Cicle de vida útil: bloqueig, finalització i restauració

Després de la finalització del servei, el sistema inicia el procés d'eliminació. Aquest procés té lloc de forma lleugerament diferent per a cada servei que oferim, depenent de la plataforma en què s'estigui executant i si el servei requereix el pagament de llicències.

A continuació, descrivim en quines condicions es pot finalitzar i quant de temps transcorre en l'eliminació de servei, així com les condicions en què encara es pot sol·licitar una renovació del servei finalitzat.

Quan finalitzarà el servei?

Finalització del servei a petició del client

El client podrà sol·licitar la finalització del servei en qualsevol moment mitjançant una Sol·licitud autoritzada. Els serveis finalitzats d'aquesta manera acaben en la data de venciment del servei, llevat que s'especifiqui una data anterior.

Greu violació de l'Acord de servei i els Termes i condicions i no rectificació

En el cas d'una violació greu i manifesta de l'Acord de Servei i els Termes generals així com de les lleis aplicables, els serveis poden ser eliminats sense suspensió prèvia.

En funció de la gravetat de la violació de les condicions del trànsit, els serveis poden ser suspesos per un període indefinit. El desbloqueig del servei tindrà en compte la sinergia del client i l'eliminació de la causa, com la protecció d'una aplicació web o l'eliminació de contingut defectuós. Més informació sobre les infraccions de l'Acord de Servei i els Termes generals

Falta de pagament dels serveis

Els serveis no pagats es bloquegen després de la data de venciment, si estan habilitats tecnològicament i després d'algun temps s'esborren.

Si els serveis bloquejats es paguen a temps i la sol·licitud de pagament (factura proforma) per als serveis bloquejats encara no s'ha cancel·lat, el seu funcionament es reprendrà automàticament. No obstant això, el temps de reactivació varia entre els productes. En dies laborables, la reactivació no ha d'excedir les 24 hores.

Si la sol·licitud de pagament (factura proforma) segueix vigent, la trobarà a l'Àrea de client a "Pagaments", on pot obtenir la informació necessària per fer el pagament.

Recomanem realitzar els pagaments per la renovació del servei pel mètode de pagament més ràpid - pagament online amb targeta de crèdit / dèbit. Si la sol·licitud de pagament (factura proforma) ja s'ha cancel·lat, s'ha de posar en contacte amb el nostre Servei d'atenció al client, per veure si hi ha una solució individual per restaurar la sol·licitud de pagament (factura proforma) per al servei en concret.

Nota: Pel que fa als terminis per a la renovació de serveis, especialment amb tercers (per exemple, els registres de domini), no podem garantir la reactivació del servei i la renovació, fins i tot si s'ha fet efectiva la nova sol·licitud de pagament al venciment.

Temps màxim de bloqueig per als serveis

La taula següent mostra el temps que mantenim els serveis bloquejats abans de la seva eliminació. El temps d'interbloqueig es comptabilitza a partir de la data de venciment, després de transcorregut el termini, el servei en si s'eliminarà permanentment.

Per a alguns serveis, seguim guardant una còpia de seguretat de les dades des de les que es pot realitzar la recuperació fins i tot després de l'eliminació.

Servei període de bloqueig entre la finalització i l'eliminació recuperació després de l'eliminació
Dominis el mateix dia no
DNS el mateix dia si
Hosting 60 dies si
Multihosting 60 dies si
My New Web 60 dies si
Mi Website 60 dies no
ACTIVE 24 E-mail 14 dies no
Eshop Active24 60 dies no
Extra mail 60 dies si
Exchange online 14 dies no
VMS 30 dies si
VPS FC 30 dies si
APS 30 dies si

Dominis

Els dominis de gairebé totes les terminacions tenen una certa data d'eliminació després del seu venciment, en la qual encara estan en possessió del propietari original, i tenen la possibilitat de ser recuperats. Les condicions de recuperació difereixen d'una terminació a una altra, a continuació, un resum de la informació per a les terminacions de domini més comunes. Per obtenir informació sobre dominis d'altres terminacions, posi's en contacte amb el nostre Servei d'atenció al client.

Si el domini ja està completament eliminat i alliberat per al següent registre, no es pot restaurar excepte per una nova comanda i tornar a registrar el domini.

