Windows server specificaties

De virtuele servers met het Windows-besturingssysteem hebben andere eigenschappen en functies dan de Linux servers. De virtuele server kan in de volgende pakketten worden aangevraagd Compleet, Firma en Expert.

Vervolgens vindt u de specifieke eigenschappen en service-oplossingen van Windows

Naam van de bestanden

De naam van het bestand of de map mag niet langer zijn dan 256 tekens (inclusief het achtervoegsel) en mag niet de volgende tekens bevatten :? \ * "<> | /. Het Windows-besturingssysteem is niet hoofdlettergevoelig in bestandsnamen, dus het maakt niet uit of de HTML-link naar een bestand in kleine letters is geschreven en de werkelijke bestandsnaam in het systeem van bestanden is hoofdletters.

Permissies instellen voor bestanden

De hosting op servers op basis van Windows hebben slechts twee instellingen voor toegangsrechten. De wijziging kan worden aangebracht in de configuratie van de virtuele server in het Controlepaneel (Servers en Hosting/klik rechts op detail/Server instellingen/Permissie instellingen). Bestandsrechten kunnen niet via FTP worden gewijzigd.

1. Hoge beveiliging: Dit is de standaardconfiguratie van de servers wanneer ze worden geactiveerd. Scripts kunnen alleen in de mappen / Upload en / WWWRoot / Dread schrijven
  2. Standaard beveiliging: Gelijk aan de Linux 777-configuratie - volledige schrijfrechten voor alle mappen en bestanden in de / WWWRoot / map en lager
Notitie: als uw toepassing geen volledige bestandsrechten nodig heeft, configureer deze dan niet. Hoe hoger de rechten, hoe groter het risico op misbruik / aanval van uw applicatie!

Gedetailleerde instructies:

1. Log in met uw toegangsgegevens in uw Controlepaneel. Als u uw inloggegevens niet hebt, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.
  2. Kies de hosting waar u de bestandsrechten wilt bewerken (Servers en Hosting/Server overzicht)
  3. In Details van de server, klik op Server instellingen.
  4. In Server instellingen/Permissie instellingen, kies het beveiligingsniveau door op Instellingen te klikken.

Mappen structuur

Wanneer u zich aanmeldt bij een Windows FTP-server, vindt u de volgende vijf mappen:

• WWWRoot - Root-map om de website te laden. Bestanden die hier worden geüpload, verschijnen in het specifieke domein. De sub map DRead is bedoeld om bestanden te plaatsen die niet kunnen worden gelezen of gedownload met behulp van http. Het zijn meestal toegangs bestanden tot de database, enz.
  • Store - Hier kunt u de bestanden plaatsen, die alleen toegankelijk zijn via FTP.
  • ErrMsg -Hier zijn de html-bestanden die de server verzendt in geval van een fout. Door de bestanden aan te passen, kunt u de fouten definiëren die door de gebruiker zijn aangepast. Bijv. 404.htm aanpassen.
  • Logs - In deze map bevinden zich de HTTP-records van de virtuele server. Logs ouder dan veertig dagen worden automatisch verwijderd.

Werking van de ASP.NET

Als u de code van uw toepassing maakt met behulp van "Visual Studio.net", wordt de toepassing in de subdirectory automatisch gemaakt wanneer u een nieuw project maakt. Dit is begrijpelijk gezien het feit dat er specifieke configuraties kunnen zijn voor een ander project aan de wortel van de site dat problemen zou kunnen veroorzaken bij het debuggen van scripts. Onze hosting-servers zijn echter niet ontworpen voor foutopsporings codes en hebben daarom niet meerdere applicaties nodig op een virtuele server.

Voor de werking van deze modus volgt u het volgende:

1. De mappen bestanden bin  moeten zich in deze map bevinden, die zich in de hoofdmap van het web bevindt (in WWWRoot). De applicatie zoekt alleen naar deze bestanden in de hoofdmap van de site waarop de toepassing is gevestigd en als de bin-map zich in een andere submap bevindt, worden de bestanden niet gevonden en verschijnt er een foutbericht.
  2. In de map web.config,als het zich op een andere plaats dan de hoofdmap van het WEB (in een submap) bevindt, moeten de parameters voor het configureren van de toepassing niet worden opgegeven. Ten eerste hebben ze geen betekenis, maar veroorzaken ze voornamelijk een foutmelding bij het uitvoeren van een script uit deze submap.
  3. De map global.aspx die zich in een ander deel bevindt dan de hoofdmap van de site, wordt niet verwerkt.

