Instellingen synchronisatie van agenda en contacten (Outlook, Apple mail, iOS)

ACTIVE 24 E-mail is een intelligente oplossing voor uw e-mail. Het heeft genoeg ruimte voor uw berichten en voor het delen van uw contacten, agenda of documenten.  Meer informatie.

MS Outlook - Out Sync

Voor een volledige synchronisatie van de agenda en contacten tussen  Active24 E-mail en MS Outlook is het nodig om Out Sync te downloaden. (Download).

Out Sync geeft de synchronisatie functie voor alle  Active24 E-mail mailadressen, voor zowel PLUS mailadressen als de klassieke versie. Tijdens de installatie vult U de gegevens in van uw e-mailadres, als deze wordt toegevoegd aan het e mailprogramma.

1. Start met de installatie van Out Sync en kies de taal van de installatie. Vergeet niet de licentievoorwaarden te bevestigen.
  2. Kies het type van de installatie ( afhankelijk van de gebruikersrechten of het besturingssysteem)
  3. Vul het email adres, het wachtwoord en de profielnaam in. De Out Sync plugin maakt in Outlook voor elke email adres een nieuwe profiel aan. De instellingen moeten handmatige gedaan worden.
  4. Vul de login informatie van het e-mailaccount in, de host met het specifieke server nummer en de poort in - die kunt U hier vinden DNS records en poort instellingen voor de e-mail.
  5. Kies de map waar U de Out Sync plugin geïnstalleerd wilt hebben en rondt de installatie af.
  6. Als de installatie klaar is, zal Outlook geopend worden. De synchronisatie zal automatisch beginnen.

Uitgebreide toelichting:

1. Start met de installatie van Out Sync en kies de taal van de installatie. Vergeet niet de licentievoorwaarden te bevestigen.
  2. Kies het type van de installatie. Gebruiker betekent dat Out Sync alleen is geïnstalleerd voor de huidig ingelogde gebruiker in het besturingssysteem. Alle gebruikers moeten de plugin installeren voor elke gebruiker van de computer.(U heeft toegang nodig tot Administratie login informatie).
  3. Vul de login informatie van het e-mailaccount het wachtwoord en de profielnaam in. De Out Sync plugin maakt in Outlook voor elke email adres een nieuwe profiel aan. De instellingen moeten handmatige gedaan worden.
  4. Vul de login informatie van het e-mailaccount in, de host met het specifieke server nummer en de poort. Gebruik server email.active24.com, IMAP,  poort 993 en encryption SSL/TLS. Bevestig de instellingen door de verbinding te testen.
  5. Instellingen van de uitgaande email zijn hetzelfde als de inkomende, email.active24.com. Poort 587, encryption TLS. Test de instellingen
  6. Op het eind kies file (bestand) waar de plugin Out Sync geïnstalleerd moet zijn en maak de installatie af.
  7. Als de installatie is afgerond zal Outlook opnieuw starten. De synchronisatie zal automatisch starten. Zo ziet Outlook eruit met een correct geïnstalleerde Out Sync.

Apple Mac Mail

Desktop e-mail programma's van Apple ondersteunen niet de verbinding met de server via Active Sync, daarom moet het e mailadres in verschillende stappen worden toegevoegd. Voeg eerst het e-mailadres zelf toe, daarna de agenda en de contacten. Hoewel het er ingewikkeld uit kan zien is, zijn het toch enkele eenvoudige stappen.

1. Voeg een e-mailadres toe op uw Apple apparaat. Kies de laatste optie: voeg "ander" account toe.
  2. Begin met het e-mailadres toe te voegen.
  3. Vul uw naam in, het hele email adres en het wachtwoord. Kies login.
  4. Het E-mailadres is toegevoegd. Als U ook de agenda wilt synchroniseren, voeg een "ander" account toe.
  5. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam  met het specifieke server nummer  in. Gebruikersnaam is het hele email adres.
  6. De agenda is toegevoegd, U kunt kiezen om ook de notes toe te voegen. Die worden niet meteen toegevoegd maar Active24 email ondersteund dit. Als U ook de contacten wilt toevoegen, kies wederom de "plus" button (onderaan links)
  7. Nadat een nieuw contact is toegevoegd, kies Voeg ander account toe en dan Card Dav.
  8. Type van de account moet handmatig gedaan worden, gebruikersnaam is het hele email adres en het wachtwoord. Servernaam met het specifieke server nummer is hetzelfde als in de vorige instellingen.
  9. De Mailbox is nu samen met de contacten en de agenda succesvol toegevoegd op uw Apple apparaat.

Uitgebreide toelichting:

1. Voeg een nieuw contact toe op uw Apple apparaat.  Kies de laatste optie: voeg "ander" account toe.
  2. Begin met het e-mailadres toe te voegen.
  3. Vul uw naam in, het hele email adres en het wachtwoord. Kies login.
  4. Het E-mailadres is toegevoegd. Als U ook de agenda wilt synchroniseren, voeg een "ander" account toe.
  5. Voeg wederom een "ander account" toe en kies dan de optie Account Card Dav.
  6. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam met het specifieke server nummer in. Gebruikersnaam is het hele email adres.
  7. De agenda is toegevoegd, U kunt kiezen om ook de notes toe te voegen. Die worden niet meteen toegevoegd maar Active24 email ondersteund dit. Als U ook de contacten wilt toevoegen, kies wederom de "plus" button (onderaan links)
  8. Nadat een nieuw contact is toegevoegd, kies Voeg ander account toe en dan Card Dav.
  9. Kies het type account handmatig en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en servernaam met het specifieke server nummer in. Gebruikersnaam is het hele e-mailadres.

iOS

De compatibiliteit met Exchange Active Sync® zorgt voor "PUSH" -synchronisatie zonder problemen van alle gegevens, inclusief contacten en taken, opgeslagen op de mailbox server Mailbox PLUS van ACTIVE 24 E-mail.

Gebruikers van mobiele apparaten hebben directe toegang tot hun gedeelde en persoonlijke informatie. Als u gegevens en agenda's op een mobiel apparaat wilt synchroniseren, kunt u dit inschakelen door het te configureren als een PLUS-mailbox.

Als u ActiveSync® Exchange op iOS-apparaten wilt instellen, kunt u uw domein leiden naar autodiscover,U kunt meer lezen over deze routering in het artikel Autodiscover.

1. Voeg de  Active24 PLUS mailbox toe aan uw iOS-apparaat in de iOS-instellingen voor mobiele apparaten en selecteer de optie Mail -> Contacten -> Kalenders. Selecteer in het volgende menu Account toevoegen.
  2.  In het menu kunt u de verbinding via mailbox kiezen Exchange.
  3. Voer vervolgens uw e-mailadres, wachtwoord en beschrijving in (naam om weer te geven in uw iOS-e-mail client).
  4. Zodra u de mailbox hebt geopend, configureert u eenvoudig de synchronisatie-opties en klikt u op Bewaren.
  5. Het postvak wordt nu toegevoegd aan de iOS-e-mail client en begint de gegevens te synchroniseren. Zodra dit proces is voltooid, kunt u beginnen met het gebruik van de mailbox.

Met technologie Autodiscover,u hoeft geen andere instellingen in te voeren en het postvak zelf wordt automatisch geconfigureerd en gesynchroniseerd met de inhoud van uw e-mailaccount.