.CZ
El domini nacional txec té un total de 60 dies de data de venciment després de l'expiració abans de ser alliberat per poder ser registrat de nou. Durant els primers 30 dies, el domini segueix funcionant, però el dia 31 s'elimina de la zona DNS i deixa de funcionar. Durant els 60 dies complets, el domini es pot restaurar sense necessitat de realitzar cap acció addicional.

.SK
Els dominis nacionals eslovacs s'eliminen de la zona DNS després de l'expiració (deixen de funcionar). Els primers 14 dies després de la data de venciment estan en l'estat EXPIRAT, i poden recuperar-se i renovar-se sense dificultat. Un nou període màxim de 28 dies té l'estat de HELD, ja no tenen un registrador i a més del pagament cal enviar a SK-NIC el formulari de reassignació per al registrador. Per tant, és possible restaurar el domini .sk fins 42 dies després de la caducitat.

Pot llegir més sobre els dominis .sk directament en el lloc de SK-NIC: https://sk-nic.sk/documents/stavy_domen.html

.EU
Els dominis europeus estan en quarantena ja en la seva data de venciment i no poden ser restaurats sota les condicions originals.

Per obtenir més informació sobre el procediment i el cost d'eliminar els dominis .eu de la quarantena, llegeixi l'article: "Restaurar el domini .EU"

.GTLD (.COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG y .MOBI)
Els dominis genèrics o també transnacionals es desactiven en el dia de venciment. Entren en Redemption Period i no poden ser restaurats sota les condicions originals.

Per obtenir més informació sobre el procediment i el cost de la recuperació de dominis .gtld en quarantena, llegiu l'article "Restaurar COM, NET, ORG, INFO, BIZ, MOBI"

DNS

Quan l'allotjament de dns està bloquejat, els registres no es poden editar a través de l'Àrea de client. El bloqueig es produeix generalment després que no s'hagi efectuat el pagament dels serveis en què l'allotjament DNS és gratuït i l'edició torna a estar disponible un cop efectuat el pagament.

El bloqueig de l'allotjament DNS no afecta el funcionament de la funcionalitat DNS. El funcionament dels registres DNS depèn principalment de generar el domini a la zona DNS, és a dir, si el domini està correctament renovat.

Si els registres DNS s'eliminen completament dels nostres servidors de noms, no és possible restaurar-los directament. Si el domini es restableix en els nostres servidors de noms, s'estableixen els registres DNS predeterminats, però si els serveis es configuren sota el mateix client, tots els registres originals es poden rastrejar en l'historial de DNS de l'Àrea de Client. Aquest historial es pot tornar a reintroduir.

Hosting

Hosting bloquejat vol dir que la pàgina web no està disponible, i si el hosting inclou el servei Start Mail, també quedaran sense funcionament els correus electrònics (no es pot accedir a les bústies i els missatges enviats a bústies bloquejades són retornats al remitent informant que el missatge no s'ha pogut lliurar).

Important: Succeeix amb freqüència que no és possible bloquejar només parts del servei, com l'espai addicional extra contractat o l'activació de seqüències d'ordres. En el cas que no s'hagi pagat algun d'aquests serveis, es bloqueja tot el hosting, encara que s'hagi fet el pagament d'una part.

Si desitja modificar una configuració de servei, ha de demanar-ho mitjançant una Sol·licitud autoritzada.

Si ja s'ha eliminat tot el hosting, es pot restaurar des de la nostra còpia de seguretat si encara està disponible. Juntament amb el preu del hosting, es cobrarà una tarifa per recuperació de dades d'acord amb la llista de preus. Per a més informació, consulti "Restauració de dades des de còpia de seguretat"

Multihosting

El bloqueig del paquet de Multihosting també implica la suspensió de tots els sub-servidors dins del paquet.

Els sub-servidors solen contenir també la solució de correu electrònic de Startmail, que tampoc estarà disponible en cas de suspensió (no es pot accedir a les bústies i els missatges enviats a bústies bloquejades són retornats al remitent informant que el missatge no s'ha pogut lliurar).