De bovenstaande gegevens worden automatisch ingesteld wanneer u een project in een submap maakt met behulp van "Visual Studio .net", dus wees voorzichtig. De bestanden global.aspx en web.config worden altijd gemaakt en sommige bestanden worden altijd in de bin-map gemaakt. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de vermelde bestanden (of de inhoud ervan) niet altijd nodig zijn om uw toepassing uit te voeren. Bovendien vertraagt onnodige codes de uitvoering van uw toepassing op de WEB-server en vergroot het de geheugenvereisten. Daarom raden we aan om te controleren of de bovengenoemde bestanden daadwerkelijk naar de virtuele server worden gekopieerd.

Applicatie groep

De groep van applicaties voor Windows-servers distribueert toepassingen op een shared hosting-server. Hiermee kunt u ook het niveau van isolatie instellen tussen afzonderlijke webtoepassingen. Dit is een maatregel die voornamelijk overbelasting van de server voorkomt. Overbelasting kan het gevolg zijn van zwaar verkeer op de virtuele server, maar vaker van onjuiste (gecodeerde) scripts en database queries.

• Recycling van geheugen

Een groep applicaties die voor elke virtuele server wordt gescheiden, wordt bijgehouden in termen van de hoeveelheid geheugen die in de cache is geplaatst. Twee waarden worden gecontroleerd, virtueel geheugen (Wokring-set) en gebruikt geheugen (privé). Wanneer de vastgestelde waarden worden overschreden, wordt een nieuw proces geïnitieerd dat uitgaat van de uitvoering van de virtuele servertoepassing. Vervolgens wordt het originele (oude) proces voltooid. In de praktijk komt dit tot uiting door ASP-sessies af te breken en de weergavestatus van ASPX-applicaties ongeldig te maken.
  • Het CPU-verbruik controleren

Er wordt een groep applicaties gevolgd die voor elke virtuele server onafhankelijk is in termen van de processortijd die wordt verbruikt door de applicaties (scripts) die binnen de server worden uitgevoerd. De toegevoegde waarde wordt periodiek vergeleken met de vastgestelde limiet en als deze hoger is, stopt de applicatiegroep. De vermogenslimiet wordt niet geschaald en de site wordt afgesloten. Bovendien worden de tijdrovende waarden van de CPU nergens geregistreerd. Extern geeft een virtuele server met overschreden processor limieten het bericht "Service niet beschikbaar" weer, zelfs als statische inhoud wordt gevraagd..
Belangrijk: applicatie groepen worden elk half uur gecontroleerd en externe groepen starten automatisch elke 30 minuten.

Archief web.config

Het web.config-bestand wordt gebruikt om uw virtuele server te configureren. Wanneer een nieuwe virtuele server wordt gemaakt, wordt het bestand web.config ingevoegd met de volgende standaard inhoud:

<!--l version="1.0" encoding="utf-8-->
<configuration>

<system.web>
<compilation tempdirectory="P:\%username_without_suffix%\" >
</compilation>

<customerrors mode="on">
</customerrors>

</system.web>

</configuration>

Het item "temp Directory" in de sectie "compilatie" is geconfigureerd en gespecificeerd voor elke virtuele server. Als het niet bestaat of onjuist is geconfigureerd, mislukken de gecompileerde "* .dll" -bibliotheken gedeeltelijk of volledig en wordt het bericht "Toegang geweigerd" weergegeven. Bovendien kan het gebeuren dat andere gebruikers van virtuele servers die op dezelfde computer draaien, de code van hun virtuele server kunnen lezen en zo toegang kunnen krijgen tot databases of niet-openbare delen van hun website. Daarom raden we aan GEEN "temp Directory" te veranderen. De "mode" -element in de sectie "CustomErrors" bepaalt of foutmeldingen worden weergegeven bij de verwerking van * .aspx of * .dll. Als u gedetailleerde foutmeldingen wilt zien, wijzigt u deze in "Uit"

PHP-versie wijzigen met web.config

PHP scripting wordt volledig ondersteund op alle Windows hostingservers.

Elke klant kan de versie van PHP-scripts wijzigen door het web.config-configuratiebestand te bewerken,  Deze bestand bevindt zich in de wwwroot-map.

U kunt het voorbeeld van een web.config voor PHP 7.3 HIER downloaden.
U kunt het voorbeeld web.config voor PHP 8.0.12 HIER downloaden.

Het voorbeeldbestand kan direct in uw website worden gebruikt, het enige dat nodig is, is het handmatig bewerken van de compilatiemap. Op de vierde lijn moet u het pad naar de compilatiemap veranderen, ofwel volgens de originele web.config of volgens de FTP account (bv. als je  account v001234a hebt, stelt u de compilatiemap in op P:\v001234.

Als uw web.config bestand al andere instellingen bevat, zoals omleiding naar het HTTPS protocol, is het  nodig om deze instelling op te nemen in het nieuwe web.config bestand.