Vlastní instalace redakčního systému (Wordpress, Joomla)

Na hostingových balíčcích Komplet, Firma a Expert s operačním systémem Linux i Windows mají všichni naši zákazníci možnost nainstalovat redakční systém dle vlastní volby. 

Tuto možnost využijete, pokud si přejete redakční systém nainstalovat do složky dle vlastního výběru.
 

Wordpress

Pokud si přejete Wordpress nainstalovat do výchozí složky serveru /www/, doporučujeme použít instalaci jedním kliknutím.

Co je třeba k vlastní instalaci?

Postup instalace

  1. Stáhněte instalační soubor z oficiálních stránek Wordpressu.
  2. Přihlaste se k FTP zvoleného virtuálního serveru.
  3. Vytvořte cílovou složku pro instalaci /www/cilovaslozka - můžete ponechat i složku /www/, ujistěte se však, že je prázdná.
  4. Nahrajte rozbalený instalační balíček Wordpress pomocí FTP na virtuální server do cílové složky /www/cilovaslozka.
  5. Pomocí webového prohlížeče navštivte doménu včetně cesty ke složce, na které se má Wordpress instalovat (např. domena.xy/cilovaslozka), případně můžete použít alternativní adresu serveru (ve tvaru domena.xy.uvirtXY.active24.cz/cilovaslozka) - naleznete ji v Detailu virtuálního serveru po přihlášení do Zákaznického centra (Servery a hosting / Přehled serverů / Detail).
  6. Zobrazí se výběr jazykové verze Wordpressu. Označte preferovaný jazyk a klikněte na Continue (1). V dalším kroku průvodce ověřuje, zda máte přichystané přihlašovací údaje k MySQL databázi, stačí tedy Pokračovat (2) dále.
  7. Přístupy k databázi zasíláme po vytvoření databáze na kontaktní email. Pokud je nemáte, můžete si v Zákaznickém centru vytvořit nové (Služby / Hosting a servery / Virtuální servery). Po vyplnění potřebných údajů klikněte na Potvrdit.
  8. Pokud jste všechny údaje vyplnili správně, zobrazí se následující text. Pokračujte tlačítkem Instalovat.
  9. V tomto okně si můžete zvolit název webové stránky a nastavit si účet administrátora spolu s emailovou adresou, kam bude Wordpress zasílat důležité informace, např. ztracené heslo. Po vyplnění klikněte na Instalovat WordPress.
  10. A je hotovo. Nyní se můžete Přihlásit údaji které jste si nastavili v předchozím kroku instalace. Přihlášení můžete provádět vždy z adresy domena.xy/cilovaslozka/wp-login.

 


 

Joomla

Pokud si přejete Joomlu nainstalovat do výchozí složky serveru /www/, doporučujeme použít instalaci jedním kliknutím.

Co je třeba k vlastní instalaci?

Postup instalace

  1. Stáhněte instalační soubor z oficiálních stránek Joomly.
  2. Přihlaste se k FTP cílového virtuálního serveru.
  3. Vytvořte cílovou složku pro instalaci /www/cilovaslozka - můžete ponechat i složku /www/, ujistěte se však, že je prázdná.
  4. Nahrajte rozbalený obsah instalačního balíčku do cílové složky /www/cilovaslozka na FTP virtuálního serveru.
  5. Pomocí webového prohlížeče navštivte doménu, na které se má Joomla instalovat (např. domena.xy/cilovaslozka), případně můžete použít alternativní adresu serveru (např. domena.xy.uvirtXY.active24.cz/cilovaslozka) - naleznete ji v Detailu virtuálního serveru po přihlášení do Zákaznického centra (Servery a hosting / Přehled serverů / Detail).
  6. V prvním okně instalace je třeba vyplnit název webové prezentace a popis webu (pro vyhledávače), zároveň zde nastavíte administrátorský přístup k redakčnímu systému a kontaktní email pro případ ztraceného hesla. Po vyplnění všech údajů klikněte na Následující.
     
  7. Vyberte typ databáze, můžete nechat výchozí výběr MySQLi (1). Vyplňte přístupy k databázi (2 5), zaslali jsme vám je při vytvoření virtuálního serveru na kontaktní email. Pokud je nemáte, můžete přihlašovací údaje k databázi zjistit v Zákaznickém centru (Služby / Hosting a servery / Virtuální servery). Předponu tabulek opět nechejte výchozí (6). Po vyplnění potřebných údajů klikněte na Následující.
  8. Pokud jste všechny údaje vyplnili správně, zobrazí se Souhrn údajů, zde můžete provést úpravy v nastavení - doporučujeme nahrát ukázková data (7), která průběžně můžete upravovat podle vlastních potřeb. Pokud všechny údaje souhlasí, můžete pokračovat kliknutím na tlačítko Instalovat.
  9. Joomlu můžete začít ihned používat. Stačí se přihlásit do administrace kliknutím na Správce. Jako správce (administrátor) se můžete kdykoliv přihlásit přes adresu vaseomena.xy/administrator.