Gestió de servidors VMS

Els servidors Virtuals administrats VMS estan indicats per als clients, que necessiten alguna cosa més que un allotjament compartit i en canvi el Servidor gestionat (anomenat servidor dedicat) no s'utilitzarà prou. És també per als clients que no necessiten o no volen tenir l'administració completa del servidor en les seves pròpies mans. La configuració de tot el servidor és gestionada pels nostres experimentats administradors.

VMS ofereix els beneficis del servidor dedicat, per exemple el rendiment del servidor, segons el paquet escollit, està reservat directament al nostre client, gràcies a això el VMS no pot ser afectat pels servidors d'altres clients, com pot ser en el cas del allotjament compartit. Té la mateixa funcionalitat que un servidor físic gestionat però el seu preu és molt més econòmic. Tots els VMS s'emmagatzemen en Hyper V-Cluster (per VMS - Windows) d'alta disponibilitat, on les dades s'emmagatzemen en node múltiple Emmagatzematge de dades externes.

El nostre Tauler de control substitueix les aplicacions de gestió de servidors com Plesk o cPanel, els usuaris que vulguin aquestes aplicacions de gestió, poden utilitzar la solució VPS. Mitjançant el tauler de control pot gestionar en VMS un nombre il·limitat de servidors virtuals, bústies de correu i bases de dades.

Com afegir un servidor virtual?

Al servidor VMS pot crear un nombre il·limitat de servidors virtuals. A cada un d'ells vostè assigna una quota de disc específica, la quota màxima depèn del paquet VMS triat.

Els servidors virtuals creats sota VMS es gestionen per separat, cada un d'ells té la seva pròpia administració de bústies, FTP i bases de dades.

1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Al menú VMS triï en quin servidor desitja crear un nou servidor virtual (Serveis/Webhosting i servidors/VMS).
  3. A la vista general de VMS, faci clic a Crear servidor virtual.
  4. Introdueixi el nom de domini per al nou webhosting i estableixi la quota de les dades. També pot activar bústies de correu.
  5. Confirmi la configuració fent clic al botó Crear. En uns 10 minuts rebrà la informació d'inici de sessió juntament amb la confirmació de la creació del servidor virtual.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Al menú, seleccioni VMS(1) i triï(2), sota quin servidor vol crear el servidor virtual (Serveis/Webhosting i servidors/VMS). A la vista general, faci clic a Crear servidor virtual(3).
  3. Introdueixi el nom del domini(4) per al nou webhosting i estableixi la quota per a les dades(5). També pot crear bústies de correu(6), o les pot crear més endavant en l'administració de bústies. La quota assignada es redueix  del l'espai total disponible al VMS. Confirmi fent clic a Crear(7).
    Nota: La quota de disc es pot ajustar seguint el nostre tutorial canvi de quota de disc. De la mateixa manera, pot modificar el límit per correus electrònics. L'espai per als serveis de correu electrònic es pot adquirir en qualsevol moment. La llista de preus és la mateixa per a cada variació de VMS: Llista de preus per incrementar l'e-mail a l'VMS.
  4. Si ha seleccionat el nom de domini correcte i no excedeix el límit de quota, el servidor virtual començarà a crear-se. En uns 10 minuts rebrà la confirmació sobre la creació del servidor juntament amb els detalls d'inici de sessió.

Canvi de la quota de disc en webhosting

La quota màxima de disc introduïda per al servidor virtual creat en el VMS es pot incrementar en qualsevol moment, vigili no sobrepassar el límit màxim disponible d'espai en disc al VMS.

L'increment de la quota per correu electrònic es descriu en el capítol Administració de bústies de correu.

Nota: Si desitja saber quant espai de disc queda en VMS, consulti les estadístiques de tràfic del servidor en les dades Ocupació del disc.
  1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Al menú, seleccioni el servei VMS (Serveis/Webhosting i servidors/VMS).
  3. A Visió general de VMS, faci clic a Configurar servidors virtuals.
  4. Faci clic al nom de domini del webhosting, en el qual vol augmentar la quota de disc.
  5. A la categoria Quota i el seu ús actual, vagi a la configuració de l'opció Quota.
  6. Triï un nova mida de quota, el canvi ha de ser confirmat fent clic al botó Establir.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Al menú, seleccioni el servei VMS(1) (Serveis/Webhosting i servidors/VMS) i faci clic a Configurar servidors virtuals(2).
  3. A Visió general del servidor virtual es filtren només els creats en cada VMS per separat. Faci clic al hosting(3), on vol augmentar la quota de disc.
  4. A la categoria Quota i el seu ús actual, vagi a l'opció Quota i faci clic en la configuració(4).
  5. Estableixi una nova mida de quota(5), sempre és en MB, el canvi ha de ser confirmat fent clic al botó Establir(6). Els canvis seran visibles en uns 10 minuts, durant el canvi no és possible realitzar cap altre canvi en el servidor.

