Authenticatie: autorisatie met 2 factoren(2FA)

Als u de beveiliging van de services wilt verbeteren, raden we u aan de toegangsverificatie te activeren (autorisatieverzoek met twee factoren).

Momenteel wordt de authenticatiemethode met eenmalige numerieke wachtwoorden (TOTP) breed ondersteund, meestal wordt dit gegenereerd met een app op een mobiel apparaat.

Er zijn veel toepassingen die TOTP ondersteunen, hier zijn enkele van: Google Authenticator (AndroidiOS), LastPass Authenticator (AndroidiOSWindows), Microsoft Authenticator (AndroidiOSWindows) of Authy (AndroidiOS).

Hoe activeert U de toegangsverificatie:

1. Login in het Controle paneel.
  2. Klik op contact of op de naam van het bedrijf rechts bovenin.
  3. Ga naar Twee-factor-authenticatie. Door middel van de knop Aan-Uit kunt U de toegangsverificatie aan- of uitzetten.
  4. Als de knop op de positie Aan wordt gezet, zal een een QR code verschijnen.
  5. Installeer een van de gewenste applicaties  op uw mobiele apparaat en maak een scan van de QR code.
  6. Daarna noteert U de gegenereerde numerieke code om de activatie te bevestigen.
  7. Bevestig de activatie door op Aan te klikken.
  8. Vanaf dit moment wordt om de code gevraagd nadat U bent ingelogd in het controle paneel met uw wachtwoord.
  9. Schakel in het bedrijfsaccount de aanmeldingsverificatie op dezelfde manier in voor contactpersonen.
TIP: als u vaak toegang hebt tot het klantzone en niet telkens de code wilt invoeren, vink het vakje
"Verifieer verificatie op dit apparaat gedurende 30 dagen aan" aan tijdens het inloggen.

De toegangsverificatie kunt U op elk gewenst moment deactiveren in het controle paneel. Voor de de-activatie, is het noodzakelijk de verificatie code in te voeren die U ontvangen heeft op uw mobiele apparaat. In het Controle paneel, kunt u de huidige QR code zien zodat U een nieuw apparaat met uw account kunt synchroniseren.

Als U een nieuwe QR code wilt genereren, moet U eerst de authenticatie bij het inloggen deactiveren en deze daarna weer activeren.

Als iemand probeert in te loggen in uw controle paneel met het correcte wachtwoord, maar zonder de verificatie code, zult U hierover een e-mail ontvangen van ons.

KENNISGEVING: Wanneer de aanmeldingsverificatie is ingeschakeld, worden oproepen van het telefoonnummer niet als geautoriseerd beschouwd. Om wijzigingen in de services aan te brengen, moet u een geautoriseerd verzoek vanuit het controle paneel verzenden.

In geval van verlies van een apparaat waarin codes voor eenmalig gebruik worden gegenereerd, is het mogelijk om de toegang tot het account te herstellen. Dit kan door een officieel geverifieerd verzoek om nieuwe toegangsgegevens te sturen via dit formulier naar onze klantenservice.

U kunt een back-up van de afbeelding van de QR-code, om codes te genereren, opslaan op een veilige plaats (idealiter offline, bijvoorbeeld afgedrukt op papier)

VOORZICHTIG: De aanmeldingsverificatiefunctie is niet compatibel met de oude API SOAP-interface. Om de functionaliteit te behouden, raden we de volgende stappen aan: Zorg dat uw hoofdaccount is geverifieerd en dat u een afzonderlijke contactpersoon met een zeer lang en willekeurig gegenereerd wachtwoord voor de SOAP-interface maakt. Verbind vervolgens uw SOAP-systemen met deze contactpersoon.