Si ja s'ha eliminat tot el Multihosting, es pot restaurar des de la nostra còpia de seguretat si encara està disponible. Juntament amb el preu del Multihosting, es cobrarà una tarifa per recuperació de dades per a cada sub-servidor d'acord amb la llista de preus. Per a més informació, consulti "Restauració de dades des de còpia de seguretat"

My New Web

El sistema de gestió de continguts MNW s'executa com un servei d'allotjament compartit addicional i es comporta de la mateixa manera per al bloqueig. Quan es bloqueja, no es pot accedir a l'administració MNW.

També és possible recuperar les dades des d'una còpia de seguretat, però en alguns casos, especialment quan es recupera amb un retard més llarg, poden produir-se complicacions amb alguns ajustos en la plantilla i en els menús. La reparació de reajustar la plantilla i el menú haurà de fer-la el client.

Mi Website

El sistema de gestió de continguts de Mi Website no té una administració o presentació disponible quan està bloquejat.

No és possible recuperar les dades després de l'eliminació completa. Si torna a demanar Mi Website, ha de crear tot el lloc web des del principi.

ACTIVE 24 E-mail

Quan el servei està suspès, els serveis de correu electrònic no estan disponibles (no es pot accedir a les bústies i els missatges enviats a bústies bloquejades són retornats al remitent informant que el missatge no s'ha pogut lliurar).

Un cop que l'eliminació s'ha completat, no és possible recuperar correus electrònics.

Eshop Active24

Quan se suspèn el servei, la botiga no està disponible, i tampoc és possible iniciar sessió en l'administració. L'accés a FTP no està restringit durant la durada del bloqueig de la botiga.

Un cop que l'eliminació s'ha completat, la botiga no pot ser restaurada. Si contracta novament una botiga, ha de tornar a crear-la des del principi.

Extra mail

Al venciment, la solució de correu electrònic Extra mail es bloqueja durant un màxim de 60 dies. Els correus electrònics no estan disponibles durant aquest temps (no es pot accedir a les bústies i els missatges enviats a bústies bloquejades són retornats al remitent informant que el missatge no s'ha pogut lliurar).

Si els seus correus ja s'han eliminat, els pot restaurar des de la nostra còpia de seguretat si encara estan disponibles. Juntament amb el preu del correu electrònic, es cobrarà una tarifa per recuperació de dades d'acord amb la llista de preus. Per a més informació, consulti "Restauració de dades des de còpia de seguretat"

Exchange online

Els correus electrònics de Microsoft Exchange Online es bloquegen després de l'expiració per un màxim de 14 dies i no es poden administrar a l'Àrea de Client ni tampoc es pot entrar a la interfície en línia de Microsoft.

Els missatges s'envien a les bústies i no es tornen als remitents.

Un cop completada l'eliminació, els correus electrònics no es poden restaurar i aquest servei no està disponible i es pot tornar a demanar.

VMS

El bloqueig del VMS també implica la suspensió de tots els sub-servidors que s'executen en el paquet.

Els sub-servidors solen contenir també la solució de correu electrònic de Startmail, que tampoc estarà disponible en cas de suspensió (no es pot accedir a les bústies i els missatges enviats a bústies bloquejades són retornats al remitent informant que el missatge no s'ha pogut lliurar).

Si ja s'ha eliminat tot el VMS, es pot restaurar des de la nostra còpia de seguretat si encara està disponible. Juntament amb el preu del VMS, es cobrarà una tarifa per recuperació de dades per a cada sub-servidor d'acord amb la llista de preus. Per a més informació, consulti "Restauració de dades des de còpia de seguretat"

VPS

Els VPS estan deshabilitats i no estan disponibles durant el període de bloqueig. De la mateixa manera, els serveis de correu electrònic no autoritzats i l'espai de còpia de seguretat no estan disponibles.

La restauració després de l'eliminació completa és possible des de la nostra còpia de seguretat. No obstant això, només restaurem el servidor virtual com un tot de la seva imatge i la seva aplicació pot trobar inconsistència de dades si es realitzaren algunes operacions durant la còpia de seguretat. Atès que les aplicacions són totalment gestionades pels clients, no és possible influir en això des del nostre costat en el procés de còpia de seguretat, fins i tot després de la restauració.

