MySQL - Creatie en beheer van de database

MySQL Is een snel en stabiel databasesysteem. Het biedt een rijk en erg handig functionerend pakket en wordt ondersteund door PHP en CGI scripts.Database MySQL kan worden gebruikt door virtuele servers die op Linux en Windows Server platforms draaien.

Het is mogelijk om dit te creëren bij een Compleet hosting pakket en bij multi hosting pakketten Firm en Expert of op VMS virtuele servers.

Welke versie van de database we op dit moment aanbieden kunt u, samen met andere technische specificaties,vinden bij; verze.active24.cz

Hoe creëert u een nieuwe database?

1. Log in op het Controle paneel.
  2. Ga naar; virtual server, waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. In Dienst informatie klik bij de categorie Database MySQL op Instellen.
  4. Vul de database naam in en voer een wachtwoord in. Door op Instellen te klikken zal de database gecreëerd worden.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens en log in op uw Controle paneel. Of u kunt vragen om een nieuw wachtwoord.
  2. Na het inloggen,ga naar; virtual server, waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers)
  3. In Dienst informatie klik bij de categorie Database MySQL op Instellen.
  4. Vul de naam in van de database (1) en voer het wachtwoord in (2). de inloggegevens worden verzonden per e-mail (3). Door op Instellen (4) te klikken zal de database worden gecreëerd .
  5. De database word nu gecreëerd, zodra deze klaar is voor gebruik ziet u dit in bij Dienst Informatie in de database lijst (binnen 30 minuten).

Verander het wachtwoord

Wachtwoorden voor databases zijn versleuteld,het is dus niet mogelijk om de momenteel in gebruik zijnde te tonen. Een nieuw wachtwoord kan eenvoudig worden ingesteld vanuit het controle paneel met behulp van onze toelichting
  1. Log in op het Controle paneel.
  2. Ga naar; virtual server, waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. In Dienst informatie klik bij de categorie Database MySQL op Instellen.
  4. Klik op de optie verander wachtwoord en het formulier voor het nieuwe wachtwoord  zal te zien zijn.
  5. Na conformatie worden de veranderingen gelijk doorgevoerd (vergeet niet om de veranderingen aan te passen in uw website code)

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens en log in op uw Controle paneel. Of u kunt vragen om een nieuw nieuw wachtwoord.
  2. Ga naar; virtual server, waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. In Dienst informatie klikt u bij de categorie Database MySQL op Instellen.
  4. Kies verander wachtwoord(1) en vul uw nieuwe wachtwoord in (2), wij raden "generate wachtwoord" aan (3), de verandering heeft confirmatie nodig door op Instellen (4) te klikken
    NOTITIE: na het veranderen van het wachtwoord van de database moet u deze ook veranderen in de config file of code van uw website zodat deze niet stopt met werken.
  5. Veranderingen zullen direct werken.

Hoe kunt u data toevoegen aan de database?

Toegang tot de Database kan via web beheer of via toegang op afstand

Voor de verbinding met de MySQL database kunt U ook een ASP script gebruiken (voorbeeld):

User "domena_cz" with password "hesloxxx":

ConnString = "driver={MySQL};server=uvdb1.globe.cz;uid=domena_cz;pwd=hesloxxx;database=domena_cz"
Set Conn=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.open ConnString
SQL = "SELECT * FROM tabulka WHERE id=1"
Set RS = Conn.Execute(SQL,,1)

In de MySQL database kunnen de tafels ook geblokkeerd worden (MySQL Lock) en er tijdelijke tafels toevoegen (Temp tables).

NOTITIE: De Database kan alleen gebruikt worden voor diensten die bij Active24 gebruikt worden.

Op afstand toegang tot databases - IP adres toevoegen

Als u de database wilt beheren vanaf uw eigen computer, via bediening op afstand en niet dmv web administratie, is het nodig om uw IP-adres als gekozen MySQL toe te staan - het IP-adres moet publiek zijn (statisch). Deze voorwaarde verzekerd een goede verbinding naar de Database. Uw IP-adres moet op onderstaande wijze opgezet worden:

1. Log in  op het Controle paneel.
  2. Kies op de domeinnaam, waar U de Database voor gecreeërd wenst te hebben.(Diensten/webhosting en servers/Virtual servers)
  3. Bij dienst informatie scroll naar Database MySQL en klik op Instellen .
  4. Op de pagina kunt U het IP-adressen toegestaan voor toegang op afstand zien, andere adressen kunnen toegevoegd worden door te klikken op; Voeg IP-adres toe.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens en log in op uw Controle paneel. Of u kunt vragen om een nieuw nieuw wachtwoord.
  2. Klik op de domeinnaam waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij dienst informatie scroll naar Database MySQL en klik op; Instellen .
  4. De tafel  IP-adressen toegestaan voor toegang op afstand bevatten de al toegevoegde IP-adressen, andere adressen kunnen toegevoegd worden door te klikken op; Voeg IP-adres toe.
    Notitie: Toegang op afstand voor de database is alleen mogelijk voor de beheerder.
  5. Vul een nieuw IP-adres (1) in en een omschrijving (2), welke alleen dient voor een betere oriëntatie in de instellingen, voor het functioneren is de omschrijving niet belangrijk.
  6. Een correct toegevoegd IP -adres zal getoond worden in het overzicht Toegestaan IP adres in de MySQL instellingen.

