot de server moet worden beveiligd met een sterk wachtwoord (of sleutel) en idealiter een firewall met een limiet op de bron van het IP-adres. In het geval dat een derde partij misbruik van de site maakt (meestal spam, phishing, botnets, aanvallen, enz.), wordt de klant geacht onmiddellijk te coopereren om dergelijke server activiteiten te stoppen en schadelijke inhoud te verwijderen. In dit geval, heeft de provider het recht om de diensten te limiteren. (bijvoorbeeld door het geselecteerde netwerkverkeer van de server te blokkeren of door de server inhoud te blokkeren). Als de klant niet onmiddellijk meewerkt om het probleem op te lossen kan  de werking van de volledige VPS worden opgeschort.
  4. De provider voert onderhoud uit op fysieke servers. Bij voorkeur om continue VPS-werking te garanderen. Indien deze procedure niet nagekomen kan worden of niet effectief werkt , kan het zo zijn dat VPS  provider in slaapstand wordt gezet en vervolgens opnieuw opgestart. Dergelijke interventies zijn echter altijd gepland in "daluren" te zijn (meestal 's nachts) en, indien niet van tevoren aangekondigd, niet langer dan 30 minuten. Om deze redenen zal de klant de actieve applicaties op de server zelf instellen, omdat deze in geval van een herstart probleemloos kunnen worden opgelost.

Specificaties VPS Linux

Virtuele privé servers op Linux gebruiken OpenVZ-virtualisatie en hun eigenschappen zijn het resultaat:

Wij bieden een keuze uit de belangrijkste sjablonen. Als u niet kiest voor deze officieel aangeboden sjablonen, is het mogelijk om een eenmalige installatie van elk ander actief sjabloon te afstemmen.

De kern van het besturingssysteem is hetzelfde voor alle VPS. Dit heeft het voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het updaten - deze blijft onder hoede van de ACTIVE24 beheerders. Het nadeel is dat je het niet kunt wijzigen en dat sommige kernel functies (het centrale onderdeel van de meeste besturingssystemen) beperkt kunnen zijn binnen VPS. (bijv. iptables zijn beperkt tot basisfuncties). Bij het updaten van de kernel is het natuurlijk noodzakelijk om de fysieke server opnieuw op te starten.In dit geval worden VPS-servers ofwel gemigreerd naar een andere fysieke server of 's nachts uitgevoerd en worden ze opnieuw "wakker" wanneer we opnieuw opstarten, zodat hun laatste status en uptime worden gehandhaafd. We raden echter aan om de services op VPS zodanig in te stellen dat ze na het opnieuw opstarten van de server correct worden opgestart, dit omdat er een buitengewone situatie kan optreden wanneer de VPS-servers opnieuw worden opgestart.

VPS kan OpenVPN of IPSEC uitvoeren in de NETKEY-modus. KLIPS-modus wordt niet ondersteund. Voor VPN-implementatie is mogelijk aanvullende configuratie van uw VPS-server vereist. Neem daarom contact op met onze klantenservice.

Naast de hoeveelheid geheugen, rekenprestaties en schijfruimte, adresseert virtualisatie een aantal andere parameters die niet direct in de bestelling kunnen worden geselecteerd. Dit zijn de belangrijkste die we  naargelang het model instellen:

Standard             Profi	        Premium
Aantal bestanden:                300.000	    600.000	       1.200.000
Gelijktijdige loopprocessen:	    300	             600	        1200