Handmatige installatie van CMS Content Management System

Klanten met de pakketten Compleet, Firma of Expert met het besturingssysteem Linux of Windows hebben  de optie om een content management system CMS naar keuze te installeren.

Gebruik deze optie als u de content management system wenst te installeren in een map naar keuze.

Word press

Als u Word press in de standaard map van de server / www / wilt installeren,raden we het gebruik van de installatie One click installer aan.

Wat is nodig voor de handmatige installatie?

Installatie stap voor stap

1. Download het installatiepakket van de officiële websites van Word press.
  2. Meld u aan bij uw virtuele FTP-server
  3. Maak een doelmap voor de installatie aan: /www/map - u kunt het mapje/www/ zo laten, verzeker u er wel van dat de map leeg is.
  4. Upload het Word press installatie pakket via de FTP naar het mapje /www/map op de virtuele server.
  5. Schrijf in uw webbrowser het domein (bv: www.domain.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server met de nieuwe installatie kunt u gebruik maken van een alternatief adres - U kunt dit vinden in de Klanten omgeving  sectie Servers en Hosting / lijst met servers door op Servergegevens te klikken.
  6. Als eerste verschijnt de Word press taaloptie. Kies de gewenste taal en klik op Voortzetten..In de volgende stap wordt er gecontroleerd of de inloggegevens correct zijn om in te loggen op MySQL. En met één klik kunt u aan de slag.
  7. De inloggegevens van de database worden naar het contact e-mailadres gestuurd vlak nadat de database gecreëerd is. Als u deze niet heeft ontvangen kunt U deze altijd  opnieuw aanvragen vanuit het Controle paneel via Servers en Hosting y /Lijst met servers. Nadat y deze toegang details op uw scherm ziet, klik op Versturen.
  8. Als alle informatie correct is ingevuld zal er een nieuw tekst venster verschijnen. Klik op de knop installatie starten.
  9. In dit venster kunt u de naam kiezen van uw website en het  Administrator-account met e-mail opzetten.  Word press zal dan alle belangrijke informatie naar het gewenste e-mailadres sturen. - bv. Wanneer u uw wachtwoord verloren bent. Na het voltooien van deze informatie klikt u op WordPress installeren.
  10. En nu bent u klaar met de installatie U heeft  toegang met de inloggegevens die u geconfigureerd heeft in de vorige stap. Inloggen kan vanaf nu altijd via het adres  domein.xy/map/wp-login.php.

Joomla

Als u Joomla wilt installeren in de standaard map van de server /www/, raden we aan om gebruik te maken van de  One click installer

Wat is nodig voor de handmatige installatie?

Installatie stap voor stap

1. Download het installatiepakket van de officiële websites van Joomla.
  2. Log in met de FTP gegevens van de geselecteerde virtual server.
  3. Maak een doelmap voor de installatie aan: /www/map - u kunt het mapje/www/ zo laten, verzeker u er wel van dat de map leeg is
  4. Upload het installatie pakket Joomla via FTP naar de doelmap /www/map van de virtuele server.
  5. Schrijf in uw webbrowser het domein (bv: www.domain.xy/map). Als het domein niet wijst naar de server met de nieuwe installatie kunt u gebruik maken van een alternatief adres - U kunt dit vinden in  de Klanten omgeving in de sectie Servers en Hosting / lijst met servers door op Servergegevens te klikken
  6. In het eerste installatie scherm, moet u de naam van de website invullen (voor de zoekmachines),hier moet u ook de beheerder toegang tot het content management systeem invullen en het contact e-mail in het geval dat u het wachtwoord vergeet . Als u alle gegevens hebt ingevuld, klikt u op Volgende
  7. Selecteer het type database, U kunt de standaardinstellingen van MySQL zo laten staan. Daarna introduceert u de login gegevens, deze zijn al opgestuurd naar uw contact e-mailadres met alle informatie zoals naam, wachtwoord en database-server en gebruikersnaam. Als U deze niet heeft kunt U het opnieuw aanmaken via uw Controle paneel in de sectie Servers en hosting / Lijst met servers. U voegt nogmaals de tabel prefix toe. Na het invoeren van de vereiste informatie klikt op volgende
  8. Als de invoer van alle gegevens met succes voltooid is, ziet u de samenvatting van de gegevens, hier kunt u aanpassingen aanbrengen in de configuratie. We raden aan om het voorbeeld te uploaden en hier de gegevens aan te passen naar uw eigen behoeften. Als u akkoord gaat met alle instellingen, kunt u verder gaan door te klikken op de knop; Installatie.
  9. U kunt direct aan de slag met behulp van Joomla. Gewoon inloggen op de administratie door te klikken op Admin. Als beheerder kunt u zich op elk gewenst moment aanmelden via domein.xy/map/administratie.