MySQL optimalisatie - lange oproepen

Herhaaldelijke oproepen van SQL processen die te lang of te vaak worden uitgevoerd, kunnen de hosting of VMS server overladen. Te lange en te frequente database oproepen moeten vermeden worden.

Hoe kunnen lange oproepen naar de database vermeden worden:

• Gebruik de index juist, U kunt meer te weten over hoe index bestanden op database werken op gespecialiseerde websites.
  • Geef de opdracht verklaar voor een verdachte SQL vraag.
  • Wees er zeker van dat een tijdelijke tafel geen grote aanvraag creëert
  • Gebruik voor SQL aanvragen cache. Waar dat mogelijk is, bewaar de resultaten op een statisch bestand, waar vandaan de website wordt geladen.

Lijst van lange oproepen.

De langstdurenden processen van het gebruik van de database zijn te vinden in het  controlepaneel. In een evaluatie van langdurige vragen kunt u de geselecteerde processen onmiddellijk stopzetten.

1. Log in op het Controle paneel.
  2. Klik op de domeinnaam waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij dienst informatie scroll naar Database MySQL en klik op ; Instellen
  4. Klik op de optie Processen
  5. In de lijst van processen kunt U de processen zien of verwijderen.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens en log in op uw Controle paneel. Of u kunt vragen om een nieuw nieuw wachtwoord.
  2. Klik op de domeinnaam waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij dienst informatie scroll naar  Database MySQL en klik op; Instellen.
  4. Klik op de optie Processen.
  5. In de Lijst van processen kunt U de processen zien of verwijderen.

Database backups

Op alle databases van onze klanten zijn dagelijkse backups. U kunt uw eigen backup ook handmatig maken. Een overzicht van alle gemaakte backups kunnen gevonden worden in het controle paneel. Verderop in dit artikel beschrijven we waar U het overzicht van de backups van de MySQL database kunt vinden.

1. Log in op het Controle paneel.
  2. Klik op de domeinnaam waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij dienst informatie scroll naar Database MySQL en klik op de button Instellen en daarna op; Backups
  4. In de categorie  Beschikbaar regelmatige automatische dagelijkse back-ups kunt U een backup op datum kiezen.
  5. In de categorie Eigen handmatige back-ups kunt U onmiddelijk een back-up maken van vandaag.  - een handamatige back-up kan gedownload worden via de FTP op de server.

Uitgebreide toelichting:

1. Gebruik uw inloggegevens en log in op uw Controle paneel. Of u kunt vragen om een nieuw nieuw wachtwoord.
  2. Klik op de domeinnaam waarbij u de database wilt creëren (Diensten/webhosting en servers/Virtual servers).
  3. Bij dienst informatie scroll naar Database MySQL en klik op ; Instellen
  4. Klik op;  Backups
  5. In de categorie; Beschikbaar regelmatige automatische dagelijkse backups kunt U een Backup kiezen van een specifieke dag (1). De  Backup kan gedownload worden naar uw PC door te klikken op ; Download backup (2).

Back-up herstel van de database (data import)

1. Download de backup op uw PC uit het backup overzicht, meer info vindt U hier: Database backups.
  2. Log in op MySQL administratie.
  3. Klik op de Import optie.
  4. Kies een backup bestand op uw PC en start de upload door te klikken op Go.

Uitgebreide toelichting:

1. In de backup overzicht van de database download u de bestanden van de gewenste backup. Hoe deze backup te vinden is wordt hier beschreven:Database backups (3 - 5).
  2. Als U een archief van uw backup klaar heeft op uw PC, log in op de MySQL administratie (1). vul in de gebruikersnaam (2) en wachtwoord (3), log in door te klikken op Go (4). Login informatie wordt verzonden naar het contact e-mailadres, bestaand toen de Database aangemaakt werd,of U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen.
  3. Klik op Import optie.
  4. Kies het bestand (1), dat geïmporteerd moet worden, geupload of gebackupt. Dit start na het klikken op Go (2).
  5. Als de upload van de backups succesvol is gedaan dan zal deze informatie verschijnen:
    NOTITIE: In het geval dat de database die U probeert te importeren te groot is, upload het dan naar via FTP en zend ons een geautoriseerde aanvraag. We zullen het dan voor U importeren.