APS - Servidor d'aplicacions privat

El servei Application Private Server (APS) ofereix un còmode funcionament de les aplicacions que necessita tenir disponibles en tot moment, fins i tot quan està fora de l'oficina. L'ús típic és per a sistemes de comptabilitat (Pohoda, Money, ABRA), sistemes ERP o CRM, és a dir, software de tercers que no s'utilitza per a allotjament web.

El servidor APS estarà operatiu en el termini d'un dia des de la recepció del pagament i el seu ús està subjecte a Termes i condicions específics. Tot el servidor, inclòs el sistema operatiu, es recolza amb còpia de seguretat diàriament, creant el que s'anomena servidor imatge o servidor mirall.

Pot trobar informació addicional sobre les nostres solucions en servidors a la nostra pàgina web.

Avís: Les còpies de seguretat es guarden durant 7 dies. No obstant això, aquesta és la còpia de seguretat per al cas de fallada del servidor. Les dades de l'aplicació han de ser recolzades mitjançant còpia de seguretat per part del client.

Termes i condicions d'ús de l'APS

Tot i que el funcionament de l'APS és gestionat pels nostres administradors experimentats, el manteniment de les aplicacions es realitzat pel client, qui assumeix la responsabilitat d'alguns aspectes del funcionament del servidor. Les condicions més importants per utilitzar un servidor APS es presenten a continuació. L'incompliment d'aquestes condicions pot donar lloc a la finalització del servei.

1. Totes les llicències de software necessàries instal·lades en un APS són mantingudes pel client amb el desenvolupador o distribuïdor de l'aplicació. No estem involucrats en el procés de compra d'una aplicació. En el cas que qualsevol software hagi de ser instal·lat per ACTIVE 24 i requereixi acceptar els termes i condicions del desenvolupador del software, l'usuari final autoritza a ACTIVE 24 a acceptar aquests termes i condicions en el seu nom.
  2. La instal·lació i actualització de les aplicacions sempre es realitza mitjançant un compte d'usuari especial, l'anomenat compte d'administrador, que és l'únic compte que té l'autorització suficient. Aquest compte especial serveix només per al propòsit esmentat anteriorment. No està permès utilitzar aquest compte per executar les aplicacions allotjades. L'accés mitjançant aquest compte és monitoritzat contínuament
  3. Només està permès instal·lar aplicacions que han estat demanades. Potencialment, és possible instal·lar altres aplicacions una vegada que hagin estat aprovades per ACTIVE 24. Si s'infringeixen aquestes condicions, ACTIVE 24 es reserva el dret de desinstal·lar qualsevol software no autoritzat sense previ avís. Com a proveïdors, no som responsables del contingut d'un APS, ni de les llicències correctes de totes les aplicacions que s'executen en ell, amb l'excepció de les aplicacions que són part del servei d'APS.
  4. Cada usuari ha de tenir el seu propi compte d'usuari per accedir a l'aplicació. No està permès compartir comptes entre usuaris. ACTIVE 24 no es fa responsable de cap dany o pèrdua de dades en cas que un usuari perdi la contrasenya de la seva unitat encriptada. En cas de pèrdua de contrasenya, totes les dades es perden irreversiblement.
  5. En instal·lar el servidor, ACTIVE 24 garanteix que el servidor estigui correctament protegit i que s'apliquin totes les actualitzacions i pegats de seguretat necessaris. Les actualitzacions disponibles després de la instal·lació són instal·lades pels propis clients a través del seu compte d'administrador d'APS.
  6. ACTIVE 24 és responsable del funcionament ininterromput del servidor d'aplicacions, així com de la seva accessibilitat ininterrompuda des d'Internet. El servei APS és part del programa de qualitat del servei Garantit i el client té dret al descompte dels costos operatius regulars del servei corresponent. Els servidors d'aplicacions es supervisen en línia i els administradors del sistema poden abordar un problema potencial immediatament en el moment que passa, 24/7. Els clients també poden posar-se en contacte amb el servei d'atenció al client, si troben un problema amb la disponibilitat, l'estabilitat o el rendiment del servidor d'aplicacions.
  7. ACTIVE 24 fa còpia de seguretat diàriament de tot el servidor, inclòs el sistema operatiu, creant el que s'anomena servidor imatge o servidor mirall. Les còpies de seguretat es guarden durant 7 dies. No obstant això, aquesta és la còpia de seguretat per al cas de fallada del servidor. Les dades de l'aplicació han de ser recolzades mitjançant còpia de seguretat per part del client.
  8. Si es produeix un bloqueig de l'aplicació o del sistema com a resultat de l'ús inadequat del compte especial, ACTIVE 24 no assumeix cap responsabilitat pel temps d'inactivitat o la possible pèrdua de dades. En aquest cas, es pot sol·licitar la recuperació del servidor des de l'última còpia de seguretat disponible, durant l'horari habitual dels tècnics d'ACTIVE 24.
  9. ACTIVE 24 proporciona al client els drets d'accés necessaris per instal·lar i actualitzar la seva aplicació preferida en base a les actualitzacions permeses per l'acord de llicència. La forma recomanada d'instal·lar i mantenir una aplicació és fer que els tècnics del desenvolupador de l'aplicació (o els seus socis capacitats) realitzin qualsevol instal·lació, millora i actualització de l'aplicació. ACTIVE 24 no es responsabilitza per la llicència del programari usat, ni per cap possible problema resultant d'una actualització de l'aplicació. No obstant això, podem restaurar les dades de l'última còpia de seguretat disponible i revertir el APS a la versió funcional anterior.
  10. ACTIVE 24 no està involucrat amb preguntes i consultes sobre l'aplicació en si. Per a aquest propòsit, el client ha d'utilitzar els contactes proporcionats pel desenvolupador o distribuïdor del software utilitzat.

