Problemes més comuns amb el correu electrònic (Quota excedida, greylisting)

Quota Exceeded - Quota excedida

És possible que rebi un missatge d'error en enviar un correu electrònic a través dels nostres servidors de correu sortint:

Recipient address rejected: Policy Rejection - Quota Exceeded.
(Direcció del destinatari rebutjada: Política del rebuig - Quota excedida).

Hi ha un límit de correus electrònics que poden ser enviats en una hora, des del nostre servidor de correu sortint, el missatge d'error l'informa que s'ha excedit aquest límit. Haurà d'esperar 1 hora, per poder tornar a enviar correu, o configurar el servidor de sortida bulk.smtp.cz, que està dissenyat per enviar missatges massius.

Aquesta limitació ens protegeix com a proveïdors, però també és una protecció per als nostres clients. Els virus es propaguen a través d'Internet, robant les contrasenyes de correu electrònic dels clients, que posteriorment s'utilitzen per difondre massivament missatges de correu brossa/phishing. Si passen un gran nombre de missatges d'spam/phishing a través dels nostres servidors, aquests servidors podrien ser col·locats en les anomenades llistes negres, bloquejant així els missatges de correu electrònic enviats pels nostres clients.

A partir de l'1.6.2015, els límits s'estableixen de la següent manera:

email.active24.com - 100 e-mails/destinataris per hora

bulk.smtp.cz - 1000 e-mails/destinataris per hora

En tots dos casos, també s'aplica un límit de 500 MB per hora. Per tant, faci servir email.active24.com (per defecte) en tots els casos, per a la correspondència de correu electrònic regular (en els clients mòbils i d'escriptori). Per correu massiu, faci servir bulk.smtp.cz. El nom d'usuari i la contrasenya són els mateixos en els dos casos.

Si no és conscient que envia massa missatges, és possible que el seu ordinador estigui infectat amb el virus, en aquest cas, li recomanem que faci una comprovació completa d'antivirus en tots els equips en què utilitzi el compte de correu electrònic i, a continuació, canviï la contrasenya del correu. Entre altres coses, això fins i tot pot bloquejar el seu compte de correu electrònic completament a causa de la propagació de l'spam, així que per favor no subestimi la situació.

Si envia un butlletí de notícies o un altre correu massiu programat a través del seu compte, necessitarà personalitzar el seu correu per complir amb els límits, i per no fer l'enviament d'una sola vegada, sinó gradualment en grups de destinataris més petits. La segona opció és enviar correu massiu via script dins del seu espai web, on aquests límits no s'apliquen.

Greylisting (Llista gris) - retard en la recepció de correu electrònic

Greylisting (Llista gris) és un mètode de lluita contra el correu brossa que pot rebutjar fins al 95% de l'spam.

Com funciona Greylisting?

El primer intent de lliurar un correu electrònic rebutjarà el servidor de correu i li dirà al remitent que torni a intentar-ho en uns instants. A continuació, s'accepta el segon intent de lliurar aquest correu electrònic. La identificació del mateix correu electrònic es realitza comparant les següents tres dades:

• adreça del remitent
  • adreça del destinatari
  • servidor que envia el correu

Les eines utilitzades pels spammers envien correu a milions d'adreces de correu electrònic. En la gran majoria de casos, no poden comprovar en aquesta quantitat si cada correu electrònic enviat ha estat lliurat correctament i mai intentaran lliurar el correu electrònic de nou després d'una denegació temporal. En canvi, els servidors de correu electrònic regulars, després d'una denegació temporal intenten lliurar el correu, una i altra vegada fins que reben la confirmació que el correu electrònic s'ha rebut correctament.

Com s'utilitza Greylisting amb ACTIVE 24?

Greylisting només s'utilitza per als correus electrònics que són sospitosos d'entrada - de manera que la gran majoria dels correus regulars entrants no passen per greylist. Si el correu electrònic prové d'una font sospitosa (especialment de l'estranger), passa per greylist.

Els beneficis de Greylisting

Una reducció significativa en el correu brossa rebut a les seves bústies, el que també implica una càrrega notablement menor en els nostres sistemes de correu electrònic, i aquests no pateixen de sobrecàrrega d'spam.

Desavantatges de Greylisting

La Greylist pot retardar e-mails si el remitent o destinatari, escriu per primera vegada en molt de temps (diversos mesos) o si escriu des d'un lloc diferent de l'habitual. El retard en els lliuraments pot afectar principalment correus electrònics des de l'estranger, en general no superior a 10 minuts.

Si vostè no desitja que la seva bústia estigui protegida per aquest mètode anti-spam, té l'opció de desactivar la llista grisa a través de l'Àrea de client, en l'administració de bústies individuals.