Klanten met de pakketten Compleet, Firma of Expert met het besturingssysteem Linux of Windows hebben  de optie om een content management system CMS naar keuze te installeren.

Gebruik deze optie als u de content management system wenst te installeren in een map naar keuze.

Wordpress

Als u Wordpress in de standaardmap van de server / www / wilt installeren,raden we het gebruik van de installatie One click installer aan.

Wat is nodig voor de handmatige installatie?

Installatie stap voor stap

1. Inloggen met FTP vanuit de door u uw geselecteerde virtuele server.
  2. Kies een map uit voor de installatie /www/map - U kunt de map ook /www/ laten, maar zorg ervoor dat die map leeg is.
  3. Download de nieuwste versie van Wordpress vanaf de officiële websites als een zip-bestand.
  4. Upload het installatie pakket Wordpress via FTP naar de doelmap /www/map van de virtuele server.
  5. Voor handmatige installatie van Wordpress, typt u in uw webbrowser het domein (bv: www.domain.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server kunt u een alternatief adres  gebruiken. - U kunt deze vinden in Details Virtual Server, na het inloggen op het Controle paneel (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  6. Kies de installatie taal en volg de installatiewizard.
  7. In een van de stappen moet u de toegang tot de gegevens voor de database invoeren - deze zijn dan al opgestuurd naar uw contact e-mailadres met alle informatie zoals naam, wachtwoord en database-server en gebruikersnaam.
  8. Zodra de installatie met succes is afgerond zal u de bevestiging ontvangen met de toegang/login gegevens van Wordpress via uw contact e-mailadres. U kunt zich nu aanmelden bij WordPress administratie met- domein.xy/map/wp-login.php.

Uitgebreide toelichting:

1. Download het installatiepakket van de officiële websites van Wordpress.
  2. Meld u aan bij uw virtuele FTP-server
  3. Maak een doelmap voor de installatie aan: /www/map - u kunt het mapje/www/ zo laten, verzeker u er wel van dat de map leeg is.
  4. Upload het Wordpress installatie pakket via de FTP naar het mapje /www/map op de virtuele server.
  5. Schrijf in uw webbrowser het domein (bv: www.domain.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server met de nieuwe installatie kunt u gebruik maken van een alternatief adres.  (Bv. domein.xy.uvirtXY.active24.cz/map).
  6. Als eerste verschijnt de Wordpress taaloptie. Kies de gewenste taal en klik op Voortzetten..In de volgende stap wordt er gecontroleerd of de inloggegevens correct zijn om in te loggen op MySQL. En met één klik kunt u aan de slag.
  7. De inlog gegeven van de database wordt naar het contact e-mailadres gestuurd vlak nadat de database gecreëerd is. Als u deze niet heeft kunt u een nieuwe creëren in het Controle paneel (Diensten/Webhosting en servers /virtual servers). Na de nodige toegang details, klik op Versturen.
  8. Als alle informatie correct is ingevuld zal er een nieuw tekst venster verschijnen. Klik op de knop installatie starten.
  9. In dit venster kunt u de naam kiezen van uw website en het  Administrator-account met e-mail opzetten.  Wordpress zal dan alle belangrijke informatie naar het gewenste e-mailadres sturen. - bv. Wanneer u uw wachtwoord verloren bent. Na het voltooien van deze informatie klikt u op WordPress installeren.
  10. En nu bent u klaar met de installatie U heeft  toegang met de inloggegevens die u geconfigureerd heeft in de vorige stap. Inloggen kan vanaf nu altijd via het adres  domein.xy/map/wp-login.php.

Joomla

Als u Joomla wilt installeren in de standaardmap van de server /www/, raden we aan om gebruik te maken van de  One click installer

Wat is nodig voor de handmatige installatie?

Installatie stap voor stap

1. Inloggen met FTP vanuit de door u uw geselecteerde virtuele server.
  2. Kies een map uit voor de installatie /www/map - U kunt de map ook /www/ laten, maar zorg ervoor dat die map leeg is.
  3. Download de nieuwste versie van Joomla vanaf de officiële websites als een zip-bestand.
  4. Upload het Wordpress installatie pakket via de FTP naar het mapje /www/map op de virtuele server.
  5. Voor handmatige installatie van Wordpress, typt u in uw webbrowser het domein (bv: www.domein.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server kunt u een alternatief adres  gebruiken. - U kunt deze vinden in gegevens van Virtual Server, na het inloggen op het Controle paneel (Diensten/Webhosting en servers/Virtual servers).
  6. Kies de installatie taal en volg de installatiewizard.
  7. In een van de stappen moet u de toegang tot de gegevens voor de database invoeren - deze zijn dan al opgestuurd naar uw contact e-mailadres met alle informatie zoals naam, wachtwoord en database-server en gebruikersnaam.
  8. Als de installatie compleet is, ontvangt u bij in uw contact e-mail account de conformatie en de inloggegevens van Joomla. Nu kunt u beginnen met de sessie in de administratie van Joomla bij domein.xy/map/administratie.

Uitgebreide toelichting:

1. Download het installatiepakket van de officiële websites van Joomla.
  2. Log in met de FTP gegevens van de geselecteerde virtual server.
  3. Maak een doelmap voor de installatie aan: /www/map - u kunt het mapje/www/ zo laten, verzeker u er wel van dat de map leeg is
  4. Upload het installatie pakket Joomla via FTP naar de doelmap /www/map van de virtuele server.
  5. Schrijf in uw webbrowser het domein (bv: www.domain.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server met de nieuwe installatie kunt u gebruik maken van een alternatief adres.  (Bv. domein.xy.uvirtXY.active24.cz/map).
  6. In het eerste installatie scherm, moet u de naam van de website invullen (voor de zoekmachines),hier moet u ook de beheerder toegang tot het content management systeem invullen en het contact e-mail in het geval dat u het wachtwoord vergeet . Als u alle gegevens hebt ingevuld, klikt u op Volgende
  7. Selecteer het type database, U kunt de standaardinstellingen van MySQL zo laten staan. Daarna introduceert u de login gegevens, deze zijn al opgestuurd naar uw contact e-mailadres met alle informatie zoals naam, wachtwoord en database-server en gebruikersnaam. .Mocht U deze niet meer hebben kunt u de aanmeldingsgegevens nazien in het controle paneel (Diensten/Webhosting en servers/ virtual server). U voegt nogmaals de tabel prefix toe. Na het invoeren van de vereiste informatie klikt op volgende
  8. Als de invoer van alle gegevens met succes voltooid is, ziet u de samenvatting van de gegevens, hier kunt u aanpassingen aanbrengen in de configuratie. We raden aan om het voorbeeld te uploaden en hier de gegevens aan te passen naar uw eigen behoeften. Als u akkoord gaat met alle instellingen, kunt u verder gaan door te klikken op de knop; Installatie.
  9. U kunt direct aan de slag met behulp van Joomla. Gewoon inloggen op de administratie door te klikken op Admin. Als beheerder kunt u zich op elk gewenst moment aanmelden via domein.xy/map/administratie.