Com connectar-se a l'APS

Pot connectar-se a un servidor d'aplicacions a través de RDP (Protocol d'escriptori remot) protegit per un certificat SSL amb l'ús de Remote Desktop Gateway (anteriorment "Terminal Services Gateway").

El servei Remote Desktop Gateway utilitza el protocol d'escriptori remot mitjançant el protocol HTTPS (port estàndard 443 per SSL - Secure Sockets Layer, permès en la majoria dels tallafocs) per establir una connexió encriptada segura entre usuaris remots a Internet i el servidor d'aplicacions intern, per tant, no cal configurar VPN (xarxa privada virtual), etc.

Després de la validació del client, totes les comunicacions següents entre la porta d'enllaç de Escriptori remot i el servidor d'aplicacions específic ubicat al clúster d'Hyper-V tenen lloc mitjançant el port estàndard 3389. Cada servidor d'aplicacions virtual en un clúster està separat de forma segura dels altres, de manera que tècnicament no és possible iniciar sessió en un servidor d'aplicacions d'un altre client.

1. Iniciï el client RDP (Connexió a escriptori remot) en el seu PC.
  2. Introdueixi l'adreça IP del seu APS i el seu nom d'usuari (ex. a24net.cz\a7971).
  3. A la pestanya Avançades, seleccioni Configuració. Faci servir gw01.a24net.cz per a tot el Remote Desktop Gateway.
  4. Connecti's al servidor i introdueixi el nom d'usuari i la contrasenya per Remote Desktop Gateway (el mateix que per al compte d'APS).
  5. En iniciar sessió, es mostra un missatge sobre el certificat SSL utilitzat. Després de la confirmació, s'haurà iniciat la sessió.

