Mailforward - het doorsturen van e-mails

Mail Forward functioneert als een domeinmand . Alle e-mails die naar het @domein worden verzonden zullen worden doorgestuurd  naar het gekozen e-mailadres. Voor het domein waar u de mailforward heeft ingesteld zullen geen mailboxes worden gecreëerd, alles wordt automatisch doorgestuurd.

Deze dienst kan ingesteld worden als het domein geregistreerd is bij Active24 en u gebruik maakt van onze naamservers. Het domein behoort ook specifieke MX records te gebruiken die uitsluitend  Mail Forward verzorgd: mailforward.globe.cz

Hoe start u een Mail Forward?

1. Login op het controle paneel.
  2. Selecteer het domein (Diensten/Domeinnamen/Domein overzicht).
  3. Het is noodzakelijk dat het domein of Subdomein  mailforward.globe.cz gebruikt met de laagste prioriteit. (DNS records instellingen).
  4. In het domein klikt u op de optie Mailforward..
  5. Activeer de service .Activatie kan tot 60 minuten duren.(.Zodra succesvol gecreëerd is krijgt u een bericht via de e-mail).
  6. Bij het e-mail veld vult u het e-mailadres in, waar de mailforward naar tot moet. (mailbox@domain.xy)

Uitgebreide toelichting:

1. Log in op uw controle paneel met uw inlog gegevens.U kunt ze ook  hier opvragen
  2. Nadat u bent ingelogt selecteert u het domein waarvoor u de dienst wil activeren (Diensten/Domeinnamen/Domein overzicht).
  3. Kies DNS beheer ,voor het  domein. Na registratie heeft het domein geen MX records dus is het nodig om deze toe te voegen.
  4. Wanneer het domein andere MX records gebruikt kunt u deze wijzigen door op de edit button te klikken. In beide gevallen adviseren wij om uitsluitend de MX records met mailserver mailforward.globe.cz op te zetten
  5.  Prioriteit is verplicht, mocht u maar één record opzetten is het minder belangrijk -Let wel op dat u op het einde de punt . niet vergeet.. Andere MX records kunnen verwijderd worden, de  wijziging kan tot 24 uur duren voordat ze daadwerkelijk plaats vindt.
  6. Wanneer het domein correct is ingesteld hoeft u alleen nog maar de dienst te activeren. Ga naar Domein diensten. Hier hoeft u alleen nog maar op  activeren E-mail doorverwijzing  te klikken. De activatie kan tot 60 minuten duren, u word per e-mail geïnformeerd na het succesvol creëren van deze dienst.
  7. U kunt aan het groene vinkje zien dat de dienst geactiveerd is.U moet wederom op mailforward klikken om het gewenste e-mailadres in te stellen waar de berichten naar doorverwezen moeten worden  (bijv: mailbox@domain.xy).
  8. U kunt dit bevestigen door op mailforward Instellen te klikken Dit zal binnen 24 uur effectief zijn.