Webforward - presmerovanie domény

Prostredníctvom tejto služby môžete presmerovať doménu na akékoľvek iné webové stránky. Službu môžete využiť len v prípade, že je doména registrovaná u našej spoločnosti a máte nastavené naše nameservery a zároveň doména smeruje na IP adresu 81.95.96.29. Pri presmerovaní sa v adrese prehliadača zobrazí cieľová adresa, návštevník stránky jasne rozpozná, že bol presmerovaný inde.

Ako Webforward zapnúť?

  1. Prihláste sa do Zákazníckeho centra.
  2. Zvoľte doménu (Služby / Domény / Prehľad domén).
  3. Doména alebo subdoména musí smrrovať na 81.95.96.29 (Nastavenie DNS záznamov).
  4. V detaili domény kliknite na položku Webforward.
  5. Službu aktivujte (aktivácia môže trvať až 60 minút, o úspešnom zriadení informujeme emailom).
  6. Do poľa URL vyplňte adresu, na ktorú má byť doména presmerovaná (v tvare http://niekaminam.sk/uvod). 

Podrobný postup:

  1. Pomocou svojich prihlasovacích údajov sa prihláste do Zákazníckeho centra. Prípadne si o ne môžete požiadať na tejto stránke.
  2. Po prihlásení zvoľte doménu, pre ktorú si prajete službu aktivovať (Služby / Domény / Prehľad domén).
     
  3. Zvoľte Nastavenie DNS záznamov a skontrolujte, kam smeruje doména. Domény po registrácii na požadovanú IP adresu už smerujú.
     
  4. Ak doména smeruje inde, môžete A záznam domény upraviť kliknutím na tlačidlo editovať. Pri editácii stačí zmeniť IP adresu na 81.95.96.29. Zmenu urobte u všetkých záznamov, ktoré majú presmerovanie používať. Nové nastavenie sa po uložení prejaví do 24 hodín.
     
  5. Hneď ako doména smeruje správne, stačí službu aktivovať. Vráťte sa späť do Detailu domény a kliknite na službu Webforward. Tu stačí kliknúť na tlačidlo Aktivovať a chvíľu počkať, než sa služba zriadi. Aktivácia môže trvať až 60 minút, o úspešnom zriadení informujeme emailom.
     
  6. Že je služba už pripravená spoznáte podľa zelenej fafky. Stačí teda opäť kliknúť na Webforward a nastaviť adresu, na ktorú má byť doména presmerovaná (napr.: http://niekaminam.sk/uvod).
     
  7. Presmerovanie potvrdíte tlačidlom Nastaviť. Zmeny sa prejavia najneskôr do 24 hodín.