Característiques específiques del servidor Windows

Els servidors virtuals amb el sistema operatiu Windows tenen diferents propietats i serveis que els servidors en Linux. El servidor virtual es pot sol·licitar en els paquets Complete, Firm i Expert.

A continuació, hi trobarà propietats específiques i solucions de serveis en Windows.

Nom dels arxius

El nom de l'arxiu o directori no pot superar els 256 caràcters (inclòs el sufix) i no pot contenir els següents caràcters: ? \ * " < > | /. El sistema operatiu Windows no distingeix entre majúscules i minúscules en els noms d'arxiu, de manera que no importa si l'enllaç HTML a un arxiu està escrit en minúscules, i el nom d'arxiu real en el sistema d'arxius està en majúscules.

Gestió dels permisos per als arxius

El hosting ubicat a servidors basats en Windows disposa únicament de dues configuracions de permisos d'accés. El canvi es pot fer en la configuració del Servidor Virtual a l'Àrea de Client (Servidors i Hosting/Llista de servidors/Configuració del Servidor/Gestió dels permisos). No es poden canviar els permisos d'arxiu via FTP.

1. Seguretat alta: És la configuració per defecte dels servidors quan s'activen. Els scripts només poden escriure en els directoris /Upload y /WWWRoot/Dread
  2. Seguretat estàndard: Similar a la configuració de Linux 777 - permís total d'escriptura en totes les carpetes i arxius del directori /wwwroot/ i per sota.
Nota: Si la seva aplicació no requereix els permisos d'arxiu complets, no la configuri. Com més alts són els permisos, més augmenta el risc d'abús/atac de la seva aplicació!

Instruccions detallades:

1. Amb les seves dades d'accés, iniciï sessió a l'Àrea de client. Si no disposa de les seves dades d'accés, pot sol·licitar una nova contrasenya.
  2. Triï el hosting en el qual desitja editar els permisos d'arxiu (Servidors i Hosting/Llista de servidors)
  3. A Detalls del servidor, faci clic a Configuració del servidor.
  4. A Configuració del servei/Gestió dels permisos, triï el nivell de seguretat fent clic a Configurar

Estructura de directoris

En iniciar sessió en un servidor FTP de Windows, trobarà els següents cinc directoris:

• WWWRoot - Carpeta arrel per carregar l'aplicació. Els fitxers carregats aquí apareixeran en el domini dirigit. El subdirectori DRead està destinat a col·locar arxius que no es poden llegir ni descarregar de forma anònima utilitzant http. Habitualment són arxius d'accés a la base de dades, etc.
  • Store - Aquí es poden posar els arxius, que només poden ser accessibles a través de FTP.
  • ErrMsg - Aquí hi ha els arxius html que el servidor envia en cas d'un error. Modificant els arxius, es poden definir els errors personalitzats per l'usuari. Ex. Modificar l'arxiu 404.htm.
  • Logs - En aquest directori se situen els registres HTTP del servidor virtual. Els logs de més de quaranta dies s'eliminen automàticament.

Funcionament de ASP.NET

Si crea el codi de la seva aplicació utilitzant "Visual Studio.net", quan crea un nou projecte, l'aplicació en el subdirectori es crea automàticament. Això és comprensible atès que hi pot haver configuracions específiques per a un projecte diferent a l'arrel del lloc que podrien causar problemes al depurar scripts. No obstant això, els nostres servidors de hosting no estan dissenyats per a la depuració de codis i, per tant, no es necessiten diverses aplicacions en un servidor virtual.

Per al funcionament d'aquesta manera segueixi el següent:

1. Els arxius del directori bin han d'estar ubicats en aquest directori, que es troba a l'arrel WEB (a WWWroot). L'aplicació sempre busca aquests arxius només des de l'arrel del lloc on s'estableix l'aplicació i si el directori bin està en un altre subdirectori, no es troben els arxius i apareix un missatge d'error.
  2. A l'arxiu web.config, que es trobi en un lloc diferent de l'arrel WEB (en un subdirectori), no s'han d'especificar els paràmetres per configurar l'aplicació. Primer, no tenen significat, però principalment causen un missatge d'error en intentar executar un script des d'aquest subdirectori.
  3. L'arxiu global.aspx que estigui ubicat en una altra part diferent de l'arrel del lloc, no es processa.

