Com enviar butlletins informatius - Newsletters

Si distribueix correu electrònic massiu, li recomanem utilitzar la tecnologia DKIM que verifica el domini del remitent.

Alguns servidors de correu electrònic no lliuren correu electrònic massiu a menys que tinguin signatura DKIM.

Per prevenir l'ús abusiu del domini per a l'enviament d'spam des d'altres servidors, recomanem configurar un registre SPF en les DNS del domini, el qual només autoritza a servidors determinats la utilització del domini per a l'enviament de correu electrònic.

Regles bàsiques per a l'enviament de newsletters

Cal seguir certes regles quan s'envia correu electrònic massiu, per exemple, un butlletí informatiu.

En cas contrari, el servidor o el servei de correu electrònic utilitzat per a l'enviament podria ser bloquejat.

1. Enviï el correu electrònic només als destinataris que ho hagin sol·licitat expressament mitjançant un mitjà que pugui demostrar. Si el registre per a la subscripció es produeix facilitant una adreça de correu electrònic, aquesta adreça ha de ser confirmada.
  2. El text del correu electrònic ha d'estar clarament identificat com una comunicació comercial.
  3. El correu electrònic ha de contenir un enllaç funcional, que permeti donar-se de baixa del butlletí.
Consell: No enviï correus electrònics a adreces que repetidament han retornat un correu electrònic com no lliurat. Avaluï la taxa d'èxit i la raó per la qual el correu electrònic va ser retornat com no lliurat.

Què passa quan no se segueixen les regles?

Si l'enviament d'un correu massiu no segueix les regles esmentades anteriorment, serà avaluat com SPAM per la nostra part.

En aquests casos, l'enviament de missatges des del compte utilitzat pot ser bloquejat. En casos greus, tot el servei pot ser suspès.

Si el problema és recurrent, els serveis poden quedar bloquejats permanentment fins a fer efectiu el pagament d'una penalització de 40 €.

Opcions per a l'enviament de correu electrònic massiu

Per defecte, el correu electrònic s'envia a través del nostre servidor de sortida (SMTP) email.active24.com. Aquest servidor està limitat a 100 correus electrònics per hora.

Per això, pot utilitzar el nostre servidor secundari dissenyat específicament per a l'enviament de correu electrònic massiu, i que té un límit de 1.000 correus electrònics per hora.

Pot canviar el servidor de sortida al seu programa de correu electrònic o mitjançant un script.

Configuració del servidor SMTP:

Servidor de sortida (SMTP):

- bulk.smtp.cz

Autenticació:

- nom d'usuari: la seva adreça de correu electrònic completa, amb la @ i el domini
- contrasenya: la contrasenya assignada per a la bústia.

Connexió segura:

SMTP: port 587 seguretat STARTTLS, o port 465 seguretat SSL/TLS

Des d'una bústia, es poden enviar fins a 1000 missatges en una hora (1000 destinataris de correu) i 500 MB de dades. En el cas que s'excedeixi el límit, la bústia quedarà bloquejada durant una hora.

Durant aquest temps, el servidor retorna aquest missatge d'errorRecipient address rejected: Policy Rejection- Quota Exceeded.

CONSELL: Recomanem distribuir els enviaments per evitar que s'excedeixi la quota.

Mitjançant el servidor web de l'allotjament.

Si està utilitzant un allotjament web amb ACTIVE 24, pot enviar correus electrònics directament des del servidor web.

El més comú és mitjançant la funció mail () de PHP.  La documentació oficial per aquesta característica la trobarà en aquesta pàgina.

Fins i tot quan s'envia a través de PHP, pot configurar el nostre servidor smtp bulk.smtp.cz com servidor de sortida, però llavors les regles són les esmentades anteriorment.

És més fàcil enviar directament a través del servidor web:

Servidor de sortida (SMTP):

- localhost

Autenticació:

- No és necessària autenticació quan s'envia a través d'un servidor web

No hi ha límit màxim de missatges sortints quan s'envien a través d'un servidor web.

ADVERTÈNCIA: En enviar una gran quantitat de missatges d'una sola vegada, es poden endarrerir, ja que els nostres administradors verifiquen manualment si s'està distribuint correu brossa.