Instruccions detallades:

1. Per iniciar sessió, iniciï el client RDP en el seu ordinador. Pot iniciar-lo fent clic al botó Inici a Windows i escrivint connexió d'escriptori remot en el camp de recerca. Localitzi Connexió a escriptori remot a la llista de resultats i premi Mostrar opcions.
  2. Introdueixi direcció IP (1) de l'servidor APS (exemple: 81.95.106.159). El format de nom d'usuari és a24net.cz\u7973. A continuació, vagi a la pestanya AvançadesSi no recorda les dades d'accés, pot recuperar-les amb ajuda de l'article de canvi de contrasenya.
  3. Faci clic a Configuració, marqui l'opció Utilitzar les configuracions de servidor d'aquest RD Gateway i introdueixi gw01.a24net.cz a la casella del Nom del servidor. Faci clic a OK per confirmar la configuració.
  4. Finalment faci clic a Connectar.
  5. L'inici de sessió consta de dos passos. Primer, cal introduir les dades d'inici de sessió de la porta d'enllaç d'Escriptori remot (RD Gateway), introdueixi novament el nom d'usuari i contrasenya del compte. En el següent pas, només haurà d'introduir la contrasenya del servidor d'aplicacions i confirmar la informació sobre el certificat SSL.
  6. Ara ja pot començar a treballar en el servidor.

Configuracions de privacitat

La primera vegada que iniciï sessió als servidors d'APS, pot ser necessari configurar la privadesa del seu PC.

Això es fa editant l'arxiu gpedit.msc:

1. Al menú d'inici, busqui i executi gpedit.msc (o pressioni windows + R i escrigui gpedit.msc al quadre obert).
  2. Faci clic a Configuració de l'equip -> Plantilles administratives -> Sistema i seleccioni Delegació d'inici de sessió.
  3. Obri l'opció Xifrat Oracle Remediation.
  4.  Habiliti el Xifrat Oracle Remediation i seleccioni el nivell de protecció Vulnerable.
  5. Un cop hagi confirmat els canvis, pot utilitzar una connexió remota per iniciar sessió.

RemoteApp - accés directe per iniciar aplicacions remotes

L'aplicació d'accés remot és diferent entre els sistemes operatius Windows Server 2008 R2 i Windows Server 2012 R2. A aquestes aplicacions s'accedeix principalment a través d'un portal web. Després d'iniciar sessió, l'usuari pot veure els programes disponibles i pot iniciar-los fent clic a la icona. En aquest portal, és possible crear accessos directes per iniciar el software que es pot guardar per exemple a l'escriptori d'un ordinador.

L'avantatge del procediment esmentat anteriorment és que l'administrador del servidor pot afegir i eliminar aplicacions i els usuaris sempre poden veure una llista de programes disponibles quan inicien sessió a la interfície web. La comunicació sempre es realitza a través del protocol HTTPS segur, amb certificat de servidor autofirmat per defecte (l'adreça del portal és https://apsxxxx.a24net.cz/rdweb), però és possible establir una major seguretat amb un certificat SSL comercial i utilitzant el seu propi domini.

Instruccions detallades:

1. Primer, executi l'Administrador de RemoteApp en el servidor d'aplicacions (Inici - Tots els programes - Eines administratives - Remote Desktop Services - RemoteApp).
  2. A la pestanya Accions, triï Afegir programes RemoteApp, que llançarà un assistent i faci clic a Següent.
  3. Apareixerà una llista de programes instal·lats al servidor, triï un, per exemple Calculadora i faci clic a Següent.
  4. Ara pot veure una finestra de confirmació per afegir un programa, faci clic a Finalitzar. Després, la Calculadora apareixerà a la llista de programes llestos per a l'accés remot al servidor APS.
  5. Ara haurà de crear una connexió per a l'execució de programes remots en el seu ordinador. Triï Calculadora a la llista de programes instal·lats. Al menú Acció, triï Crear un fitxer .rdp. S'obre un assistent, faci clic a Següent
  6. A continuació, introdueixi la ubicació per guardar l'arxiu de sortida RDP, per exemple, guardi-ho a l'escriptori.
  7. Usant Browse, triï Desktop i confirmi fent clic a OK.
  8. Seleccioni l'arxiu "calc" a l'escriptori del servidor d'aplicacions fent clic en ell amb el ratolí i copiï-ho usant CTRL + C (per descomptat, també és possible fer-ho amb el botó dret del ratolí i seleccionant "Copiar").
  9. A continuació, faci clic amb el botó dret del ratolí a l'escriptori del seu ordinador i seleccioni "Enganxar" al menú. La connexió RDP per a l'inici remot de la Calculadora es guarda en el seu ordinador. Quan s'executa i s'introdueixen les seves dades d'inici de sessió, s'inicia sessió al servidor APS i s'executa la Calculadora.
  10. Ara pot treballar amb la Calculadora com si hagués estat iniciada des del seu equip local.