Les dades anteriors s'estableixen quan crea un projecte en un subdirectori utilitzant "Visual Studio .net" automàticament, així que vagi amb compte. Els arxius global.aspx i web.config sempre es creen, i alguns arxius sempre es creen en el directori bin. No obstant això, cal tenir en compte que els arxius enumerats (o el seu contingut) no sempre són necessaris per a executar la seva aplicació. A més, qualsevol codi innecessari alenteix la compilació (execució) de la seva aplicació en el servidor WEB, així com l'augment dels requisits de memòria. Per tant, recomanem que revisi si els arxius esmentats anteriorment es copien realment al servidor virtual.

Pool d'aplicacions

El pool d'aplicacions per a servidors Windows distribueix aplicacions en un servidor d'allotjament compartit. També li permet establir el nivell d'aïllament entre aplicacions web individuals. Aquesta és una mesura que preveu principalment la sobrecàrrega del servidor. La sobrecàrrega pot sorgir del trànsit pesant al servidor virtual, però més sovint de scripts (codificats) incorrectes i consultes de base de dades.

• Reciclatge de memòria

Es realitza un seguiment d'un grup d'aplicacions que és separat per a cada servidor virtual en termes de la quantitat de memòria que ha emmagatzemat en caché. Es monitoritzen dos valors, Virtual Memory (Working Set) i Used Memory (Private). Quan s'excedeixen els valors establerts, s'inicia un nou procés que assumeix l'execució de l'aplicació del servidor virtual. Llavors el procés original (antic) es finalitza. A la pràctica, això es manifesta a l'avortar les sessions ASP i invalidar l'estat de visualització de les aplicacions ASPX.
  • Comprovació del consum de CPU

Es realitza el seguiment d'un grup d'aplicacions que és independent per a cada servidor virtual en termes del temps de processador consumit per les aplicacions (scripts) que s'executen dins del servidor. El valor agregat es compara periòdicament amb el límit establert, i si és més alt, el grup d'aplicacions s'atura. El límit de potència no s'escala i el lloc s'apaga. A més, els valors de temps consumit de la CPU no es registren enlloc. Externament, un servidor virtual amb límits de processador excedits mostra el missatge "Servei no disponible", fins i tot si es demana contingut estàtic.
Important: els grups d'aplicacions es controlen cada mitja hora i els grups externs s'inicien automàticament cada 30 minuts.

Arxiu web.config

L'arxiu web.config s'utilitza per configurar el seu servidor virtual. Quan es crea un nou servidor virtual, l'arxiu web.config s'insereix amb el següent contingut predeterminat:

<!--l version="1.0" encoding="utf-8-->
<configuration>

<system.web>
<compilation tempdirectory="P:\%username_without_suffix%\" >
</compilation>

<customerrors mode="on">
</customerrors>

</system.web>

</configuration>

L'Entrada "tempDirectory" a la secció "compilation" es configura i especifica per a cada servidor virtual. Si no existeix o es configura incorrectament, les biblioteques compilades "* .dll" fallen parcialment o completament, i es mostra el missatge "Accés denegat". A més, pot succeir que altres usuaris de servidors virtuals que s'executen en la mateixa màquina puguin llegir el codi del seu servidor virtual i així trobar accés a bases de dades o a parts no públiques de la seva web. Per tant, recomanem NO canviar "tempDirectory".
L'element "mode" a la secció "CustomErrors" determina si es mostren els missatges d'error en processar * .aspx o * .dll. Si desitja veure missatges d'error detallats, canviï-ho a "Desactivat".

Canvi de versió de PHP

Els scripts PHP són totalment compatibles amb tots els servidors dallotjament de Windows.

Cada client pot canviar la versió dels scripts PHP editant el fitxer de configuració web.config,
que es troba al directori wwwroot.

Podeu descarregar el web.config de mostra per PHP 7.3 AQUÍ.
Podeu descarregar el web.config de mostra per PHP 8.0.12 AQUÍ.

El fitxer de mostra es pot utilitzar directament al seu lloc web, tot el que es necessita és ledició manual del
directori de compilació. Específicament, a la quarta línia, canvia la ruta a la compilació
directori, ja sigui d'acord amb el web.config original o d'acord amb el compte FTP (per exemple, si
té el compte v001234a, configura el directori de compilació P:\v001234\.

Si el vostre fitxer web.config ja conté altres configuracions, com la redirecció al protocol HTTPS, Cal incloure aquesta configuració al nou fitxer web.config.