Administració de bústies de correu

L'espai d'emmagatzematge per al servei de correu electrònic per a la solució VMS està separat de l'espai en disc per a les bases de dades i del propi servidor en el qual s'emmagatzemen les dades via FTP destinades als llocs web.

Nota: L'espai per als serveis de correu electrònic es pot adquirir en qualsevol moment. La llista de preus és la mateixa per a cada variació de VMS: Llista de preus per incrementar l'e-mail a l'VMS.
  1. Iniciï sessió al Tauler de control.
  2. Al menú, seleccioni el servei VMS (Serveis/Webhosting i servidors/VMS).
  3. A la vista general del VMS en l'opció Descripció del servei, faci clic a Configuració.
  4. A la configuració de l'espai d'e-mail, pot editar la quota assignada a dominis específics o per volum a tots.
  5. En aquesta secció també pot Crear noves bústies per a altres dominis.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Al menú, seleccioni el servei VMS(1) (Serveis/Webhosting i servidors/VMS) i en l'opció Descripció del servei faci clic a Configuració(2).
  3. A Configuració d'espai d'e-mail al servidor pot triar més dominis(3) i editar la quota assignada per configuració col·lectiva o en dominis separats. Faci clic al botó Editar(4) per canviar la quota.
  4. A aquesta secció també pot Crear noves bústies per a dominis, per als que originalment no volia bústies o per als que no necessita allotjament.

Administració de bases de dades VMS

Les bases de dades MySQL es troben directament en VMS. Les bases de dades MSSQL es creen en un servidor de bases de dades compartit. Perquè la base de dades MSSQL treballi directament en VMS, hauria de comprar una llicència de Microsoft.

El nombre de bases de dades en VMS és il·limitat, però la grandària de cadascuna és limitada. A MySQL es creen amb 1 GB d'espai, en Microsoft SQL amb 500 MB. L'administració de les bases de dades és la mateixa que en l'allotjament compartit.

Estadístiques de tràfic de VMS

La informació més important sobre l'ús del servidor s'escriu en gràfics, que es poden trobar al tauler de control.

D'acord amb aquestes estadístiques es pot reconèixer, si el paquet VMS en ús és suficient, o pot mostrar si algunes de les aplicacions del lloc web estan mal optimitzades.

1. Iniciï sessió al Tauler de control..
  2. Al menú seleccioni l'opció VMS (Serveis/Webhosting i servidors/VMS).
  3. A la vista general del VMS, en l'opció amb el nom del servidor, faci clic a Estadístiques de tràfic (fletxes oposades).
  4. Al menú pot triar el gràfic per tipus de dades.

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió al Tauler de control. Si no disposa de les seves dades d'accés pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Al menú, seleccioni el servei VMS(1) (Serveis/Webhosting i servidors/VMS) i en l'opció amb nom del servidor, faci clic a Estadístiques de tràfic(2) (fletxes oposades).
  3. Esculli el tipus de gràfic(3):
  4. Processos Apache i MySQL: Comparació de processos que s'executen entre el servidor web i la base de dades
    Ús del disc arrel: Ús de l'espai en disc comprat
    Trànsit a la targeta de xarxa: Monitoreja el flux de dades
    Inode-count: Nombre d'arxius i carpetes creats al servidor
    Longitud de la cua d'espera: Mesura la velocitat d'execució de tots els processos
    Cua de correu: Nombre de correus electrònics executats pel servidor
    Memoria2: Monitoreja l'ús de memòria (RAM)
    Mysql_stats: Calcula la velocitat i el nombre de transaccions de base de dades al servidor (MySQL)
    Nginx-requests: Peticions que gestiona el mateix servidor
    Proc-stat: Estadística dels processos completats des de l'inici del servidor
    Ús del processador: Ús de la CPU del servidor
    Webhits3: Acció creada pel visitant del lloc web

5. Nota: Els gràfics descriuen l'ús de tot el servidor, no dels servidors virtuals individuals.