La restauració només es pot fer en un servidor acabat de demanar i pagat del mateix nivell o superior i es cobra un càrrec d'acord a la llista de preus.

La disponibilitat de còpies de seguretat és d'aproximadament 14 dies a partir de la data de supressió, però no podem garantir-ho i sempre necessitem verificar la disponibilitat de la còpia de seguretat mitjançant una Sol·licitud autoritzada.

L'espai de correu electrònic del clúster Active24 es bloqueja i s'elimina juntament amb el VPS. Després de l'eliminació completa, és possible restaurar els correus electrònics en tots o només alguns dominis, però es cobrarà una tarifa per separat per a cada domini d'acord a la llista de preus.

L'espai de còpia de seguretat del clúster Active24 es bloqueja i s'elimina juntament amb VPS. No realitzem còpia de seguretat de l'espai de còpia de seguretat de nou i la recuperació de dades no és possible després de l'eliminació completa.

APS

Els APS estan deshabilitats i no estan disponibles durant el temps de bloqueig.

La restauració després de l'eliminació completa és possible des de la nostra còpia de seguretat. No obstant això, només restaurem el servidor virtual com un tot de la seva imatge i la seva aplicació pot trobar inconsistència de dades si es realitzaren algunes operacions durant la còpia de seguretat. Atès que les aplicacions són totalment gestionades pels clients, no és possible influir en això des del nostre costat en el procés de còpia de seguretat, fins i tot després de la restauració.

La restauració només es pot fer en un servidor acabat de demanar i pagat del mateix nivell o superior i es cobra un càrrec d'acord a la llista de preus.

La disponibilitat de còpies de seguretat és d'aproximadament 14 dies a partir de la data de supressió, però no podem garantir-ho i sempre necessitem verificar la disponibilitat de la còpia de seguretat mitjançant una Sol·licitud autoritzada.

Restauració de serveis després del bloqueig o l'eliminació.

El motiu més habitual pel qual es bloqueja un servei és per la falta de pagament al seu venciment de les renovacions dels serveis.

També pot succeir que hàgim bloquejat el servei de forma preventiva a causa del enviament de correu no desitjat (spam). Per descomptat, això no vol dir que el client estigui enviant el correu no desitjat de manera intencionada, sinó que podria produir-se a causa d'una contrasenya interceptada o un ús incorrecte de la seguretat.

El servei ha estat bloquejat per la falta de pagament al seu venciment

Si un servei apareix com bloquejat a l'Àrea de Client, n'hi ha prou amb efectuar el pagament mitjançant la sol·licitud de pagament (proforma). Trobarà la sol·licitud de pagament (proforma), a l'Àrea de Client a la secció Pagaments i facturació.

Una vegada que el pagament hagi estat registrat en el nostre sistema, el servei es desbloquejarà automàticament.

Si transcorregudes 24 hores, el servei no s'ha desbloquejat, posi's en contacte amb el nostre Servei d'atenció al client.

Si el servei no apareix a la llista de serveis a l'Àrea de Client, posi's en contacte amb el nostre Servei d'atenció al client. Alguns serveis es poden restaurar fins i tot després d'haver estat eliminats.

El servei ha estat bloquejat a causa de l'incompliment de les condicions d'ús

En aquest cas desbloquejarem el servei sobre la base d'una declaració del client comprometent-se a corregir la situació. Si es tracta del primer cas, llavors no hi haurà demores innecessàries en la solució i considerarem que no és un incompliment greu i manifestament deliberat de les condicions d'ús, farem el desbloqueig de forma gratuïta.

Si la situació es repeteix en poc temps, o si el client no respon a les indicacions, es procedirà al cobrament de 40,00 € (IVA no incl.) per al desbloqueig.

El servei ja ha estat eliminat

Si el servei s'ha eliminat del tot, hem d'esbrinar si encara conservem la còpia de seguretat. A més del càrrec per la renovació del servei, s'aplica un cost addicional de 25 € (IVA no incl.) per la recuperació de dades.

Per als paquets Multihosting (Firm i Expert) o el servidor VMS, s'aplica el cost de 25 € (IVA no incl.) per a cada subserver.

Per realitzar la recuperació dels serveis eliminats, contacti amb el nostre Servei d'atenció al client.