Com afegir un compte nou?

Pot sol·licitar una nova llicència d'usuari per a la connexió a un APS a través d'una sol·licitud autoritzada.

No està permès utilitzar el compte d'administrador per a l'ús dels programes instal·lats al servidor, aquest compte només es pot fer servir per configurar el servidor i la instal·lació de nous programes. Trobarà més informació en els Termes i condicions d'ús d'un Servidor d'aplicacions.

Canviar la contrasenya d'un compte d'usuari

Pot trobar una llista dels comptes d'usuari d'un APS a l'Àrea de Client. També és possible gestionar-les a l'Àrea de client en qualsevol moment

1. Iniciï sessió a l'Àrea de client.
  2. Al menú, triï APS. Apareix una llista de tots els seus Servidors d'aplicacions operatius i de les corresponents llicències d'usuari juntament amb les seves contrasenyes. (Serveis/Webhosting i servidors/APS).
  3. Faci clic a Canviar contrasenya en un usuari específic i configuri una nova contrasenya.
  4. La nova es pot utilitzar immediatament per iniciar sessió al servidor.

Instruccions detallades:

1. Iniciï sessió a l'Àrea de client. amb les seves dades d'accés. Si no la recorda, pot recuperar la contrasenya per e-mail.
  2. Al menú, triï APS. Apareix una llista de tots els seus Servidors d'aplicacions operatius i de les corresponents llicències d'usuari juntament amb les seves contrasenyes.  (Serveis/Webhosting i servidors/APS).
  3. Faci clic a Canvia la contrasenya en un usuari específic.
  4. Configuri una nova contrasenya, i faci clic a Guardar.
  5. La nova contrasenya es pot utilitzar immediatament per iniciar sessió en el servidor.

Instal·lació del seu propi software

Els programes instal·lats en un servidor d'aplicacions han de complir amb els Termes i condicions d'ús de un Servidor d'aplicacions, així com amb les condicions del proveïdor de software. La instal·lació i el manteniment d'aquests programes és responsabilitat del client del servidor. Només el compte d'administrador es pot utilitzar per instal·lar i mantenir el software.

Com a regla general, els comptes es distingeixen segons la seva primera lletra. Hi ha dos tipus de comptes. Una comença amb "a" para un administrador, la altra comença amb "u" per a un usuari, per exemple a1126 és un nom d'usuari d'un compte d'administrador, i u3724 és una llicència d'usuari.

En demanar un servidor, els paràmetres del producte final dependran de la selecció d'aplicacions que seran instal·lades per els nostres administradors. Aquests programes solen complementar les aplicacions comercials i són necessaris per llegir i editar taules i documents. La següent selecció està disponible:

• Aplicacions de codi obert - S'instal·laran Adobe Acrobat Reader, FreeCommander y Firefox.
  • Microsoft Office Standard - S'instal·laran Adobe Acrobat Reader, FreeCommander, Firefox, i les aplicacions del paquet Microsoft Office Standard (Word, Excel, Outlook, PowerPoint).
  • Microsoft Office Professional - S'instal·laran Adobe Acrobat Reader, FreeCommander, Firefox i les aplicacions del paquete de Microsoft Office Professional (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher).

Ús d'espai en disc

En crear el servidor, la mida del disc del sistema (C: \ disk) no s'estableix en l'espai total disponible al disc. Molts usuaris volen reservar un disc separat, com a dades, de manera que deixem espai de disc lliure sense assignar. Pot fer servir l'espai no assignat per incrementar la mida del disc principal o per crear un nou disc.

