Mailforward - presmerovanie emailov

Funkcia Mailforward zastupuje tzv. doménový kôš. Všetky emaily, odoslané na @doménu, budú preposlané na jednu zvolenú e-mailovú adresu. Pre doménu, na ktorej aktivujete Mailforward však nezakladáte emailové schránky, presmerované bude úplne všetko.

Služba sa dá využiť len v prípade, že je doména registrovaná u našej spoločnosti a máte nastavené naše nameservery. Doména tiež musí používať špeciálne MX záznamy určené len pre Mailforward: mailforward.globe.cz.

Ako Mailforward zapnúť?

  1. Prihláste sa do Zákazníckeho centra.
  2. Zvoľte doménu (Služby / Domény / Prehľad domén).
  3. Doména alebo subdoména musí používať MX mailforward.globe.cz. s najnižšou prioritou (Nastavenie DNS záznamov).
  4. V detaili domény kliknite na položku Mailforward.
  5. Službu aktivujte (aktivácia môže trvať až 60 minút, o úspešnom zriadení služby informujeme emailom).
  6. Do poľa E-mail vyplňte adresu, na ktorú majú byť emailové správy preposlené (v tvare schranka@domena.xy).

 

Podrobný postup:

  1. Pomocou svojich prihlasovacích údajov sa prihláste do Zákazníckeho centra. Prípadne si ne môžete požiadať na tejto stránke.
  2. Po prihlásení zvoľte doménu, pre ktorú si prajete službu aktivovať (Služby / Domény / Prehľad domén).
     
  3. Zvoľte Nastavenie DNS záznamv a skontrolujte, kam smeruje doména. Domény po registrácii nepoužívajú žiadny MX záznam, je teda nutné ho pridatť.
     
  4. Ak doména využíva iné MX záznamy, môžete ich upraviť kliknutím na tlačidlo  editovať. V oboch prípadoch nastavte len jeden MX záznam s mailserverom mailforward.globe.cz. Priorita je povinný údaj, ak však nastavíte len jeden, nie je jeho hodnota tak dôležitá - na konci záznamu nezabudnite bodku. Ostatné záznamy môžete zmazať. Zmena sa po uložení prejaví do 24 hodín.
     
  5. Akonáhle doména smeruje správne, stačí službu aktivovať. Vráťte sa späť do Detailu domény a kliknite na službu Mailbforward. Tu stačí kliknúť na tlačido Aktivovať a chvíľu počkač, pokiaľ sa služba zriadi. Aktivácia môže trvať až 60 minút, o úspešnom zriadení informujeme emailom.
     
  6. Že je služba už pripravená spoznáte podľa zelenej fajky. Stačí teda opäť kliknúť na Mailforward a nastaviť emailovú adresu, na ktorú sa majú preposlať emailové správy. (napr.: schranka@domena.xy).
     
  7. Presmerovanie potvrdíte tlačidlom Nastaviť. Zmeny sa prejavia najneskôr do 24 hodín.