Wordpress - změna domény

Při přihlašování do administrace redakčního systému Wordpress se ověřuje směrování domény, pokud tedy doména směruje na jiný server, pak se přihlášení k administraci nezdaří a je nutné nastavit u Wordpressu alternativní adresu nového serveru. Alternativní adresu svého hostingu můžete zjistit v Zákaznickém centru.

Tento postup můžete také použít při změně používané domény. Tato změna může být provedena kdykoliv, netýká se pouze čerstvé instalace redakčního systému. Změna neovlivňuje chod stránek.

  1. Přihlásíte se do databáze u hostingu s nainstalovaným Wordpressem.
  2. V databázi dohledáte položku wp_options
  3. V této tabulce změníte hodnotu pro siteurl a home. U obou přepíšete option_value tak, aby obsahovala alternativní adresu hostingu.
  4. Potvrďte změnu kliknutím na Proveď, nové nastavení se ihned projeví.  


Podrobný postup:

Aby mohla být provedena změna domény, je potřeba znát přístup do databáze, kterou Wordpress aktuálně používá. V ideálním případě jsou k dohledání ve zřizovacím emailu, informujícím o instalaci služby na doméně. Email obsahuje právě Uživatelské jméno a heslo k databázi.

Pokud nemáte přístup ke zřizovacímu emailu, můžete přihlašovací údaje zjistit na FTP v souboru wp-config.php. Ten naleznete přímo ve složce WWW

  1. S těmito údaji se přihlásíte do MySQL databáze.
  2. V databázi přejdete do tabulky wp_options a vyhledáte položky siteurl a home.
  3. Kliknete na upravit a přepíšete doménu. Naše alternativní adresy jsou ve tvaru http://www.nastestovaciweb.cz.uvirt45.active24.cz.
    TIP: Alternativní adresu hostingu zjistíte ve zřizovacím emailu, nebo v zákaznickém centru v sekci Služby/Hosting a servery/Virtuální servery v detailu virtuálního serveru.
  4. Kliknutím na Proveď potvrdíte změny, které se okamžitě projeví. Přihlášení do administrace nyní funguje na nově zadané adrese (např. http://www.nastestovaciweb.cz.uvirt45.active24.cz/wp-login.php).