Incrementar la mida del disc principal (C:\)

1. Iniciï sessió a l'APS.
  2. Faci clic amb el botó dret del mouse en l'opció d'Inici i triï l'opció Administració de discos.
  3. Usi el botó dret del mouse en el disc C:\ i triï l'opció Estendre volum.
  4. Assigni espai lliure al disc per la mida màxima de disc de C: \, continuï i confirmi els canvis.
  5. En uns pocs segons, la quota de disc s'augmentarà en C:\.

Instruccions detallades:

1. Connecti a l'APS amb les seves dades accés.
  2. Amb el botó dret del mouse, faci clic en l'opció Inici(1) i triï l'opció Administració de discos(2). Es mostrarà un llistat dels discos i la quota de disc assignada i no assignada.
  3. Usi el botó dret del mouse i faci clic en el disc C:\(3) i triï l'opció Estendre volum(4).
  4. S'iniciarà l'Assistent per Estendre volum, continuï cap a la configuració (5) del nou espai en disc. Amb la selecció per defecte s'afegeix l'espai màxim al disc principal C: \, després de realitzar els canvis, continuï fent clic al botó Següent (6).
  5. En uns pocs segons, es veurà el nou espai de disc assignat.

Crear un nou disc (D:\ )

1. Iniciï sessió a l'APS.
  2. Faci clic amb el botó dret del mouse en l'opció d'Inici i triï l'opció Administració de discos.
  3. Amb el botó dret del mouse, faci clic en l'opció Sense assignar i triï l'opció Nou volum simple.
  4. Assigni espai en disc al nou disc i triï la seva indicació i nom.
  5. En pocs segons es crearà el nou disc.

Instruccions detallades:

1. Connecti a l'APS amb les seves dades accés.
  2. Amb el botó dret del mouse, faci clic en l'opció Inici(1) i triï l'opció Administració de discos(2). Es mostrarà un llistat dels discos i la quota de disc assignada i no assignada.
  3. Amb el botó dret del mouse, faci clic en Sense assignar(3) i triï l'opció Nou volum simple(4). S'iniciarà l'assistent de Nou volum simple. Continuï amb la configuració de quota de disc(5).
  4. Assigni espai(6) al nou disc i triï la seva identificació(7)
  5. A la vista general també pot verificar la configuració triada, els canvis s'executaran després de fer clic a Acabar(8). El nou disc es crearà en un moment.

Reiniciar i apagar l'APS

En el cas que l'APS es quedi bloquejat, pot reiniciar-ho o, eventualment, apagar-ho usant la nostra interfície a l'Àrea de client.

Nota: Reiniciar o apagar el servidor desconnectarà immediatament a tots els usuaris i pot causar la pèrdua de dades.
  1. Iniciï sessió a l'Àrea de client.
  2. Al menú, seleccioni APS, es mostrarà una llista de tots els APS creats (Serveis/Webhosting i servidors/APS).
  3. Triï l'acció requerida, cadascuna d'elles necessita una altra confirmació i s'executarà gairebé immediatament.

Instruccions detallades:

1. Iniciï sessió a l'Àrea de client amb les seves dades d'accés. Si no la recorda, pot recuperar la contrasenya per e-mail.

2. Al menú, seleccioni APS, es mostrarà una llista de tots els APS creats (Serveis/Webhosting i servidors/APS).
  3. Al nom d'APS, trobarà els botons de control. En mantenir el punter del ratolí sobre ells, es mostrarà la descripció (Apagar el servidor, Apagat dur del servidor, Reiniciar el servidor).
  4. L'acció escollida necessita ser confirmada. Desprésque es realitza la confirmació, l'acció seleccionada s'executa gairebé immediatament.

Canviar la configuració de l'APS

Els paràmetres de l'APS es poden canviar, només ha de posar-se en contacte amb nosaltres mitjançant una solicitud autoritzada. El canvi de la configuració d'APS requereix una curta interrupció i es realitza durant els dies laborables.

Per als seus APS, pot comprar espai extra de RAM, disc o correu electrònic i llicències d'usuari. Per descomptat, també pot canviar el paquet d'APS.